Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Frokost Tilbehør

Granola med kokos og kanel

Visste du at du kan bruke granola til mer enn frokost? Jeg har riktignok laget innlegg om granola tidligere. Men i dag ønsker jeg å snakke litt om at granola kan varieres, og brukes til mye mer enn….nettopp frokost 🙂 Både selve blandingen kan varieres, men også hva du kan bruke den til. Men først; granola med kokos og kanel!

For denne gangen lot jeg meg inspirere av et par som driver Instagram matkontoen @Matlyst_. Jeg har tatt utgangspunkt i min granola, men i dag har jeg altså tilsatt kokos og kanel 🙂 Det smakte utrolig godt, så jeg oppfordrer deg til å lese videre 😉

Hva kan vi bruke granola til…..

Jo, vi kan bruke den som topping….til iskrem, smoothie, på kaker eller andre deserter hvor det smaker godt med litt krønsj.

Derfor er det også kult å eksperimentere litt med forskjellige sammensetninger. Jeg bruker som regel det samme utgangspunktet. Men noen ganger er det tomt for det ene eller det andre. Da tar jeg bare mer av det jeg faktisk har.

Her kan vi blande inn både nøtter, frukt og rosiner….

Mange liker også å bruke tørkede frukter og nøtter, noe som jeg vet passer veldig godt. Selv er jeg ikke så kjempeglad i nøtter, er nok mer en slik «kjerne-type» 🙂 Men det er jo det som er så bra – man kan putte i hva man vil og liker best.

Det eneste som kan være lurt å huske på, er at om du ønsker tørket frukt eller rosiner, er det lurt å tilsette det i granolaen når den er ferdigstekt.

Og nå er vi jo inne i iskremsesong – og da er det fint å ha litt god granola på lur. Da har du alltid noe å servere til for eksempel isen. Og det vil løfte desserten, jeg lover 🙂

Så tenk på denne oppskriften som et utgangangspunkt, så skal jeg ramse opp litt huskeregler under avsnittet Tips! nederst i innlegget.

Granola med kokos og kanel

 • 2,5 dl store havregryn
 • 1 dl gresskarkjerner
 • 1 dl solsikkekjerner
 • 60 gr pinjekjerner (1 pose naturell)
 • 2 ss flytende honning
 • 1 klype Maldonsalt
 • 1 ss rapsolje
 • 2 ss kokosmasse
 • 1 ts kanel

Sett ovnen på 200 grader

Bland sammen alle ingrediensene, bortsett fra kokos og kanel (i følge tipset jeg fikk) Men neste gang jeg lager denne, skal jeg ha alt i på èn gang. Jeg tror steketiden vil gjøre kokosen godt 😉 Så det kan du altså velge selv.

Spre massen utover et stekebrett med bakepapir……

…..og inn i ovnen i 8-10 minutter. Følg med underveis, og vend gjerne litt på det. Min ovn steker litt ujevnt, så jeg vende litt.

Når brettet er ute av ovnen, lar du det avkjøle litt, før du strør over kokos og kanel

Jeg blander det ved å ta tak i hjørnene og vender det litt frem og tilbake, før jeg har det i glasskrukke med lokk, finner frem yoghurt og nyter 🙂

Håper du også har lyst til å prøve denne enkle, men utrolig gode granola og vil utforske de mange mulighetene den gir 🙂

Tips!
 • Husk at du kan bruke akkurat det du har eller liker best. Det smaker veldig godt med forskjellig typer frø, som chiafrø og sesamfrø.
 • Ønsker du nøtter, tilsetter du ca 2 dl hakkede nøtter.
 • Tørket frukt eller rosiner får delta når blandingen er ferdig stekt. Ellers vil det bare bli harde klumper av frukt.
 • Prøv deg frem, og finn din favorittblanding. Denne oppskriften er halvparten av hva jeg pleier å lage. Men når jeg prøver noe nytt, er det greit å lage litt mindre porsjon. Dessuten er det kun jeg som spiser granola 😉
 • Det er enkelt å doble, men også halvere denne oppskriften.
 • Test granola på litt forskjellig retter; som iskrem, smoothie, kaker, sorbèt, eller andre desserter som trenger krønsj. Meld meg gjerne hva din favoritt-bruk er (blir) så kan vi tipse andre om bruksområder 😉
 • Dersom du har lyst til å sjekke min andre oppskrift på granola, finner du den her
 • Og har du heller lyst på andre oppskrifter til frokoster, kan du lese om det her. Der finner du både eltefritt brød, knekkebrød og frokostrundstykker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *