Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Tilbehør

Kylling med spekeskinke og caprese-salat

Nå har våren kommet, og med den, lysten på litt vårlig mat 🙂 Tiden for litt lettere middager med salater i forskjellige varianter er nå! Det blir liksom et slags matskille når løvet spretter og solen varmer. Behovet for litt annen type mat. Sånn er det for meg iallefall. Derfor fikk jeg plutselig lyst på kylling med spekeskinke og caprese-salat 🙂 Helt uten saus! Da vet jeg at våren er her 😉

Caprese-salat er egentlig en forrett i Italia

Men vi bruker den ofte som tilbehør her til lands. Og det er det vi skal gjøre i dag også. Det er en veldig frisk salat med gode smaker….i all sin enkelhet.

Du som har fulgt med meg en stund, vet at jeg ikke bruker kyllingbryst så ofte. Lårfilèt er mer min greie. Men i dag valgte jeg allikevel å bruke kyllingbryst fordi jeg hadde lyst til å fylle den og surre den. Da funker det bedre med bryst enn med lårfilèt. Bare se her!

Her ser du ingrediensene til dagens middag

Vi trenger ikke så mange ingredienser til denne vårmiddagen. Den er allikevel smakfull, og det er jo det som teller 😉

Det ble servert min manns populære hvitløkspoteter til dette, og det var også han som laget disse. Så det ble et samarbeidsprosjekt i dag 🙂

Oppskriften er til 2 personer, men du vil se at det er enkelt å tilpasse det antallet du skal servere til.

Kylling med spekeskinke og caprese-salat

  • 2 kyllingbryst
  • 2 skiver spekeskinke/Serrano/Parmaskinke
  • 1 pk Apetina fetaost, her med hvitløk og oliven
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Olje
  • 1 ss smør

Tilbehør

  • 2 store tomater
  • 1 Mozzarella
  • 1 neve frisk basilikum
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Hvitløkspoteter

  • 5 poteter
  • 1/2 hvitløk (4-5 fedd)
  • Salt
  • Pepper
  • Olje
Sett stekeovnen på 180 grader

Vi kan starte med kyllingen. Den bør være romtemperert før den stekes, da liker den seg best. Du lager et lite snitt inn i den tykkeste delen.

Her skal du fylle inn fetaost, ta så mye du vil – men jeg brukte kun et par stykker + et hvitløksfedd….kun for smakens skyld 😉

Surr spekeskinke rundt kyllingbrystet, slik at du «lukker» lommen du har laget

Krydre med kværnet pepper og litt hvitløkspulver, og legg til side. For nå skal vi ta fatt på potetene. De tar faktisk lengst tid. Del potetene i skiver på langs…..

…..og hakk opp hvitløken. Det er mye hvitløk….derav navnet 😉

Varm en stekepanne med olje og stek potetene. Du må steke i et par omganger.

Stek alle potetene ferdig og sett til side. Vi ferdigstiller potetene med hvitløk nå kylling går i ovnen.

Varm pannen på litt over middels varme og ha i olje. Så en klatt smør og når smøret slutter å bruse, er den klar. Stek til kyllingen får en gylden og fin farge, og legg i en ildfastform sammen med stekefettet

Den skal stå i ovnen i 8-10 minutter. Men jeg må innrømme at jeg dummet meg skikkelig ut og lot de bli stående i 15 minutter…..det var aaaaaltfor lenge! (Jeg og kyllingfilèt altså) Så derfor husk; 8-10 minutter for deretter en liten hvil på 5-10 minutter. Det er viktig med hvilen for at saften skal få fordelt seg fint igjennom kjøttet for et saftig resultat.

Hupps, her ble visst bildet opp-ned…..

Så! Mens kyllingen står i ovnen, lager du caprese-salaten. Del tomater i skiver, Mozzarella skal også i skiver, men deler den så på langs….som her

Rens basilikum ved å fjerne stilkene…..

…..og hakk den opp

Legg tomat og ost lagvis, ringle over olivenolje og strø over godt med basilikum og et lite dryss salt og pepper

Da var salaten klar og kyllingen er kanskje klar for å komme ut av ovnen for hvile?

Da gjør vi ferdig potetene våre.

Med alle potetene i pannen, tilsetter du hvitløken. Skru platen til litt under middels varme og stek videre til hvitløken også er stekt. Vi vil ikke at hvitløken skal bli brent, derfor relativt lav varme. Men det gjør ingenting om den blir bittelitt godt stekt altså, litt sprø liksom 😉 Salte og pepre.

Da er vi vel klare for servering da!

God vår! Enkelt og godt 🙂

Tips!

  • Du trenger på ingen måte bruke Apetina fetaost med hvitløk og oliven til dette. Det var fordi jeg hadde det! Du kan for eksempel fylle med pesto, mozzarella, basilikum, andre oster, finhakket oliven og hvitløk. Det du vil, ønsker eller har.
  • Jeg bruke Serranoskinke, igjen, fordi jeg hadde det. Men her kan du også bruke Parmaskinke – eller norsk spekesinke som jo anbefales i disse dager. Bacon fungerer også. Så her er det bare å velge.
  • Dersom du ønsker å lage potetene helt ferdig før kyllingen, kan du sette de ferdig potetene i en ildfast form inn i ovnen i mellomtiden
  • Caprese-salat er altså en Italiensk antipasto, en forrett. Den kan komme i mange varianter. Det er blant annet også veldig godt med litt Balsamico over salaten. Og her kan du se flere forskjellige alternative måter å lage caprese-salater på.
  • Ønsker du flere kyllingalternativ, finner du mitt «lager» her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.