Det er påske, og med den, en god del «tunge» middager. Og sånn skal det være 😉 Men det kan også hende du får lyst på et lite avbrekk i denne tradisjonen med tunge middager 😉 Da kan du jo overraske med pannestekt torsk med parmaskinke og pesto.
Pannestekt torsk med parmaskinke og pesto – en enkel og rask middag, som smaker utrolig mye
Torsken er jo i seg selv ganske nøytral i smaken. Det er noe av det jeg liker så godt med nettopp torsk; kjempeenkel å smaksette i den retningen ganen din ønsker akkurat i dag 😉
Og i dag var det Italiensk retning – pannestekt torsk med parmaskinke og pesto!
Her er det faktisk tilbehøret som bestemmer over retten og dytter den i retningen vi ønsker. Og da trenger vi litt pesto, vi trenger litt gode oliven, litt parmaskinke, men også litt sprøstekte poteter….ja, da er mye gjort 🙂
Jeg hadde en basilikum som sang på siste refrenget, og trengte umiddelbar førstehjelp! Og den holdt akkurat til en liten porsjon pesto.
Og pesto lager du enkelt med disse ingrediensene
For den ordinære oppskriften, kan du ta en titt her Men om du, som jeg, skal lage en restepesto, trenger du:
Reste-pesto
- 1 liten, 1/2 basilikum
- 1 fedd hvitløk
- 15 gr ristet pinjekjerner (1/2 pose)
- 15-20 gr revet parmesan
- 1 – 1,5 dl rapsolje
- Salt
- Pepper
Bland basilikumblader og renset hvitløk delt i 2, i en blender. Kjør opp og tilsett pinjekjerner, parmesan og olje. Kjør videre til du har en glatt og fin saus. Smak til med salt og pepper. Tata 🙂
I tillegg til pesto, skal vi som nevnt over, også ha parmaskinke, oliven og sprøstekte poteter sammen med fisken vår.
Sett stekeovnen på 225 grader
Tilbehør
- Pesto
- 1/2 brokkoli
- Oliven
- Spirer
Det er ikke sånn at du må ha hverken brokkoli eller spirer…..men det smaker veldig godt til 😉 Og for meg er det nå årstiden hvor jeg faktisk begynner å få lyst på spirer, og da bruker jeg det stadig vekk!
Sprøstekte poteter
- 3 mellomstore poteter pr pers
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
- Chilipulver
Jeg laget båtpoteter i dag, men hvilken som helst fasong gjør nytten. Valget falt på stekte poteter, og det er fordi det gir litt crunch til retten vår.
Utgangspunktet for potetene er det samme. Del poteter i den fasongen du ønsker, kok dem så i saltet vann, ca 10 minutter. Litt avhengig av størrelse på potetene. La vannet renne av, og ha utover et stekebrett eller en ildfast form. Krydre med salt, pepper, hvitløkspulver og gjerne et bittelite dryss chilipulver. Det gir en ekstra piff på potetene 🙂 Ringle over olje og bland godt. Det gjøres enklest med hendene.
Stek på 225 grader i 30-40 minutter.
Og så var det fisken! Oppskriften her er til 2 personer, men jeg oppgir mengde pr pers, så det er enkelt å tilpasse.
Pannestekt torsk med parmaskinke og pesto
- ca 200 gr torskeloin pr pers
- 1 skive parmaskinke, eller annen spekeskinke pr pers
- 1 ss rapsolje
- 2 ss smør
La fisken få romtemperere seg før den skal i pannen. Så ta ut fisken fra kjøleskapet, og krydre den klar med salt og pepper.
Hvis potetene dine er i ferd med å bli ferdig, kan du gjøre klart for brokkoli og sette over stekepannen. Del skinken i mindre biter…..
….og stek på litt over middels varme i kun et par minutter
Ta ut skinken og legg til side. Ha smør i stekefettet og når smøret slutter å bruse, kan du legge i fisken. Øs stekesjy over fisken underveis.
Da er det bare å sette sammen elementene!
Litt poteter på hver tallerken og en fiskebit. Ha over noen teskjeer med pesto, sprø skinke, et par oliven, litt brokkoli og kanskje litt spirer? Da er det klart til servering 🙂
Ønsker deg et smakfullt måltid, og en riktig god påske til deg og dine 🙂
Jeg håper du finner lyspunkter både i hverdagen og nå, i påsken – vi kommer igjennom dette!
Tips!
- Jeg passer alltid på å ha noen poser ristet pinjekjerner, evt naturelle som jeg rister selv. Det gir en veldig god smake til flere retter. Har du forresten prøvd pinjekjerner på salat? Supergodt!
- Det er ikke nødvendig at det er akkurat Parmaskinke. Det var det jeg hadde, men du kan bruke hvilken som helst spekeskinke eller bacon.
- Ønsker du andre grønnsaker, er det naturligvis bare å ta det du har eller ønsker. Men jeg kan anbefale både asparges og sukkererter til denne retten.
- Andre torskeretter finner du her, om det kunne friste mer 🙂
- Og har du bare lyst til å sjekke fiskeretter, sånn helt generelt, finner du alle mine fiskeretter her.
- Olivenen jeg har denne gangen, er kjøpt hos Meny. Jeg klarer ikke huske hva den het, men den kom i en sånn plastbakk og jeg mener den er fra Italia. Og når vi er inne på Italia; de er jo kjent for sin anti-pasti, som er det Italienske ordet for forrett. Det er ofte som en liten tapas med blant annet forskjellig skinke, pølse, ost og oliven. Her kan du lese litt om Italiensk Anti-pasti hvis du vil 😉