Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Salater

Kremet pastasalat

Kremet pastasalat kom til etter en idè fra Lise Finckenhagen. Jeg hadde ikke alle ingrediensene hun brukte, men det ble et veldig vellykket resultat allikevel 🙂

Kremet pastasalat med kylling….

Jepp, og med masse frisk salat! Den er supergod, og blir ekstra mettende med rundstykker til. Men den klarer seg også godt alene.

Hemmeligheten bak smaken, er pesto. Så om du ikke allerede har pesto, kan du lage det etter oppskriften du finner her. Eller du kan naturligvis kjøpe et glass. Selv er jeg ikke så innmari glad i kjøpepesto, men det er jo smak og behag.

Ok, skal vi sette igang? Jeg laget i utgangspunktet til 2 pers, men den holder lenge til iallefall 3 personer. Særlig om du serverer rundstykker eller brød til.

Her kan du se hva jeg har brukt i min kremet pastasalat:

Kremet pastasalat

  • 3 stk lårfilet av kylling, evt 2 stk kyllingbryst
  • 250 gr pastaskruer, Fusilli
  • 1/2 dl pesto
  • 2 dl Creme fraiche, evt rømme
  • 150 gr revet ost
  • 2 håndfull salat, blandet eller ruccula
  • 6 stk cherrytomat
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Grillkrydder, evt paprikapulver

Du starter med å lage pesto om du ikke allerede har gjort det. Deretter koker du pasta, og skyller i kaldt vann etterpå. Den skal avkjøles. Så kan du dele kyllingen i små biter. Krydre med salt, pepper, hvitløkspulver og grillkrydder eller paprikapulver, gjerne mens de ligger på fjøla, og bland godt med hendene.

Stek kyllingen i litt olje og sett til avkjøling

Nå kan du ta frem creme fraiche og pesto….

…..og bland godt

Når pastaen er avkjølt, blander du dressingen i pastaen….

……og osten

Vend det inn så all pastaen får dressing og ost

Så har du over kyllingen og vender den inn, og topper med salat og tomat.

Vel bekomme, håper det smaker deg like godt som det smakte meg 😉

Tips!

  • Du kan velge hva slags salat du vil, men det er også veldig godt med ruccula.
  • Pastaen med dressing kan du lage ferdig i god tid før servering. Så topper du bare med kylling, salat og tomat rett før servering.
  • Har du lyst til å bake rundstykker og servere til, finner du oppskrift på noen veldig gode rundstykker her.
  • Har du lyst til at salaten skal være kjøttfri, er den veldig god uten kylling også.
  • Fusilli er en type pasta, blant mange. Her kan du lese litt om den.

2 Comment

  1. Smakte supergodt men jeg tok en rødløk og snackpaprika å stekte med 2 kyllingbryst, så krydret jeg med litt chilli og buljongpulver som xtra å smaken ble knall. Ble mye mer mat enn hva to voksne her spiser slik at her ble det to måltid av denne porsjonen.

    1. Så hyggelig å høre☺️ Det er ofte bare å bruke fantasien for å tilsette ekstra smak… på det aller meste😉 Kult at di fant din måte, kanskje jeg skulle prøve det neste gang☺️ Ha en fin dag🤗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *