Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Tilbehør

Kylling med pestopoteter

Hei, jeg håper du har hatt det fint siden sist 🙂 Her har det vært fullt kjør….blir lett sånn når man har hytte ved sjøen og folk ikke får reise så mye 😉 Men, tilbake til dagens; kylling med pestopoteter!

Det er digg med litt forskjellig tilbehør å velge mellom når det har blitt så mange grilldager 🙂

Det har lett for å gå mye i det samme. Derfor synes jeg at en bitteliten vri på det vanlige, er kult. Derfor kylling med pestopoteter, mot normalt, vanlig ovnsstekte poteter. Det er ikke alltid så mye som skal til vettu 😉

Er du klar?

Oppskriften er til 2 personer, men da vet du jo – lett å tilpasse.

Kylling med pestopoteter

  • ca 200 gr kylling pr pers
  • 4-5 poteter
  • Salt
  • Pepper
  • 3 ss pesto (evt mer eller mindre etter smak)
  • Salat

Potetene har samme utgangspunkt som vanlig. Så vi starter med å dele potetene i litt grove biter

Kok potetene i ca 10 minutter og la dem renne godt av.

Sett ovnen på 225 grader

Finn frem pesto, og har du ikke pesto – finner du oppskrift på det her. Legg potetene i en ildfast form….

Krydre med salt og pepper og fordel pesto og bland godt

Stek potetene i 30-40 minutter, litt avhengig av størrelse på bitene dine.

Mens potetene steker, kan du forberede salat og kylling, eller hva du ønsker å servere til Men i mitt tilfelle, ble det kylling (elsker kylling altså 😉 )

Jeg bruker som du sikker vet nå, en god del lårfilèt av kylling. Det er fordi den er lettere å håndtere uten å bli tørr. Mye av fettet mange har litt i mot, smelter når du steker eller griller….blir bare saftig.

Jeg krydrer med salt, pepper og hvitløkspulver, og steker i litt rapsolje eller griller. Den skal også få en klatt med pesto ved servering 😉

Ok, da kan du lage salat om det er dèt du skal ha. Jeg har bare tatt det jeg hadde, og det kan du også gjøre. Evt kjøpe inn det du liker best.

Jeg hadde litt ferdig oppskåret sukkererter, litt babyleaf, isbergssalat, vårløk og tomater…..og det holdt lenge det 😉

Da er vi faktisk snart klare til å servere….kylling med pestopoteter!

Enkelt og godt 🙂

Tips!

  • Her har du mulighet til å variere nesten uendelig. Du kan servere med kjøtt, fisk, brokkoli, blomkål….you name it. Potetene funker til nesten alt. Så ikke se deg blind på akkurat mitt tilbehør, spør deg selv om hva har du, hva liker du, hva har du mest lyst på 🙂 Kanskje du nå har en anledning til å få brukt opp noe….med litt ny vri på potetene?
  • Er du glad i kylling, så kan jeg anbefale lårfilet. Jeg kjøper min ofte på Rema 1000. Og her kan du lese litt om produktet, og hva Bent Stiansen sier 🙂 Men de har det i de aller fleste matvarebutikkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.