Det er korona-tider, det har vært hjemmepåske…..ingenting er som det pleier. Hvordan har du taklet denne utfordringen? Hvordan har det påvirket deg? Jeg må si at det gikk fint de første ukene. Men så….begynte jeg å merke det. Jeg ble urolig, litt dårlig humør, uten at jeg egentlig hadde noen grunn. Merkelig tid altså! Så det eneste som var som vanlig, var det å lage mat. Selv om det innimellom har gått utover kreativiteten, har det også vært dager hvor jeg har saumfart nye oppskrifter…og gamle. Da kom jeg over en rett jeg ikke hadde laget på en stund; risotto med kylling! Så da ble det det.
Risotto kan bli en smaksbombe
For her kan du bruke og tilsette nesten hva som helst av gode smaker. I denne er det både sopp og parmesan, samt en del andre godsaker. Har du lyst til å bli med videre 😉
Her kan du se ingrediensene jeg har brukt til risotto med kylling
Så som du ser, er det ikke så mye som skal til for en god middag.
Skal vi gå til oppskriften, som er laget til 2 pers, men rismengden er faktisk til 4. Så skal du servere til 4, tar du litt mer kylling, litt mer sopp og fyller på med grønnsaker som vist på bildet.
Risotto med kylling
- 450 gr kylling, lårfilet eller bryst
- 2,5 dl risottoris
- 1/2 gul løk
- 1 kinahvitløk, evt 3 fedd vanlig hvitløk
- 1/2 rød chili
- 6 dl kyllingbuljong (1 terning + 6 dl vann)
- 2 store sjampinjong
- 1 vårløk
- 30 gr revet parmesan
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
Tilbehør
- 1/4 brokkoli
- 1/4 blomkål
- 1 neve frisk persille
Vi skjærer og deler alle ingrediensene. Start med å hakke løk, hvitløk og chili
Så deler vi soppen i biter, og vårløken i skiver
Brokkoli og blomkål i passe buketter……
……og kyllingen i små biter
Ok, sett stekeovnen på 180 grader slik at vi kan holde kylling og sopp varmt til alt annet er klart.
Sånn! Da kan vi starte med å varme litt olje i en kjele og frese løk, hvitløk og chili mykt
Kok opp vann til buljongen slik at den er klar når vi er klare. Så kan du tilsette risen….
…..bland godt og la det frese noen minutter sammen til risen blir blank og fin.
Er buljongen din klar? Da tilsetter du ca 2 dl av gangen…..
og kok inn under omrøring – totalt i underkant av 20 minutter. Men kjenn på risen underveis så den ikke blir overkokt.
Mens risen putrer og koser seg (husk å røre innimellom) steker du kyllingen med salt, pepper og litt hvitløkspulver
Legg i en ildfast form og finn frem sopp. Stek den i samme stekefettet, men putt på en liten spiseskje med smør og krydre med salt og pepper. Legg sammen med kyllingen og vårløk og inn i ovnen for å holde det varmt.
Nå nærmer vi oss, så hakk persille og ha det over kylling, sopp og vårløkblandingen.
Nå bør risen også være ferdig, så da blander vi inn revet parmesan….
og serverer 🙂
Håper du har fått et godt middagstips, og er det noe du lurer på – er du velkommen til å stille spørsmål i kommentarfeltet 🙂
Tips!
- Det smaker også veldig godt med asparges til risotto. Kok den da i 2 minutter rett før servering.
- Torsk er en annen råvare som passer utrolig godt sammen med risotto. Stek da torsken i panne, og server med sprøstekt spekeskinke eller bacon.
- Jeg har også servert risotto uten kjøtt. Da gjerne med mer sopp, squash, litt ristet gresskarkjerner ol.
- Har du lyst til å sjekke andre risretter, finner du noen tips her
- Risottorisen jeg har brukt, er fra Eldorado – og det var rett og slett fordi det var den de hadde på Meny. Det finnes flere leverandører, men det viktigste er at det er en Arborio-ris, eller en annen rundkornet ris. Men finner du ikke det, er det også mulig å bruke grøtris. Her kan du lese litt om risotto og hvordan italienerne bruker retten 🙂