Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Tilbehør

Kyllingtaco i potetpannekake

Det var en fredag….og det var taco i en eller annen form som var ønsket. Og det ble det; kyllingtaco i potetpannekake 😉 Jeg fulgte med på Frokost-TV en dag, og så at Christer Rødseth, kapteinen på kokkelandslaget, var gjestekokk. Han serverte en rett med, nettopp, potetpannekaker og det var da ideèn dukket opp! Så hva med kyllingtaco i potetpannekake?

Prøv å bytte ut tacolompe med potetpannekake

Det var iallefall det jeg gjorde…..og du verden hvor godt det ble (om jeg skal si det selv 😉 )

Ikke bare skal du lære å lage kyllingtaco i potetpannekake, men jeg vil også lære deg å lage ditt eget tacokrydder! Hva sier du til det 😉

Her finner du oppskrift på ditt eget tacokrydder. Start med det.

Oppskriften er til ca 8 potetpannekaker, litt avhengig av hvor tykke…eller tynne du lager dem. Men altså:

Kyllingtaco i potetpannekake

  • 200 gr kylling pr pers
  • 1/2-1 ss tacokrydder pr 200 gr kylling

Potetpannekake

  • 2 egg
  • 1/2 ts salt
  • 125 gr kokte, moste poteter, 2-3 poteter
  • 100 gr hvetemel, kan godt blande inn grovere mel også
  • 2,5 dl melk
  • 1/2 ss smeltet smør

Tilbehør

  • Salat
  • Agurk
  • Guaccamole
  • Tomatsalat
  • Revet ost
  • Rømme

Er du ferdig med tacokrydderet? Da setter vi i gang med kyllingen.

Del kylling i strimler og…….

……bland sammen med tacokrydderet. La det stå på benken mens du gjør klart det andre. Kyllingen ønsker seg romtemperatur før den skal i pannen 😉

Så går vi videre med potetpannekake. Den kan fint stå å svelle litt, mens vi gjør klart grønnsakene/tilbehøret.

Skrell poteter, del i mindre biter og kok møre UTEN salt.

Mos potetene i en stavmikser. Smelt smør.

Visp sammen egg og salt…..

…..tilsett potet og mel…..

……så melk og smeltet smør.

Og visp sammen til en glatt røre. Sett til side for å la den svelle litt.

Sånn! Nå kan vi gjøre klart eller lage det tilbehøret vi ønsker. Jeg valgte å lage en guaccamole, som du finner her……

……og en tomatsalat

….som enkelt gjøres ved å kutte tomater i små biter, tilsette finhakket rødløk, finhakket chili og basilikum eller koriander. Ringle over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.

Er grønnsakene dine klare? Da setter vi i gang med potetpannekakene!

Sett ovnen på 150 grader

Stek potetpannekakene gyldne og fine i litt smør….og pakk dem inn i folie, holdes varme i ovnen mens….

vi tar for oss kyllingen. Opp i stekepannen på middels varme sammen med litt olje

…..til de har en fin og gyllen farge

Nå nærmer vi oss med kjempesteg altså! Finn frem grønnsaker, revet ost, litt rømme og potetpannekaker fra ovnen…. server 🙂

Håper du har fått et kult tips for din neste tacokveld 😉

Hva er din favoritt taco og tilbehør? Del gjerne i kommentarfeltet!

Tips!

  • Når du lager tacokrydder, er det viktig at du rister litt på glasset før du bruker det. Saltet har en tendens å legge seg på bunnen, så den kan bli utrolig salt på slutten. Tro meg, jeg snakker av egen erfaring 😉
  • Det smaker også veldig godt å bruke krydderet sammen med kjøttdeig, kyllingkjøttdeig, lammekjøttdeig….eller annet kjøtt. Så du kan velge den råvaren som passer best for deg og dine.
  • Christer Rødseth er som sagt opphavsmannen til disse potetpannekakene, og her kan du lese noen funfacts om den populære kokken, samt noen av oppskriftene hans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *