Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger Tilbehør

Kjempeenkel ørretmiddag

Ja, for noen ganger trenger eller ønsker vi at det skal gå kjapt! Da kan jeg anbefale en kjempeenkel ørretmiddag fordi den både er sunn, god….og kjapp 🙂

Det er liksom bare ørret…eller laks i bakk, ris, isbergssalat, en enkel rømmedressing og litt soyasaus. That’s it 😉

Høres kanskje litt vel enkelt ut…?

Ja, det er det, men jeg lover deg at smakene sitter. Det er utrolig digg med enkle retter noen ganger synes jeg. Med enkle smaker. Og dette er èn av dem. Dessuten passer den innmari godt når det er (veldig) varmt. Nettopp fordi den tar kort tid…og har en sommerlighet over seg.

Vil du sjekke? Dette er alt 🙂

Kjempeenkel ørretmiddag

Ørret – til 2 pers

  • 1 bakk ørret eller laks
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
Sett ovnen på 200 grader

Tilbehør

  • 1/2 isbergssalat
  • 1,5 dl rømme
  • 1ss flytende honning
  • Skvis sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Ris
  • Soyasaus

Sett over risen, fordi den tar litt lenger tid enn fisken.

Krydre fisken og sett ovnen i 8 -10 minutter. Tiden avhenger litt av hvor godt stekt du liker den.

Mens fisken steker, skjærer eller river du salaten.

Så rører du sammen rømme, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Og da min venn…er middagen servert 🙂

Veldig enkelt, veldig raskt…og veldig godt 😉

Tips!

  • Du kan velge akkurat den fisketypen du liker best, men ørret og laks gjør seg veldig godt i denne sammenhengen. Jeg kjøper stort sett denne typen fisk på Rema 1000. Jeg er mer glad i ørret når den kjøpes på denne måten, fordi den er litt magrere. Den får dermed ikke så lett «transmak» som laksen gjør. Og her kan du lese litt om forskjellene mellom laks og ørret.
  • Her kan du sjekke ut mine andre fiskemåltider, om du vil ha noe annet.
  • Jeg bruker en bakk når jeg lager til to. Men da blir det som regel igjen 1/2 filet. Den bruker jeg på knekkebrød dagen etter. Bare roter litt i den med en gaffel – og sprer den utover knekkebrød, eller brødskive. En liten klatt majones…mmmm 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.