Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Pastaretter

Spagetti carbonara

Det har blitt litt magert med innlegg i den siste uken. Det skyldes rett og slett at jeg har vært utrolig opptatt, og har ikke funnet tiden til å sette meg ned å dele oppskrifter med deg. Håper du tilgir meg 🙂 Det er sommer, og vi er mye på hytta vår, og der har vi alltid så mye å pusle med, da jeg noen ganger velge. Gikten min tillater ikke alltid….alt 😉 Men i dag, da skal jeg iallefall servere deg noe jeg er veldig glad i; spagetti carbonara.

Det kan høres ut som en litt tung rett nå i disse varme dager. Men den behøver ikke være det 😉 Lyst til å lese videre?

Uten hvit saus, med litt salat….

Ja, for det er nettopp slik jeg serverer deg den i dag 😉 Og jeg bruker heller ikke bacon, men spekeskinke. Bare se her! Bortsett fra salat, er dette alt jeg bruker.

Denne gangen laget jeg kun til meg selv, så da er det bare å gange opp med det antallet du skal servere. Jeg laget bittelitt mye….så det korrekte er altså:

Spagetti carbonara

  • 1 egg
  • 1/2 dl revet parmesan
  • Masse kværnet pepper
  • 40 gr spekeskinke (ca 1/2 pk av spekeskinke fra Tynset)
  • 100 gr tørr pasta
  • Evt litt salt

Jeg starter med å vispe egg, tilsette masse kværnet pepper. Del opp spekeskinken.

Tilsett mesteparten av parmesanen i egget. Hold av litt til topping.

Sett over godt saltet vann til pasta og kok etter anvisning på pakken.

Stek spekeskinken sprø

Når pastaen er kokt, heller du av vannet og tilsetter egg- og parmesanblandingen

Knus spekeskinken, jeg brukte litt matpapir

Ha pasta i en skål, strø over parmesan, knust spekeskinke, mer kværnet pepper og litt salat

Da er vi klare for spagetti carbonara, vel bekomme 🙂

Tips!

  • Mange liker å lage en form for ostesaus til carbonara, og ønsker du heller det – kan du ta en titt på oppskrift på ostesaus her. Oppskriften hører til en annen pastarett, men kan fint brukes her også. Men oppskriften jeg har delt med deg her (bortsett fra bytte av bacon til spekeskinke), er såvidt jeg vet den originale måten å lage retten på.
  • Du kan godt bruke båndpasta til denne retten også. Den blir bare litt mer mektig.
  • Vi har blitt oppfordret til å kjøpe norske varer nå i korona-tiden, og jeg har oppdaget en spekeskinke jeg liker godt. Nemlig spekeskinke fra Tynset. Jeg mener Gilde er involvert i denne skinken. Jeg har kjøpt den hos Rema 1000, og jeg vet Kolonial.no fører den. Men jeg er usikker på om det er flere som har akkurat denne.

2 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *