Disse kyllingspydene er så gode at jeg har laget dem hver 14. dag i det siste 🙂 Marinaden er supergod….og enkel å lage. Den krever riktignok noen ingredienser, men det kan jeg love den er verd! Så i dag serverer jeg deg marinerte kyllingspyd med peanøttsaus.
Du kan grille dem….steke i panne eller ovn…
Og, du kan spare oppskriften til neste helg 😉 Noen av oss har ikke tilgang på grill til hverdags, så da blir det helgen som gjelder…iallefall for meg. Og de smaker utrolig godt etter en runde på grillen altså. Ingen tvil om det! Men, har man ikke tilgang på grill, så har man ikke. Da får man finne andre løsninger….og det finnes 🙂
Jeg liker å marinere i god tid, så marinerer minimum 30 min, men gjerne et par timer. Det er jo like godt å ha det unnagjort 😉 Skal vi se på marinaden da? Oppskriften er til 4 personer. Det blir alltid noe marinade igjen, og denne sparer jeg. Og bra er det, for sist helg ble vi 5 til middag – og da spedde jeg bare på med restmarinaden fra gangen før. Så ikke kast marinade som er til overs. Den kan også brukes i sausen faktisk. Det skal jeg forklare deg om litt lenger ned i innlegget.
Marinerte kyllingspyd med peanøttsaus
Kyllling
- 800 gr kyllingkjøtt, gjerne lårfilet
Bruker du lårfilèt trær du 2 lårfilèter på to stk pinner. Dette gjør dem lettere å håndtere på grillen (og i pannen ) Bruker du kyllingbryst, kan du dele i 2 på langs.
Marinade
- 1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
- 1 ss sambal oelek (chilisalsa)
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss revet ingefær
- 1 fedd revet hvitløk, evt 1/2 kinahvitløk
- 2 ss hakket koriander.
Finn frem rivjern, skrell hvitløk og ingefær og riv
Bland alt i en bolle…eller pose
Selv bruker jeg slike store matposer med zip-lås fra Ikea til selve marineringen. Synes det er veldig praktisk for å få blandet alt godt og sørge for at alle kyllingbitene får marinade. Og så snur og vender jeg litt på posen underveis.
Når kyllingen er ferdig marinert, ender de opp sånn
Bruker du trepinner/spyd – husk å legge dem i bløt i min 10 min før grilling så de ikke tar fyr
Peanøttsaus I
- 1 glass Satay sauce, kjøpes i utenlandske butikker
- ca 1 dl fløte (+)
- 1 ts sambal oelek
Ha satay sausen i en kjele og rist ut restene med litt av fløten. Tilsestt Sambal oelek og kok opp. La småkoke til den tykner. (Det var ikke jeg som laget saus i dag, så glemte å ta bilde 😉 )
Eller, du kan lage en annen variant av peanøttsaus etter oppskrift fra Lise Finckenhagen. Og den går sånn her:
Peanøttsaus II
- 1/2 glass grovt peanøttsmør
- 1/2 glass vann
- Resten av marinaden
Kok opp vann, og visp inn peanøttsmøret. Tilsett resten av marinaden og stavmiks for en glatt saus.
Denne har jeg ikke prøvd selv, men hun er en flink dame, så tviler ikke på smaken 😉
Da er det bare å få godsakene på grillen da! (eller i pannen)
Jeg synes det smaker best med ris til denne retten…og serverer naturligvis da det! Sammen med salat, er dette en utrolig god grillrett….sommerrett 🙂
Og jeg synes retten er praktisk dersom det kommer flere til middag, fordi du kan forberede mesteparten god tid i forveien. Både marinering og salat. Så da er det bare å koke ris mens kyllingspydene er på grillen….vipps, marinerte kyllingspyd med peanøttsaus 🙂
Vel bekomme – håper du også har lyst til å prøve denne, og gi meg en tilbakemelding om hva du synes 🙂
Tips!
- Jeg kjøper peanøtt saus i utenlandske butikker, som vist på bildet lenger opp. Men har du ikke tilgang på det, finnes den også i sortimentet til Santa Maria. Har også sett det hos Meny.
- Ketjap manis er en søt soyasaus. Den finnes også i sortimentet til Santa Maria
- Dersom du ikke er så glad i koriander, kan du bytte ut med frisk persille.
- Når du skal skrelle frisk ingefær, er det et godt tips å bruke en teskje. Da fjerner du ikke så mye av roten som når du bruker en kniv. Det er bare å dra skjeen nedover roten, lett som bare det 🙂
- .Ønsker du det flere valg på kyllingretter, kan du finne det her. Der finner du både retter som egner seg for grill, stekepanne og kjele.
- Opphavet til denne marinaden, er Lise Finckenhagen. Og jeg mener jeg fant den en gang via nrk.no