Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Restemiddag Tilbehør

Restepanne med laks

Det høres kanskje ikke spesielt spennende ut; restepanne med laks? Men dette er et innlegg om tips til å bruke opp ingredienser du har….som trenger å brukes NÅ! Så i dag luktet jeg meg frem til hva jeg skulle ha til middag 🙂 Jepp!

For jeg hadde både grønnsaker som var på kanten og en Salmalaks som var gått ut på dato. Ingrediensene var nærmere søppelbøtten en matbordet….for å si det sånn 😉

Du har kanskje ikke de samme restene….

Men prinsippet blir jo det samme…ikke sant? Det handler om å tørre å stole på din egen luktesans, fremfor en dato på varen. Nesen din tar ikke feil. Ta deg en rundtur i kjøleskapet, sjekk hva du har….og putt det i pannen! (Stekepannen altså 😉 )

Til påske handlet vi inn en hel del varer….etter anbefaling fra regjeringen, for å slippe å gå så ofte i butikken. Jeg kan love deg at jeg har brukt mye grønnsaker som har vært et godt stykke på vei til søppel. Men, jeg har valgt å bruke det allikevel. Og vettu hva? Det skal faktisk mye til for å ikke kunne bruke grønnsaker som har sett bedre dager! De går i gryter, gratenger….og panner 🙂 Som denne retten her; restepanne med laks!

Det eneste jeg ikke kunne bruke i dag, var noen fedd med hvitløk som var helt brune og myke. Så denne retten ble uten hvitløk 🙂

Laksen jeg hadde var som sagt, en Salmalaks. Den hadde blitt liggende under noe annet…og glemt. Skikkelig flaut, men sånn var det! Den hadde gått ut på dato for noen (opp til flere faktisk) dager siden. Men jeg åpnet den, luktet….og det luktet helt fint. Da var saken biff (eller laks da 😉 ) Så den fikk være med.

Her kan du se hva jeg fant frem og brukte…bortsett fra hvitløken

Det synes kanskje ikke så godt på bildet, men gulrøttene var skrukkete, chili’en var myk og med noen sorte flekker, vårløken ser du har ganske visne blader. Brokkoli’en, stangsellerien og paprika hadde holdt seg ganske bra. Hvitløken viste seg å være ubrukelig (etter at bildet var tatt) Derfor brukte jeg gul løk i stede. Så dette var utgangspunktet mitt til 2 personer

Restepanne med laks

 • 1 pk Salmalaks, 273 gr
 • 1/2 gul løk
 • 1/2 rød chili (kunne bare bruke halvparten)
 • 2 gulrøtter
 • 1 stilk stangselleri
 • 1/2 bokkoli
 • 1/2 søtpaprika
 • 3 vårløk
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ts sesamolje
 • 1 ts oystersauce
 • Ris til 2 pers

For å sprite opp smaken litt, valgte jeg disse sausene som jeg tilsatte grønnsakene.

Skal vi komme i gang med middagen? Ok!

Sett på risen. Den skal vi nemlig blande sammen med grønnsakene når de er stekt.

Da kan vi begynne med å sette ovnen på 200 grader, og så dele opp alle grønnsakene

Hakk opp gul løk, og finhakk chili.

Gulrøttene skjærer vi først i skiver, deretter i staver

Brokkoli i bittesmå buketter, evt stilk på brokkoli i staver. Men skrell stilken først. Den kan føles litt trådete med skall. Det samme gjelder for stangselleri. Så deler du stangsellerien i tynne staver og vårløk i snittes opp. Da har du dette som utgangspunkt når du skal steke.

Fisken stekes i ildfast form med litt olje, salt, pepper og hvitløkspulver i ca 8-10 minutter, litt avhengig av hvor gjennomstekt du liker den

Varm opp en panne med litt olje, og fres løk og chili mykt

Tilsett gulrøtter og stangselleri…..

….og fres 2-3 minutter før du tilsetter brokkoli

Nye 3 minutter og så kan paprika få delta.

Ytterligere et par minutter, og bland inn sausene

Sånn! Da kan vi blande grønnsakene sammen med risen og strø over vårløken

Er fisken din klar? Da kan vi servere! Jeg brukte en gaffel til å dele fisken med og la den opp på ris- og grønnsaksblandingen.

Et lite dryss med ristet sesamfrø, litt soyasaus eller sweet chilisaus (eller begge deler) og du kan kose deg med nydelige smaker 🙂

Tips!

 • Jeg laget dette som en reste-middag, men du kan naturligvis bruke den til nyinnkjøpt fisk, og friske grønnsaker også.
 • Du kan fint bruke ørret eller laks fra en slik ferdig bakk. Det bruker jeg ofte.
 • Husk å lukte på råvarer som fisk, kjøtt og kylling før du kaster det. Det kan brukes overraskende lenge etter utløpsdato. Noen ganger lukter det ikke særlig godt dersom det er vakumpakket. Tørk derfor av, og la det lufte seg litt….og lukt. Da kjenner du raskt om du kan bruke det eller ei.
 • Har du lyst til å sjekke andre fiskeoppskrifter? Da kan du lese litt her, og se om du finner noe som frister….eller passer bedre det du har lyst på i dag.
 • Her kan du lese litt om fisk og tips for oppbevaring…og litt funfact 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *