Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Sauser/dressinger Tilbehør

Cæsarsalat

Det har visst blitt mye kyllingretter i det siste 🙂 Noen ganger bare blir det sånn. Enten fordi jeg har mye av råvaren som må brukes, eller så har jeg bare lyst på det 😉 Og i dag hadde jeg lyst på cæsarsalat. Men jeg hadde tenkt å kjøpe dressing fordi jeg ikke bruker det så ofte….og fordi det kun er jeg som er glad i det. Så da startet jakten! Men tror du jeg fikk tak i det noe sted? Neida, akkurat som sist jeg skulle ha tak i et ferdiglaget produkt. Var denne gangen også i flere butikker – uten hell. Så da var det bare å finne frem en cæsarsalat-dressing veiledning da. Jeg sier veiledning fordi jeg sjelden gjør som jeg får beskjed om i oppskrifter. Enten fordi jeg ikke har alle ingrediensene, eller så har jeg bare lyst til å gjøre det på min måte… (en liten særing der altså 😉 )

«Da kan jeg like godt lage brødkrutonger selv også da»….

Jeg skjemmes nesten for å si det, men jeg har faktisk aldri laget brødkrutonger før heller. Men tenkte; hvor vanskelig kan det være? Ikke i det hele tatt faktisk 🙂 Lett som en plett! For skal jeg først ha cæsarsalat med hjemmelaget dressing, kan jeg jo like godt også lage krutongene 😉 Ikke sant?

Så da startet jakten på veiledning!

Jeg fant en veiledning på cæsarsalat-dressing og bestemte meg fort at jeg skulle gjøre det på den enkle måten. Og det gjorde jeg! Litt elementer herfra og derfra….vips, min egen. Jeg valgte å ikke lage egen majones, men bruke den som allerede fantes i kjøleskapet. (Det var til og med en lettvariant) Funket helt fint. Fant også en veiledning for krutongene – og den fulgte jeg (nesten) helt 😉

Nedenfor finner du mine varianter, både på cæsarsalat-dressing og brødkrutonger.

Men vi skal jo ha kylling også….og salat. Det er mest vanlig å bruke Romano salat til cæsarsalat, men jeg bruker det jeg har 😉 I dag også! Derfor fokuserer jeg ikke så mye på det i dette innlegget. Du velger den salaten du liker eller har.

Når det gjelder kylling, kan du også her bruke de stykkene du liker eller har. Dere vet jo at jeg stort sett bruker lårfilet når det kommer til kylling. Men av en eller annen merkelig grunn, foretrekker jeg kyllingbryst til cæsarsalat???

I tillegg er det ofte stekt bacon i cæsarsalat. Jeg har (selvfølgelig ) brukt stekt spekeskinke. Men fant akkurat ut at jeg har glemt å ta bilder av det….men det tipper jeg du klarer allikevel 🙂 Tulla, vet du klarer det 😉 Jeg deler spekeskinken i litt brede strimler, og steker i stekefettet fra kyllingen, når den er puttet i ovnen.

Så for at du skal få en oversiktlig ingrediensliste, ramser jeg det opp her:

Ingrediensliste til cæsarsalat

 • Kylling
 • Spekeskinke eller bacon
 • Brød
 • Olivenolje
 • Smør
 • Majones
 • Ansjos
 • Parmesan
 • Hvitløk
 • Sitronsaft
 • Kajennepepper
 • Salt
 • Pepper
 • Hvitløkspulver
 • Salat

Men jeg tror vi starter med brødkrutongene, siden de skal i ovnen og deretter avkjøles litt før bruk.

Sett ovnen på 180 grader

Jeg laget ikke så store porsjoner, for vi bruker som sagt ikke dette så veldig ofte. Men du kan fint doble begge oppskriftene om du ønsker det.

Brødkrutonger

 • ca 100 gr brød, 3 litt tykke skiver
 • 1/2 dl olivenolje
 • 1 ts havsalt
 • Litt pepper

Skjær brødet i skiver og deretter i terninger

Bland olje, salt og evt litt pepper i en bolle, og bland inn brødterningene

Bland godt så alle terningene får litt olivenolje 🙂 Legg utover et stekebrett (eller rist) med bakepapir og sett i ovnen.

Stek i ca 15 minutter til de er gyldne og sprø

La de ligge å avkjøle seg mens vi tar fatt på cæsarsalat-dressingen.

Cæsarsalat – dressing

 • 1,5 dl majones
 • 3 små fileter ansjos
 • 1/2-1 kryddermål kajennepepper
 • 1 fedd hvitløk
 • ca 10 gr revet parmesan
 • 1 skvis sitronsaft
 • Pepper
 • Evt litt salt etter behov og ønske, husk ansjos er salt
Hvitløksfeddet forsvant ut av bildet 🙂

Vi finner frem en fjøl og ansjos. Tørk litt av filetene på kjøkkenpapir

Finhakk filetene

Riv parmesan….

……og mål opp majones i en bolle

Bland så sammen majones, ansjos, parmesan og kjennepepper

Press hvitløken og….

…..bland sammen, smak til med sitronsaft, pepper og evt litt salt dersom det er behov for det.

Da er både cæsarsalat-dressing og brødkrutonger klart! Ha krutongene på et glass med lokk og sett dressingen i kjøleskapet mens du…..

……steker kyllingen

Kylling til cæsarsalat

 • 1 kyllingbryst eller ca 150 gr annet kyllingkjøtt pr pers
 • Salt
 • Pepper
 • Hvitløkspulver
 • 1 ss olje
 • 1 ss smør

Varm stekepannen med olje og ha i smøret. Når smøret slutter å bruse – er det klart. Stek til kyllingen får fin farge og legg i ovnen i 7 minutter på de samme 180 gradene som brødkrutongene. La kjøttet hvile 10 min før du skjærer den opp…..det fortjener den! Og det du får igjen for det, er en saftig kylling 😉

Og mens kyllingen er trygt i ovnen, steker du spekeskinken

Da vettu, er vi klare for vår cæsarsalat – med hjemmelaget dressing og krutonger 🙂 Legg salat på bunnen av en tallerken. Spre noen klatter med dressing rundt omkring. Legg over oppdelt kylling, og strø over krutonger og spekeskinke.

Vel bekomme 🙂 Har du noen spørsmål, er du velkommen til å skrive noen ord i kommentarfeltet. Din mailadresse vil ikke bli offentlig, så du kan trygt gjøre det anonymt 😉

Tips!

 • Jeg nevnte at Romanosalat er den som vanligvis brukes i Cæsarsalat. Her kan du lese litt om den og forskjellen fra annen salat 🙂
 • Denne gangen brukte jeg en blanding av isbergssalat og ruccula. Så ta det du har eller foretrekker.
 • Dersom du har lyst til å lage cæsarsalat-dressingen helt fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften på hvitløksmajones. Da lager du først majonesen, og følger deretter bare resten av oppskriften på dressingen, men dropper hvitløken. (Den er allerede i majonesen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *