Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Lunsj Salater

Serranosalat

Jepp, i dag blir det en superenkel middag; Serranosalat! Den er gjort på få minutter, og kan brukes både som middag eller lunsj. Den smaker utrolig godt på varme dager. Jeg synes det er spesielt godt med litt salt i varmen, og da passer jo Serranosalat utmerket 😉

Du kan naturligvis bruke hva slags spekeskinke du vil…

All spekeskinke funker her, men det var nå Serrano jeg hadde, så da ble det det! Serranosalat’en er ganske mettende også, fordi vi har mozzarella i den. Og ønsker du den enda mer mettende, kan du servere rundstykker til. Og da vil jeg virkelig anbefale disse kjempegode rundstykkene her. De heter riktignok frokostrundstykker….men alikavæla 😉

Da kan vi vel bare sette igang da 🙂 Denne gangen laget jeg kun salat til meg selv….var vel alene da 😉 Og dette er ingrediensene jeg brukte:

Jeg hadde veldig dårlig tid, for jeg ble plutselig bedt bort, så jeg rakk ikke å ta bilder av all oppdelingen – men jeg har trua, det klarer du helt uten bildeinstruksjon 😉

Men altså, til meg selv, brukte jeg ca denne mengden:

Serranosalat

 • 1/2 pose blandet salat
 • 1/4 agurk
 • 6 stk cherrytomater
 • 1 hel mozzarella (ikke nødvendig med så mye altså 😉 )
 • 2 skiver melon
 • 6 skiver Serrano
 • 1 god håndfull koriander

Jeg delte opp agurk, og fjernet frøene. Det samme med melonen. Tomatene i fire og mozzarellaen i halve skiver. Serranoen delte jeg bare i mindre biter.

Jeg valgte å spise denne uten dressing, men du kan godt ringle over litt god olivenolje og litt balsamico, helst den som heter Crema. Den er litt tykkere og passer utrolig godt sammen med denne Serranosalaten.

Ok, har du fått et tips til en enkel middag til varme dager? Det håper jeg 🙂

Da gjenstår kun å servere….

Med eller uten dressing, med eller uten rundstykker – vel bekomme 🙂

Tips!

 • Jeg har brukt honningmelon, men du kan bruke den du liker best eller har.
 • Dersom du ikke er så glad i koriander, kan du fint bytte den ut med for eksempel persille.
 • Du kan også prøve denne salaten uten mozzarella, men med blåmuggost. Det smaker også veldig godt!
 • Liker du blåmuggost, kan jeg anbefale å bytte ut Serrano med kylling, og mozzarella med blåmuggost. Helt fantastisk godt!
 • Osten jeg da anbefaler heter Saint Agur, og her kan du se hvordan den ser ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *