Jeg fikk så heidundrande lyst på pasta her om dagen, men i stekende hete var jeg liksom ikke helt klar for en tung pastamiddag heller da….Men så dukket ideèn om sjømatpasta i en eller annen form opp. Og jeg landet på denne; scampipasta. Vettu, det er godt det 😉 Jeg anbefaler at du iallefall tar en titt på oppskriften….og så kan du bestemme deg for om du også fikk lyst på scampipasta! Det er såre enkelt, og utrolig god sommermat.
Det ble litt sånn, tar-hva-jeg -har, for jeg var så usikker på hva og hvordan jeg ønsket det. Så dro til butikken, kjøpte litt vårløk, sukkerterter og rå scampi uten skall. Så tenkte jeg at jeg finner sikkert noe hjemme jeg kan supplere med. Og det gjorde jeg 🙂
Men jeg skal lage dette til en oppskrift, slik at du kan se hva jeg har brukt. Men her er det også flott med fantasi. Den kommer du langt med 😉
Den er som vanlig til 2 personer, men den er lett å tilpasse flere…eller bare til èn om du spiser alene.
Her ser du mesteparten av ingrediensene, bortsett fra løk, hvitløk, og basilikum. Det kom jeg på underveis; jeg ville ha en oljete pastarett.
Så da hakket jeg opp litt hvitløk, en god neve med basilikum og blandet med litt olivenolje.
Men…jeg hadde også lyst på litt chiliolje. Den laget jeg ved å ha omtrent 1/4 ts Sambal Oelek sammen med et par spiseskjeer olivenolje. Så nå hadde jeg 2 typer olje å ha over pastaen min 🙂
Videre fant jeg litt ferdig hakket gul løk, og hakket opp resten av kinahvitløken fra jeg laget olje.
Så da skal jeg sette sammen en oppskrift til deg, som blir sånn her:
Scampipasta
- 250 gr rå scampi uten skall
- 1/2 kinahvitløk, evt 2-3 fedd vanlig
- ca 1/4 gul løk
- 1/4 ts Sambal Oelek
- 1 vårløk
- 1/2 paprika
- 20 stk sukkererter
- 200 gr Linguine pasta
Basilikum og hvitløksolje
- 1 neve frisk basilikum
- 1/2 kinahvitløk, evt 1-2 fedd vanlig
- 1/2 dl olivenolje
Chiliolje
- 1/4 ts Sambal Oelek
- 2 ss olivenolje
Du starter med å lage oljene slik at de får satt seg. Du kan gjerne lage større porsjon chiliolje, men jeg trengte ikke det. Basilikumolje bruker jeg mer, derfor er det en større oppskrift.
Sånn, da setter vi igang å dele opp grønnsakene. Sukkererter i skrå skiver, paprika i tynne skiver og vårløk snittes i tynne skiver.
Så setter du over pastaen, for den tar lengst tid. For nå går det fort 🙂
Vi varmer en panne til relativt høy varme. Så går Sambal Oelek, hvitløk og gul løk i pannen. Rør hele tiden, skal helst ikke svis, bare litt farge.
Tilsett så scampi og skru ned litt på varmen
Når scampiene begynner å få bittelitt farge på den ene siden, tilsetter du grønnsakene.
Bland godt, smak til med salt og pepper.
Er pastaen din ferdig? Hell av vannet, og ha pastaen over på et fat. Ha så over litt av en av oljene du har laget, og fordel scampi og grønnsaker utover. Dett var dett 🙂 Er du klar for scampipasta?
Da håper jeg det smaker, og at du har fått et tips til litt god sommerpasta 🙂
Tips!
- Her er det bare å fråtse i fantasien. Dette er kun ment som et tips, noe som får deg til å tenke: ja, noe i nærheten av dette hadde vært godt 🙂 Det er ofte sånn for meg iallefall. Jeg ser noe jeg synes ser godt ut – og lager min egen variant.
- Du kan bruke vanlig reker, kamskjell, blåskjell, andre skalldyr du måtte ha eller ønske.
- Jeg velger Linguinpasta fordi den passer veldig godt til sjømat. Men du kan fint bruke båndpasta eller vanlig spagetti. Eller hva slags type du har eller foretrekker.
- Dersom du kun fikk idè om at du har lyst på pasta, kan du finne andre pastaretter her.
- Jeg kjøpte mine scampi på Kiwi, og de kommer fra Fiskemannen som også Meny fører. Her kan du lese Fiskemannens tips om hvordan tilberede scampi perfekt 😉