Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst Kaker

Gulrotkake

VI nærmer oss 17. mai, og da er det mange hos meg som ønsker gulrotkake. Jeg fant denne oppskriften for mange år siden hos Wenche Andersen i God morgen Norge. Så denne har jeg laget en hel haug med ganger 🙂 Derfor kan jeg trygt anbefale denne supersaftige gulrotkaken!

I skrivende stund, er vi i vårt sommerparadis, og har tenkt til å feire 17. mai her….antakelig i fullstendig ensomhet 🙂 Men, slik verden er nå, går det faktisk helt fint 😉 Når jeg kan jobbe….eller feire, i disse omgivelsen – kan jeg ikke klage!

Midt i arbeidet…. 😉

OK, tilbake til dagens tema – gulrotkake til 17. mai! Oppskriften er til en stor langpanne, og da mener jeg stor. Derfor pleier jeg som regel å halvere den. Så det blir opp til deg å vurdere hvor mye du trenger 😉 Men, det skal godt gjøres å ta bare ett….stykke 😉 Kaken holder seg……ihvertfall til den er spist opp, om den får stå kjølig.

Er du klar?

Da setter vi i gang!

Gulrotkake

 • 1 l hvetemel
 • 3 ss bakepulver
 • 2 ts natron
 • 8 dl brunt sukker,evt demerarasukker
 • 4 ts kanel
 • 8 egg
 • 1 ts salt
 • 6 dl rapsolje
 • ca 16 dl finrevet gulrot (ca 6-8 stk litt avhengig av størrelse)

Krem

 • 500 gr naturell kremost
 • 500 gr smør, romtemperert
 • 1 kg melis
 • 1 vaniljestang, frøene
 • Revet skall av 1 appelsin
 • Revet skall av 1 sitron
Ja, du leste riktig….stooor oppskrift!

Men jeg tror ikke du angrer om du lager den 😉

Javel, her ser du hvilke ingredienser som skal med. Men dette er altså ikke målene….mye mer gulrøtter enn dette

Og her kan du se ingrediensene til kremen.

Det første jeg gjør, er å ta ut smør og kremost for at de skal få romtemperatur og bli myke og gode å jobbe med.

Deretter gjør jeg det kjedeligste jeg vet, tar for meg gulrøttene! (Skulle sikkert ikke si det, misliker sterkt å rive, men sånn er det) Så i år, siden jeg hadde bestemt meg for fullskala oppskrift, og med den….en haug med gulrøtter, fant jeg på noe lurt! Jeg kjører gulrøttene i blenderen 🙂 Var litt spent på hvordan det ville fungere….derfor var gleden stor, når det ble gull 🙂 Så derfor folkens, ikke fortvil på grunn av den store gulrot mengden…..

Kjør blender-trikset!

Jeg måtte, naturlig nok, kjøre flere omganger.

Ble 3-4 gulrøtter i hver omgang. Men du verden! Easypeasy i forhold til riving 😉

Nuvel, når gulrøttene er vel kjørt, kan vi ta for oss resten.

Sett ovnen på 180 grader, over og undervarme.

Mål opp alle ingredienser, og bland det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg….

…..før du begynner å tilsette vekselvis gulrøtter og olje

Røren var faktisk for stor for min kjøkkenmaskin, så etter å ha blandet det tørre med eggene – måtte jeg ta resten for hånd 🙂

Når du har begynt prosessen med gulrot og olje, rør minst mulig!

Kaken kan bli tung og seig om du rører for mye. Bare sørg for å få blandet alt sammen.

Er stekeovnen din varm nå? Da fordeler du røren i langpannen kledd med bakepapir…..

…..setter kaken på nederste rille og steker i 45-50 minutter.

Da var det kremen sin tur….eller glasuren om du vil. Den er det også veldig mye av. Men, du skal smøre et tykt lag. Den er veldig søt, men sånn skal det bare være 😉

Her trenger vi jo ikke å måle opp så mye, siden alt går opp med ferdige pakker. Så det du kan gjøre, er å dele opp smøret i litt mindre biter, ha dette, kremosten og melis i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Riv skallet på appelsin og sitron, og skrap ut vanljefrø

Kjør alt sammen så det blander seg godt….

Når kaken har fått avkjølt seg litt, er vi klare til å smøre og fordele kremen. Jeg skulle gi bort en del av kaken til mamma’n min, så jeg puttet litt krem i en brødpose. Da ble kaken lettere å frakte, og hun kan enkelt sprøyte og smøre ut kremen selv.

Dett var i grunnen dett! Ikke kjempekomplisert….bare stoooor oppskrift, med mye av hver ingrediens 🙂

Jeg er ikke verdens beste til å pynte kaker….men med bringebær og blåbær …og litt 17. mai pynt, føler jeg at jeg kommer i mål jeg også 😉

Som jeg nevnte innledningsvis, er jeg på hytta. Her har jeg oppdaget at det er mye vanskeligere å ta bilder. Det skyldes at vi har vinduer rundt overalt, og det blir lett skygger…samme hva jeg gjør. Så i frustrasjon over ikke klare å ta bra nok sluttbilder, fikk jeg hjelp av min kjære. Så forsidebildet har han tatt (synes bare jeg måtte kreditere ham for det, ønsker meg tross alt en hyggelig 17. mai jeg også 😉 ) Sånn! Da var kreditering unnagjort, og jeg kan ønske deg og dine en fantastisk flott, annerledes 17. mai 2020 🙂

Tips!

 • Dersom du velger å lage denne store oppskriften, men kanskje ikke trenger så mye – går det helt fint å fryse det du ikke skal bruke nå før du har på krem.
 • Oppskrift på både gulrotkake og krem kan fint halveres, det har jeg gjort mange ganger.
 • Kremen er veldig søt, så du kan godt skvise litt saft av enten sitron, appelsin eller begge deler i kremen for litt mer syrlighet.
 • I går publiserte jeg tilbehør til 17. mai bordet, og i det innlegget, befinner det seg også oppskrift på en annen god 17. mai kake; suksessterte, eller gul kake om du vil. Så om du heller vil gå for den….eller begge to for den saks skyld, finner du oppskriften her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *