Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Pastaretter Tilbehør

Sprøstekt torsk med spinatpasta

Jeg skulle spise alene en dag, og var litt usikker på hva! Ikke har jeg spesielt matlyst om dagen, og da er det mye vanskeligere å finne på noe…synes jeg. Derfor ble det se-hva-jeg-har metoden. I fryser’n fant jeg èn panert torsk, i kjøleskapet fant jeg litt grønnsaker, og i skapet litt pasta. Javel, da får det bli noe av det da 😉 Så da ble det sprøstekt torsk med spinatpasta 🙂

Selv om denne retten kom til ved let og finn, kan man fint handle inn til den vet du 😉 Eller du kan gjøre det samme, let og finn. Bruk det du har. Så du kan se på denne oppskriften som en inspirasjon til å sjekke dine egne skap og skuffer…..og se hva du kommer opp med. Jeg er helt sikker på at du finner noe du kan bruke 😉

Men om du har lyst på min sprøstekt torsk med spinatpasta, trenger du som følger, til 1 pers. Da er det enkelt å tilpasse ditt antall som du skal servere til.

Her ser du hva jeg har brukt

Sprøstekt torsk med spinatpasta

 • 1 panert torsk
 • 1/4 gul løk
 • 1/4 rød paprika
 • 1 stilk stangselleri
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 pose spinat (65 gr)
 • Salt
 • Pepper
 • Olivenolje
 • 100 gr tørr pasta pr pers

Du kan sette ovnen på 225 grader.

Fisken skal stå i ca 20 minutter, så kok pasta slik at det er ferdig samtidig. Vi starter med grønnsakene, for de kan godt vente litt på pasta og fisk. Grønnsakene skal blandes inn i den varme pastaen.

Hakk løk, hvitløk, paprika og selleristang

Fres dette på middels varme til det blir mykt

Tilsett spinat og….

…..la den falle sammen. Smak til med salt og pepper

Når pastaen er ferdig, har du over et par spiseskjeer med olivenolje og blander deretter inn grønnsakene.

Da bør fisken være ferdig….

…klar til å deles opp og legges på spinatpastaen

Et lite dryss med kryddergrønt…..og du er klar til å servere sprøstekt torsk med spinatpasta 🙂 Da håper jeg det smaker!

Tips!

 • Her er det kun fantasien som gjelder. Du kan tilsette for eksempel sukkererter, revet gulrot, chili
 • En liten skvis med lime eller sitron gjør seg godt.
 • Serveres gjerne med litt sweet chilisaus
 • Det smaker også godt med laks eller ørret
 • Ønsker du å bytte ut fisk med noe annet, kan du godt bruke kylling
 • Jeg har egentlig fått litt dilla på å lage min egen panering. Men denne gangen fantes det èn ferdig panert i fryser’n, så synes jeg måtte bruke den opp. Men har du lyst til å lage din egen panering, finner du oppskrift på det her
 • Fisken jeg brukte denne gangen, er en type jeg har presentert tidligere. Men om du ikke fikk det med deg da, kan jeg fortelle at den er fra Findus. Den er en favoritt bland ferdigkjøpte produkter, så kan virkelig anbefale den 🙂 Den er å få kjøpt både på Rema, Meny og Kiwi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *