Kyllingretter med ingefær smaker utrolig godt. Og når man i tillegg putter på andre gode smaker, som her; kylling i kokos, karri og ingefær da selvfølgelig – blir det nesten litt magisk 🙂
En rask og velsmakende hverdagsmiddag
Den er rask å lage, men kan selvfølgelig allikevel brukes som helgemiddag. Det må ikke være slik at helgemiddagene må ta så lang tid. Er lov å kose seg med raske middager da også vettu 😉
Når enn du kunne tenke deg denne kyllingretten, så er det greit å få med seg fremgangsmåten. Og den blir til på denne måten og med disse ingrediensene:
Kylling i kokos, karri og ingefær
Beregnet på 2 pers, men enkelt å tilpasse ditt antall spisende!
- ca 200 gr kylling pr pers
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk, revet
- 2 cm ingefær, revet
- 1 ts karri
- 1 boks kokosmelk
- 1 høsebuljongterning, smuldres
Tilbehør
- Ris, følg anvisning på pakken for mengde
- Brokkoli
- Kryddergrønt (kan sløyfes)
- Ristet sesamfrø (kan sløyfes)
Vi starter med å finhakk løk, rive hvitløk og ingefær
Fres dette mykt på middels varme, og……
….. tilsett kylling i små, små biter sammen med salt og pepper
Surr dette i 3-4 minutter…..
…..og tilsett karri og bland godt.
Hell over kokosmelk og smuldre i kyllingbuljongterningen – la småkoke i ca 10 minutter
Kok ris og brokkoli, strø over litt frisk basilikum eller annet kryddergrønt og server 🙂
Bon appetit 🙂
Hva er din favoritt kyllingrett? Legg gjerne igjen en kommentar, kanskje blir det akkurat din kyllingrett som kommer på bloggen 😉
Tips!
- Dersom du ønsker enda litt kraftigere smak, kan du smake til med 1 ss soyasaus og/eller noen dråper sesamolje.
- Jeg har brukt lårfilet av kylling, men det går helt fint å bruke kyllingbryst, indrefilet av kylling….det du måtte ha tilgjengelig.
- Denne gangen hadde jeg bare lett kokosmelk, og det gikk helt fint. Og du kan lese et innlegg i KK om hvorfor du bør bruke lettvarianten fremfor den vanlige.
- Har du lyst til å sjekke andre kyllingretter? Det finner du HER
- Det er ikke nødvendig, men det smaker ekstra godt…og ser innbydende ut, med litt friskt kryddergrønt på denne retten. Her har jeg brukt frisk basilikum, det var det jeg hadde. Men for de som liker koriander, er det førstevalget mitt.
- Ristet sesamfrø er ingen nødvendighet, men det gjør seg veldig godt på kyllingretter.
- Du kan selvfølgelig bytte ut brokkoli med andre grønnsaker – som blomkål, gulrøtter, paprika….det måtte ha eller like.