Det er sommer, sola har tatt en liten pause….iallefall her i sør. Da skal vi kanskje slå til med en kjempegod pastarett? Sjømatpasta!
Det er enkelt å lage, og smaker utrolig godt. Hemmeligheten med denne pastaen (foruten sjømaten da 😉 ) er oljen som vi skal smøre pastaen i.
Sjømaten jeg har brukt, behøver ikke være det du skal bruke. Det er det som er så fint, vi kan bruke det vi liker og får tak i. Men du får en liten pekepinn om hvor mye du trenger.
Denne oppskriften er som vanlig – til 2 personer.
Skal vi sette igang? Ok!
Vi kan starte med oljen, slik at smakene får satt seg litt før den skal til pers.
Chili- og persilleolje
- 1 dl olivenolje
- 1 ts Sambal oelek
- 2 ss hakket frisk persille
- 1/2 rød chili
- 1 fedd presset hvitløk
- 1 ts eplecidereddik
- Litt salt og pepper
Mål opp olje i et glass med lokk. Tilsett hakket persille og sambal oelek
Press hvitløk og del chili i tynne ringer. Hold av litt til topping. Bland sammen….og rist 🙂 Smak til med litt salt og pepper – ferdig!
Så var det sjømaten og pasta. Her kan du se hva jeg brukte denne gangen
Sjømatpasta
- ca 150 gr skrellede reker
- 6 stk kamskjell
- 1 ss smør
- 1 finhakket fedd hvitløk
- 2 kongekrabbeklør
- 100 gr pasta pr pers
Krabbeklør og reker ble brukt som de er, mens kamskjell fikk en bitteliten runde i stekepannen. Det har jeg dessverre ikke bildet av, fordi det var min kjære som gjorde det…og han var ferdig når jeg kom susende for å ta bilde 😉
Men han gjorde som følger:
Varm en stekepanne ganske varm. Ha i en klatt smør, litt finhakket hvitløk og fres hvitløken bittelitt. Legg i kamskjellene og stek i ca 45 sekunder på hver side. Jepp – kun 45 sekunder!
Del opp kjøttet i krabbeklørne. Jeg valgte å legge sjømaten for seg selv, og så kunne vi forsyne oss med det vi ville.
Kok pasta etter anvisning. Og så godtfolk, skal vi vende oljen vår inn i pastaen. Jeg lot det bli igjen littegrann, så vi kunne velge om vi ønsket mer eller ikke.
Strø over litt mer hakket persille….og da er vi klare for sjømatpasta 🙂
Sånn så min tallerken ut…med litt mer persille og noen ekstra ringer med chili 🙂 Velbekomme!
Tips!
- Om du ikke er kjent med Sambal oelek, er det en chilisalsa. Du finner den i utenlandske butikker, men også i norske matvarebutikker. Santa Maria har i allefall en variant. Om du blar litt på siden jeg lagt med til deg, finner du hele utvalget til merket.
- Mange er glad i blåskjell, og det kan (veldig) fint brukes i denne retten. Det samme med andre typer skjell. Men sliter du med å finne bra sjømat, kan du for eksempel bruke Lobnobs, crabsticks og scampi, som de aller fleste matvarebutikker har. Her kan du se litt forskjellige varianter som finnes.
- Har du lyst til å sjekke en andre oppskrifter på sjømat? Her finner du de jeg har så langt 😉