Været varierer noe veldig, iallefall her i sør. Derfor varter jeg opp med litt blandet denne uken. Litt for varme dager, og noe for litt mindre varme dager. Som denne; risotto.
Du kan servere nesten hva som helst til risotto….
Men denne gangen er det kylling som står på planen.
Jeg anbefaler at du kjøper risottoris – den som heter Arborio. Den er rundkornet og passer perfekt.
Jeg laget som vanlig, til 2 personer – så du får tilpasse det antallet du skal servere 🙂 Og dette er hva du trenger som base til risotto.
Risotto
- 2,5 dl risottoris
- 6 dl kyllingbuljong, 6 dl vann + 1,5 kyllingbuljong terning
- 2 sjalottløk, evt 1/2 vanlig løk
- 2 fedd hvitløk
- 50 gr revet parmesan
- 2-300 gr kylling
- 12 sukkererter
- 1 vårløk
Du starter med å koke opp vann til buljongen. Deretter mål opp ris. Nå kan vi sette i gang med å dele løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i en kjele. Når dette er mykt……
tilsetter du risen og lar den surre med til risen er blank. Det tar kun et par minutter.
Nå skal du tilsette ca 2 og 2 dl av buljongen av gangen. La den koke helt inn mellom hver gang. La den småkoke i 18-20 minutter til sammen under jevnlig omrøring. Helt til slutt, rører du inn parmesanen.
Mens risen koker, deler du opp sukkererter og vårløk…
…..og steker kyllingen i små biter.
Da nærmer vi oss servering da 😉 Ha risen i 2 skåler og fordel kylling, vårløk og sukkererter. Og du kan godt rive bittelitt mer parmesan og strø over.
Tips!
- Her kan du lese litt om ristypen om du vil 🙂
- Jeg kjøper min risottoris ofte på Kiwi, men den finnes i alle matvarebutikker. Du ser på bildet over ingredienser hvordan den ser ut.
- Det er også veldig godt med lettkokt asparges til denne retten.
- Jeg lager også risotto med kylling og sopp, og det finner du oppskrift på her. Den er veldig lik, men blir allikevel litt annerledes med sopp.
- Opprinnelig skal risotto være med hvitvin som skal kokes inn. Og da har du i ca 1,5 dl vin etter at risen er blitt blank, men før buljongen. La den koke helt inn, slik at alkoholen fordamper.