Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Panert torsk

For en tid tilbake, laget jeg cæsarsalat med hjemmelaget brødkrutonger. Disse hadde jeg litt igjen av, og tenkte; hva kan jeg bruke det til? Jo, knuse dem og lage panert torsk 🙂 Og det gjorde jeg. Så i dag skal jeg vise deg hvor lett du lager panering….som i tillegg er mye bedre!

Som tilbehør serverte jeg råkostsalat, kokte poteter og remulade. Mmm 🙂

Hjemmelaget panering krever, naturlig nok, krutonger….

Men har du ikke det, og heller ikke ønsker å lage det, kan du for eksempel bruke ferdigkjøpte krutonger. Grunnen til at jeg nå velger å bruke krutonger, er at de smaker bedre som panering…synes jeg da 😉

Om du ikke har krutonger, hverken hjemmelagede eller kjøpte – kan du godt lage det nå. Det tar ikke så lang tid, så du rekker det fint til middag 😉 Oppskrift på hjemmelagede brødkrutonger, finner du her.

Så, når du har krutonger klart, kan vi sette i gang! Oppskriften er som vanlig til 2 personer, bortsett fra at jeg hadde litt mye fisk i dag. Den hadde behov for å brukes, så jeg stekte alt. Og jammenimeg forsvant nesten alt sammen 😉

Panert torsk

  • 500 gr torsk (trenger ikke mer enn ca 150-200 gr pr pers)
  • 1,5-2 dl brødkrutonger
  • 1 egg
  • 3 ss hvetemel
  • Pepper
  • (evt salt om du ikke har saltet brødkrutongene)

Tilbehør

  • 1/4 nykål
  • 1/2 søtpaprika
  • 1 gulrot
  • 2-3 ss sur agurk
  • 3 ss lake fra suragurk
  • Salt
  • Pepper

Vi starter med å ta ut fisken slik at den får litt romtemperatur

Jeg liker å lage råkost litt tidlig i middags-laging-forløpet, slik at smakene setter seg. Derfor setter vi i gang med å finsnitte kål, rive gulrot, skjære paprika i tynne skiver. Suragurk hakkes. Ha over lake, salt og pepper – og sett kaldt til den skal serveres.

Deretter finner vi frem en pose til brødkrutongene, og noe å banke med. Nå skal vi denge løs på krutongene til det blir et litt grovt pulver.

Jeg brukte en slik kjøttbanker, men bruker den slik du ser den ligger. Velger du en av endesidene, risikerer du bare å lage hull i posen.

Sett på poteter

Så måler vi opp resten av ingrediensene til fisken for å gjøre den til panert torsk.

Mel i en, egg i en og strøkavringen i en. Egget vispes sammen. Ha pepper og evt salt i melet og bland.

Når potetene nærmer seg ferdig, er vi klare for å steke fisken vår.

Dypp fiskebitene først i melet, sørg for at du får rundt alt, deretter i egg og tilslutt i strøkavringen.

Stek fisken på litt under middels varme i ca 3 minutter på hver side. Det kommer litt an på tykkelsen på fisken din.

Du vil kunne se, og kanskje trykke litt, på kortsidene om den er ferdig. Og da vettu, kan vi hente frem råkostsalaten, potetene og remuladen….og servere 🙂

Det smaker så utrolig mye bedre med hjemmelaget panering. For krutongene er stekt i olivenolje sammen med havsalt, så det gir en veldig god smak. Håper du har fått et nyttig tips til fiskedagen din 😉

Tips!

  • Dersom du ikke har, eller har lyst til å lage egen panering, går det naturligvis også helt fint å bruke griljermel eller pankomel.
  • Råkostsalaten er fin til å få brukt opp grønnsaker, så her er det bare fantasien som stopper deg. Jeg har riktignok en liten forkjærlighet til akkurat denne sammensetningen, men her står du helt fritt!
  • Jeg har brukt ferdigkjøpt remulade, men om du har lyst til å ta den helt ut og lage din egen, kan du bruke oppskrift på denne hvitløksmajonesen. Da kan du bare droppe hvitløk og tilsette finhakket suragurk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.