Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Kylling Pastaretter Sauser/dressinger Tilbehør

Pasta med blåmuggostesaus, spekeskinke og kylling

Vel overstått 17. mai? Håper du hadde en fin feiring….selv om den antakelig ble noe annerledes enn normalt 😉 Med det sagt og gjort, er det tid for hverdag igjen. Og med den, en skikkelig restemiddag i denne heimen 😉 Pasta med blåmuggostesaus, spekeskinke og kylling. Den behøver slett ikke serveres som en restemiddag, men den kan det!

For meg var det sånn her; var veldig usikker på hva jeg ville ha til middag. Men så hadde jeg litt stekt kylling og spekeskinke igjen etter en cæsarsalat. Og ja, jeg hadde cæsarsalat nok en gang 😉 Så tok jeg meg en rundtur i kjøleskapet….og fant fløte som hadde gått ut 22.4.20, og hold deg fast: Saint Agur blåmuggost som gikk ut 4.2.2020! Moralen er altså fortsatt….lukt på varene, og smak før du kaster det. Mine utgåtte ingredienser fungerte nemlig helt fint. Derfor ble det pasta med blåmuggostesaus, spekeskinke og kylling 🙂

Denne dagen var det kun….meg til middag

Derfor er oppskriften til 1 person, men da ser du hvor lett du kan tilpasse ditt serveringsantall.

Slik så det ut når jeg fant frem ingrediensene til mitt utgåtte måltid

Pasta med blåmuggost, spekeskinke og kylling

  • ca 150 gr kylling
  • 1 dl fløte
  • 1 (god) ss Saint Agur, eller annen blåmuggost
  • ca 20 gr spekeskinke
  • 100 gr pasta

Skal du lage denne retten fra bunnen av, gjør du slik

Kylling

  • ca 150 gr kyllingkjøtt, jeg har brukt lårfilèt
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Olje til steking

Ta ut kyllingen for å gi den romtemperatur. Skjær kyllingen i små terninger og krydre. Stek i pannen med olje på litt over middels varme.

Blåmuggostesaus

  • 1 dl fløte
  • 1 (god) ss blåmuggos

Kok opp fløten og ha i osten. La det småkoke til osten har løst seg opp og sausen tykner.

Spekeskinke

  • ca 20 gr spekeskinke
  • Litt olje til steking

Del spekeskinken i små biter, ca 1 cm brede og stek i pannen med litt olje på litt over middels varme. Det holder med et par minutter på hver side. Legg det over på en tallerken med litt kjøkkenpapir for å renne av litt fett. Da blir de så sprø og gode 🙂

Kok opp vann til pasta og kok etter anvisning på pakken.

Da er det bare å finne frem litt kryddergrgønt, ha pasta i skålen, strø over kylling og spekeskinke…..

…..og servere 🙂 Enkelt og greit! Og enkelt er det – uavhengig om du har rester å bruke eller ei.

Tips!

  • Det smaker også veldig godt med litt revet parmesan. Men det er ikke helt nødvendig fordi osten gir såpass mye smak.
  • Har du ikke spekeskinke, kan du gjerne bruke bacon
  • Dette er en superenkel saus, men om du har lyst til å teste en annen variant, finner du den her.
  • Vi blir jo oppfordret til å kjøpe norske varer, og det prøver jeg å ha i hodet når jeg handler. Denne gangen var norsk spekeskinke fra Tynset som gikk av med seieren. Jeg kjøpte den på Rema 1000, men får bare opp Kolonial.no når jeg prøver å finne den igjen for å vise deg. Men den ser slik ut, bortsett fra at min pakning var litt mindre. Den smakte godt, så kan fint anbefale den til deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.