Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Tilbehør

Kylling med hjemmelaget potetsalat

I forrige uke fikk jeg servert grillet kylling og en potetsalat fra Delikat som het «grillsalat». Den var faktisk veldig god 🙂 Så jeg tenkte jeg skulle gjenta suksessen og ha det samme når vi kom til hytta vår i helgen. Ikke så ofte jeg bruker ferdige produkter, men denne ville jeg servere! Enkelt og greit den dagen vi kommer, tenkte jeg…. Problemet var bare at jeg ikke fikk tak i denne potetsalaten noe sted. Og da ble jeg så frustrert!!! Jeg liker dårlig når planene mine ikke lar seg gjennomføre….bare spør hvem som helst i min familie 😉 Men ok, da fikk jeg vel lage en selv da! Og det var det jeg gjorde. Så da ble det grillet kylling med hjemmelaget potetsalat i stede 🙂

Potetsalaten var ment for 2…..over flere dager. Så jeg kan trygt anbefale at den passer like godt til kylling, som kjøtt og pølse. Vi prøvde nemlig 😉 Oppskriften holdt altså til 2 middager for 2, pluss som pølsetilbehør til 2. Jeg vil derfor si at den holder til 4-5 personer. Så du kan godt halvere den om du ikke ønsker så mye.

Men husk at den holder seg fint i kjøleskapet noen dager.

Du velger den råvaren du liker eller ønsker, men om du velger kylling – og du skal grille, er det lurt med lårfilèt. Den holder seg så saftig å fin fordi den har mer fett enn brystfilèt, og egner seg derfor veldig godt på grillen.

Nå lager vi kylling med hjemmelaget potetsalat – ikke sant?

Jeg starter ofte med å ta kjøttet, kyllingen eller fisken for den del, ut av kjøleskapet for romtemperering. Også denne gangen. Jeg hadde bestemt at jeg skulle kjøpe et helt vanlig grillkrydder og ha i potetsalaten (sammen med litt Sambal Oelek). Men fant også snart ut at jeg skulle bruke det samme grillkrydderet på kyllingen.

Grillet (eller stekt) kylling låfilèt

 • ca 200 gr kyllingkjøtt pr pers
 • Grillkrydder, ikke spar
 • Olje om du skal steke i panne

Legg lårfilètene utover en fjøl eller tallerken, og strø over godt med grillkrydder. Det var faktisk det eneste jeg brukte denne gangen. Og det funket!

Sånn! Da kan vi gå til potetsalaten vår.

Hjemmelaget potetsalat

 • 500 gr poteter
 • 1/2 rødløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 ts grillkrydder
 • 1/2 ts Sambal Oelek (kan sløyfes)
 • 2 dl creme fraiche
 • 1 dl (lett) majones

Del potetene i små terninger, og kok møre i godt saltet vann. Det tar ca 10-15 minutter, litt avhengig av hva slags poteter du bruker og hvor store terningene er. La vannet renne godt av.

Hakk rødløk…

….og bland sammen med creme fraiche, majones, presset hvitløk, grillkrydder og Sambal Oelek

Sett i kjøleskapet til potetene har blitt litt avkjølt, slik at smakene får satt seg. Lagt merke til at jeg ikke har sagt noe om salt og pepper? Det trengs nemlig ikke fordi det er mer enn nok salt i grillkrydderet. Og sambal oelek gjør at du antakelig heller ikke savner pepper. Men du kan gjerne tilsett litt om du ønsker det.

Mens potetene avkjøler seg og salatbasen får satt seg, kan du jo lage en salat! Jeg hadde tatt med meg noen rester hjemmefra, så her ble det:

Salat

 • 1/4 isbergssalat
 • 1 neve ruccula
 • 1/4 agurk
 • Ristet pinjekjerner

Bland alt i en skål og ha over pinjekjerner. Her på hytta har jeg en urt som heter Løpstikke, som jeg synes er kjempegod. Og den er utrolig villig, og er det første som kommer i urtebedet hver vår. Se bare her.

Den smaker veldig godt til mye, også salat. Men min kjære og jeg har litt forskjellig smak når det gjelder (blant annet) salat 🙂 Han er ikke superglad ruccula, ei heller Løpstikke. Derfor lager jeg to skåler – èn til hver!

Om potetene nå er litt avkjølt, og salatbasen har fått noen minutter i kjøleskapet…..

….kan du blande det sammen

Om du ikke har Løpstikke, kan du veldig gjerne strø over noe annet kryddergrønt du måtte ha

Er kyllingen din klar? Da serverer vi kylling med hjemmelaget potetsalat!

Håper det smaker 🙂

Tips!

 • Du kan som sagt servere denne potetsalaten til både kjøtt, kylling og pølser, noe som gjør at den passer veldig fint nå i grillsesongen.
 • Potetsalaten klarer seg fint uten Sambal Oelek, men det gjør seg med varmen fra chili, så hakk gjerne opp 1/4 rød chili om du heller ønsker det.
 • Det smaker godt med både persille, basilikum og koriander til denne salaten – og spesielt koriander om du har kylling til.
 • Kunne du tenke deg å sjekke ut flere kyllingretter, finner du det her.
 • Noen mener at lårfilèten har for mye fett og slikt, men det er nettopp dette som gjør den så fantastisk. Fettet smelter inn og gjør kjøttet ekstra saftig. Synes du det er for mye «slintrer» er det bare å skjære bort. Men ikke fjern fettet, det er det som er med på å gi den gode smaken.
 • Lårfilètene jeg har brukt her, ble kjøpt på Rema 1000 – og her kan du lese mer om produktet Lårfilèt av kylling og bruksområder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *