Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Restemiddag Salater Sauser/dressinger Tilbehør

Fire enkle måltider

Ukens meny er fire enkle måltider, laget med litt hjemmelaget… og litt ferdigkjøpte ingredienser. Disse ingrediensene er noe jeg har forsøkt flere ganger selv, og anbefaler. Det er ikke sånn at vi alltid lage alt fra bunnen for å få et vellykket måltid. Noen ganger er det lov å «jukse» litt. Og da er det viktig at råvarene er gode. Synes ikke du også 😉

Sola skinner, du er varm, det er vanskelig å finne på noe…

Da er det noen ganger godt å ty til litt ferdig hjelp!

Skal vi ta en titt på fire enkle måltider?

Pizza

Først ut er pizza, som i utgangspunktet er helt hjemmelaget. Men, det jeg ønsker å dele med deg er tipset om at du kan fryse pizzadeig, og ha til senere. Jeg hadde gjort nettopp det. Laget for mye pizzadeig, og tenkte jeg skulle prøve å fryse, tine, og bruke. Og det fungerte helt flott! Jeg la deigen som var til overs i en brødpose, og inn i fryser’n. Så tinte jeg pizzadeig klumpen på kjøkkenbenken, og gjorde resten som vanlig.

Oppskrift på pizzadeig, finner du her.

Det andre jeg har lyst til å dele med deg, er å lage stor mengde tomatsaus når du først lager. Jeg har oppbevart min i kjøleskapet i snart èn måned, og den funker fortsatt. Veldig praktisk om du plutselig får lyst på pizza eller ostesmørbrød 🙂

For det tredje, anbefaler jeg deg det samme når det gjelder pesto. Jeg er veldig glad i pesto både på ostesmørbrød og pizza. Og på denne pizzaen har jeg brukt begge deler. Halvparten tomatsaus og halvparten pesto.

Og når vi snakker om pesto, kan vi gå videre til neste rett. Det er en rett som fint kan brukes både til middag eller lunsj….. gratinert tacolompe!

Et superenkelt måltid, som krever få ingredienser, og tar veldig kort tid. Og tro meg, det smaker utrolig godt på varme, late dager 🙂

Du gjør som følger:

Smører pesto utover lompen. Legger på strimlet kokt skinke og ost.

Bretter den, og legger på litt mer ost…og inn i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.

Strø over litt salat….og servèr 😉

Gratinert tacolompe

Det neste jeg vil anbefale deg, er ferdigkjøpt Spareribs fra Rema. Den ene varianten de har, Baby back ribs er kjempegod.

De har en annen variant også, men den falt ikke helt i smak hos oss.

Til denne kan du servere ovnsstekte poteter og coleslaw. Til 4 pers har jeg brukt dette:

Coleslaw

 • 1/2 hodekål
 • 2 gulrøtter
 • 1/2 paprika
 • 2-3 ss hakket sylteagurk
 • 1 1/2 dl creme fraiche
 • 1/2 dl majones
 • 3-4 ss lake fra sylteagurk
 • Salt
 • Pepper

Bland dressingen først. Og smak til med salt og pepper. Mengde lake kan du smake deg frem til. Men dette er et utgangspunkt jeg pleier å bruke.

Finsnitt hodekål…..

……og paprika…..

…..og riv gulrot

Hakk sylteagurk

Bland alle grønnsakene i en bolle, og vend inn dressingen

Og vipps, du har coleslaw

Potetene deler du opp slik du ønsker, koker dem i ca 10 minutter….

….dampes litt før de krydres med litt olje, salt, pepper, hvitløkspulver, og inn i ovnen på 225 grader i 30-40 minutter.

Spareribsen går på grillen….eller i ovnen den også i ca 20 minutter. Så tilpass potet tiden med kjøttet. Og nå skjønner du, har du et enkelt måltid som smaker kjempegodt 🙂

Det siste tipset er ferdigkjøpt burger til å grille eller steke selv. Der har jeg 2 varianter å anbefale. Den ene er faktisk også fra Rema, Nordfjordkjøtt og det andre er fra et pølsemakeri som heter Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri AS og ligger på Alnabru/Furuset i Oslo. De har både egne pølser, biff og blant annet burgere.

Den burgeren fra Rema som jeg liker best, ser slik ut og er kjempegode. Burgeren fra Åkerberg Skoglunn har jeg dessverre ikke bilde av….mannen min hadde allerede puttet i porsjonsposer og kastet embalasjen 🙂

Et godt alternativ når du vil ha det litt enkelt og raskt. Men har du lyst til å lage din egen dressing, smaker det veldig godt med hvitløksdressing – og den finner du her. I samme innlegget som hvitløksdressing, finnes også potetstrips 😉

Så da håper jeg du har funnet noen gode tips, som kan gjøre en og annen dag litt mer spennende….eller enklere 😉

Kos deg med fire enkle måltider 🙂

Tips!

 • Her kan du sjekke Nordfjordkjøtt sine opplysninger om Spareribs, og det samme om burgeren jeg anbefalte fra samme sted. Kanskje du finner en ny favoritt?
 • Tomatsaus finner du her
 • Oppskrift på pestoen min, finner du her
 • Det er nyttig å kunne bruke opp maten, så om du har tomatsaus eller pesto til overs, husk hva jeg sa litt lenger opp; det varer og varer i kjøleskapet om du har det i plastbokser, eller krukker med tett lokk. Pestoen kan miste litt farge og spenst etter noen uker – men er fullt brukbar allikevel. Tomatsausen vil mugne etter en viss tid. Men som sagt, min har holdt i ca en måned…og er ikke over ennå 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *