Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Salater Tilbehør

Brokkolisalat

Vi er inne i en fantastisk tid, med hele sommeren foran oss. Da tenkte jeg det kunne passe med å servere deg noe som står til årstiden….eller hva 😉 Det vil bli flere forslag og tips om sommerens salater, men i dag begynner vi med brokkolisalat.

Tenkte jeg skulle vise deg hvor jeg skal servere deg brokkolisalat 🙂

Mitt hjemmekontor om dagen (akkurat som jeg ikke alltid har hjemmekontor 😉 ) Jaja, men akkurat om dagen, er jeg på hytta – i vårt sommerparadis. Og vi er så heldige at det ikke er langt hjemmefra, så vi kan stikke ned hit så fort vi har anledning 🙂 Her ser du min utsikt fra arbeidsplassen min

Og om jeg reiser meg opp….noe jeg gjør nå og da, finner jeg dette

Kanskje vi skulle bevege oss tilbake til dagens egentlige tema; brokkolisalat 😉

For brokkolisalat er noe av det enkleste å lage til grill- eller sommermaten. Den er utrolig god, og ikke så aller værst sunn heller 😉 I tillegg passer den både til kjøtt, kylling….og fisk faktisk! Jepp, det er helt sant 🙂

Det er ikke så veldig mange ingredienser du trenger heller, så da kan vi kanskje ta en titt på ingredienslisten?

Oppskriften passer til 3-4 personer

Brokkolisalat

 • 1 brokkoli
 • 1 rødløk
 • 3-4 reddik
 • 2 dl rømme eller creme fraiche
 • 1/2 dl majones
 • 1 ss eplesidereddik
 • 1/2 ss sukker
 • Salt
 • Pepper

Skjær brokkoli i små biter, og hakk rødløk

Skjær reddik i biter………

…..og ha det i bollen sammen med brokkoli og rødløk. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper….

…..og vend det inn i grønnsakene

Smaker utrolig friskt og godt, og løfter ethvert grillmåltid. Den har blitt servert til kylling, og denne gangen til grillet entrecôte 🙂

Hva kunne du tenke deg å servere brokkolisalat til? Send meg gjerne en kommentar på ditt forslag 🙂

Tips!

 • I dressingen til salaten, kan du fint blande rømme og creme fraiche. Jeg hadde ikke nok av det ene denne gangen, og brukte begge deler.
 • For variasjon, kan du også tilsette sprøstekt spekeskinke eller bacon, ristede pinjekjerner, solsikkekjerner osv. Det smaker kjempegodt.
 • Har du ikke eplesidereddik går det også fint med for eksempel bringebæreddik.
 • Dersom du lurer på hva slags saus som er servert sammen med entrecôten, er det Bearnaise – og oppskrift på den finner du her.https://hvaskalviha.no/?s=Bearnaise+&submit=Søk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *