Det nærmer seg 17. mai, og denne dagen er det mange som ønsker å grille. Da er det alltid godt med gode salater til. Så i dag skal jeg servere deg 4 forskjellige tilbehør til 17. mai bordet 🙂 Og skal du ikke grille, passer det uansett sammen med 17. mai maten.
Først ut har vi brokkolisalaten som jeg publiserte her om dagen, men du finner den også i lenken i bildet.
Brokkolisalat
Den passer veldig godt sammen med både stekt kjøtt og kylling. Har også spist den sammen med grillet fisk.
Potetsalat
Potetsalaten passer også veldig godt sammen med grillet kjøtt, kylling og fisk.
Mangosalat
Denne salaten passer aller best, synes jeg, sammen med stekt kylling, fisk og fiskeburgere. Og du finner den i litt forskjellige varianter i lenken på bildet 🙂
Caprese
Caprese pleier jeg å servere sammen med kylling, men er også veldig god til spekemat.
Mer tilbehør til 17. mai bordet! For vi skal vel kanskje ha litt kake til 17. mai også? Hva da med en suksessterte?
Suksessterte (gul kake)
Sett stekeovnen på 160 grader
Bunn
- 150 gr mandler
- 150 gr melis
- 4 eggehviter
Kjør mandel i blender til mel. Visp eggehviter og melis til marengs
Vend forsiktig inn mandelmelet i marengsen….
….til en jevn og fin masse
Ha over i en smurt form, og stek midt i ovnen i 30-40 minutter. Avkjøl.
Mens bunnen steker, kan vi lage kremen.
Gul krem
- 5 eggeplommer
- 1 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 150 gr romtemperert smør
Pynt
- 50 gr kokeskjokolade
- Ferdige kake rosetter
- Ev norske flagg
Kok eggeplommer, sukker og fløte til en tykk og jevn masse
Avkjøl litt, og tilsett/ visp inn litt, og litt smør. Fordel utover kaken og riv over litt kokesjokolade…eller la den være kun med en enkel pynt, evt flagg.
Da kan nasjonaldagen bare komme….eller hva 😉
Tips!
- Du kan jo pynte kaken med akkurat hva du ønsker, liker….eller har for hånden. Men et par norske flagg gjør seg jo til 17. mai 🙂
- Nå er det vel litt sent å bestille fra nett, men både Jernia og Kitch’n har norske flagg til kaker fra samme leverandør. Så da er det mulig å få tak i til 17. mai.
- Du får en eggehvite til overs fra kaken. Den setter du bare i kjøleskapet med plast over, og den holder seg i flere uker.
- Når jeg har eggehviter til overs, putter jeg det gjerne i en omelett sammen med hele egg.