Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger Tilbehør

Ørretburger

Jeg nevnte her om dagen at jeg ofte får lyst på litt lettere mat når våren…og etterhvert sommeren, melder sin ankomst. Og vi har jo vært veldig heldig her i sør om dagen, velsignet med flott vær. Og varmere skal det bli har jeg hørt! I tillegg har nå Norge startet sin forsiktige åpning av landet igjen. Med barn i barnehage, barn på skole, fysioterapi, tannleger og frisører kan igjen ta i mot kunder. Og da skal vi kanskje først og fremst feire at barna kan få møte venner igjen…..med en sunn og veldig god ørretburger!

Ørretburger med mye smak

Planen var egentlig å lage Salmaburger. Men vi hadde også en pakke med ørret…..en sånn som vi ofte steker i ovnen vet du. Så kom min kjære på at det var mer fett på ørreten enn på Salmalaksen, og derfor at den kanskje egnet seg bedre som burger. For når man kjøper ferdige Salmaburgere, er den jo, så vidt jeg har forstått, laget av avskjæret. Og da mest sannsynlig med en del av fettet. Som sagt, så gjort!

Ørreten jeg hadde, var med skinn, så det første jeg gjorde var å fjerne dette. Det gjøres veldig enkelt ved å legg fisken med skinnsiden ned, og dra forsiktig en skarp kniv mellom skinn og kjøtt. Dersom du vender kniven forsiktig ned mot skinnet, og lar kniven skli fra deg – går det utrolig lett.

Vi var, igjen, 2 pers til middag, og du får 4 små burgere, evt 2 store av denne porsjonen. Her kan du se hva jeg brukte.

Det er ikke alltid så mye som skal til. Jeg laget en veldig enkel dressing, av creme fraiche, hvitløk og sweet chilisaus, litt salt og pepper. Men det kommer jeg tilbake til!

Ørretburger

  • 400 gr ørret
  • 1 ss hakket koriander (evt persille)
  • 2 ts soyasaus
  • Pepper
  • (Evt litt salt)

Tilbehør

  • Burgerbrød
  • Salat
  • Avocado
  • Tomat
  • Dressing
  • Ristet sesamfrø

Dressing

  • ca 1,5 dl creme fraiche
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 ts sweet chilisaus
  • Salt
  • Pepper

Tenker det er greit å gjøre klart dressing, skylle og dele grønnsaker før vi steker burgerne. De trenger kun 3-5 minutter i pannen, så da er det greit at de andre elementene er klare!

Med dressingen trenger du kun å presse hvitløksfeddet, blande alt i en bolle, smak til med salt og pepper….og sett kaldt.

Jeg fjernet altså skinnet på ørreten, men tok med fettet. Hakk fiskekjøttet fint opp.

Hakk koriander (eller persille), finn frem soyasaus og pepper

Ha over soyasaus, koriander og pepper, og bland godt. Jeg gjorde dette på fjøla med hendene.

Form til burgere. Jeg har slike fjonge former, men det er ikke nødvendig. (Brukte de forresten kun til de 2 første 😉 )

Er burgerbrødene i ovnen og grønnsakene dine ferdig skylt og delt? Da steker vi ørretburger!

Varm en panne på litt over middels varme med litt olje i. Stek i et par minutter på hver side….trenger ikke mer.

Altså, dett var dett! Med et lite dryss ristet sesamfrø løftes faktisk smaken enda et par hakk, så anbefales.

Håper det smaker 🙂

Tips!

  • Du kan selvfølgelig bruke laks også om du har eller ønsker det.
  • Fisken jeg har brukt, er (som du så på bildet) en sånn bakk jeg kjøper på Rema. De har også tilsvarende både på Meny og Kiwi også.
  • Her har du en lenke hvor du kan se fiskeproduktene til Meny Du finner både ørret og laks i bakk, men også flere andre varianter.
  • Det smaker også veldig godt med stekte poteter til ørretburger, og alle andre burgere.
  • Her finner du en oppskrift på nettopp det, potetstrips 🙂
  • Og dersom du heller ønsker hjemmelaget Salmaburger, finner min variant på det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.