Høres ganske hipt ut – bedre enn fisk og potet kanskje 😉 Men uansett, i dag serverer vi fish and chips. Og vi lager det veldig bra hjemme….trenger slett ikke kjøpe ferdig fish and chips. Det blir faktisk enda bedre når du lager det selv. Helt sant! Ikke er det vanskelig heller 😉
Og dette er en rett de fleste vil like, barna også…kanskje særlig 🙂
Så har du noen småtroll som det ikke er så lett å servere fisk til, prøv denne!
Jeg serverer denne med litt salat av det jeg har for hånden og remulade. Og i dag skal du få en kjempelett variant, som er litt sånn halvfabrikata. Vil du se?
Enkel remulade
- 1 dl majones (jeg brukte lettmajones)
- 1-2 ss agurkmiks, evt finhakket suragurk
Bland sammen…that’s it! Easy, peasy 🙂 Evt finhakk suragurk, bland sammen 🙂
Da går vi videre, eller hva? Porsjonen er for 2 personer, og da trenger du:
Fish and chips
- 1 pk torskeloin, ca 360 gr
- 1,5 dl brødraps, gjerne fra hjemmelaget krutonger (se Tips! for hjemmelaget)
- 1 egg
- 3 ss hvetemel
- Salt
- Pepper
- 2,5 ss revet parmesan
- 5 poteter
- Salt
- ca 4 ss olivenolje
- Pepper
- Grillkrydder, evt paprikakrydder
- Hvitløkpulver
Sett ovnen på 225 grader, og ta ut fisken for romtemperering
Da starter vi med potetene. De skal deles først i skiver, deretter i strimler
Kokes i lettsaltet vann i ca 5-6 minutter.
Hell av vannet, la de dampe av litt. Legges i langpanne, ringle over olje, og krydderet og stekes i 25-30 minutter. Litt avhengig av tykkelsen på strimlene.
Mens potetene er i ovnen, kan vi ta for oss fisken. Del fisken i porsjonsbiter. Så starter vi med å gjøre klar panering. Ha mel i en bolle, vispet egg i èn, og brødrasp og revet parmesan i den siste. Her blander du også inn salt og pepper.
Vend så fisken først i melet, deretter i egget og til slutt i brød og parmesanblandingen
Stek fiskestykkene på middels varme i litt rapsolje til de får fin farge på begge sider, 3-4 miutter på hver side.
Om potetene dine nå er ferdige, kan vi servere fish and chips 🙂 På med litt salat og en god klatt med remulade!
Bon appetit 🙂
Remuladen smaker så godt sammen med dette…så jeg måtte dyppe litt ekstra med potetene 😉
Ha en fortsatt god sommer 🙂
Tips!
- Fisken blir utrolig saftig og god, og deilig sprø på utsiden, så jeg anbefaler virkelig å teste 🙂
- Dersom du har lyst til å lage din egen brødrasp, gjøres det ved å bruke hjemmelaget brødkrutonger. Det er en super måte å bruke gammelt brød på, og krutongene holder seg fint om du oppbevarer dem på et glass med tett lokk. Jeg bruker krutonger til cæsarslat, eller annen salat, og som brødrasp. Da tar jeg bare litt….eller mye, brødkrutonger i en brødpose – og hamrer løs med kjevla til jeg får et nogenlunde smuldret resulat. Har du lyst til å prøve, finner du oppskrift med fremgangsmåte her.
- Har du ikke lyst eller tid til å lage eget, kan du også bruke ferdig strøkavring eller pankomel. Jeg har forstått at pankomel er å foretrekke for sprøere resultat i forhold til strøkavring. Pankomel er Japansk og jeg vet mange foretrekker den. Jeg har aldri brukt det selv, men du kan iallefall finne det på Meny.