Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kaker Salater Tilbehør

Tilbehør til 17. mai bordet

Det nærmer seg 17. mai, og denne dagen er det mange som ønsker å grille. Da er det alltid godt med gode salater til. Så i dag skal jeg servere deg 4 forskjellige tilbehør til 17. mai bordet 🙂 Og skal du ikke grille, passer det uansett sammen med 17. mai maten.

Først ut har vi brokkolisalaten som jeg publiserte her om dagen, men du finner den også i lenken i bildet.

Brokkolisalat

Den passer veldig godt sammen med både stekt kjøtt og kylling. Har også spist den sammen med grillet fisk.

Oppskrift på den finner du ved å klikke på bildet

Potetsalat

Potetsalaten passer også veldig godt sammen med grillet kjøtt, kylling og fisk.

Oppskriften finner du ved å klikke på bildet

Mangosalat

Denne salaten passer aller best, synes jeg, sammen med stekt kylling, fisk og fiskeburgere. Og du finner den i litt forskjellige varianter i lenken på bildet 🙂

Oppskriften finner ved å klikke på bildet

Caprese

Caprese pleier jeg å servere sammen med kylling, men er også veldig god til spekemat.

Oppskrift finner du ved å klikke på bildet.

Mer tilbehør til 17. mai bordet! For vi skal vel kanskje ha litt kake til 17. mai også? Hva da med en suksessterte?

Suksessterte (gul kake)

Sett stekeovnen på 160 grader

Bunn
  • 150 gr mandler
  • 150 gr melis
  • 4 eggehviter

Kjør mandel i blender til mel. Visp eggehviter og melis til marengs

Vend forsiktig inn mandelmelet i marengsen….

….til en jevn og fin masse

Ha over i en smurt form, og stek midt i ovnen i 30-40 minutter. Avkjøl.

Mens bunnen steker, kan vi lage kremen.

Gul krem

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 150 gr romtemperert smør

Pynt

  • 50 gr kokeskjokolade
  • Ferdige kake rosetter
  • Ev norske flagg

Kok eggeplommer, sukker og fløte til en tykk og jevn masse

Avkjøl litt, og tilsett/ visp inn litt, og litt smør. Fordel utover kaken og riv over litt kokesjokolade…eller la den være kun med en enkel pynt, evt flagg.

Da kan nasjonaldagen bare komme….eller hva 😉

Tips!

  • Du kan jo pynte kaken med akkurat hva du ønsker, liker….eller har for hånden. Men et par norske flagg gjør seg jo til 17. mai 🙂
  • Nå er det vel litt sent å bestille fra nett, men både Jernia og Kitch’n har norske flagg til kaker fra samme leverandør. Så da er det mulig å få tak i til 17. mai.
  • Du får en eggehvite til overs fra kaken. Den setter du bare i kjøleskapet med plast over, og den holder seg i flere uker.
  • Når jeg har eggehviter til overs, putter jeg det gjerne i en omelett sammen med hele egg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *