Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Salater Sauser/dressinger Tilbehør

Biffsalat med Bearnaise

Ja du, det er ikke grenser for hva min kjære vil ha Bearnaise til 🙂 Denne gangen til biffsalat! Jeg må innrømme at jeg rynket på nesen….men det ble som han ville. Han laget sausen selv også, så hva kunne jeg si 😉 Men det smakte faktisk kjempegodt! Så det ble altså biffsalat med bearnaise da.

Det snodige var at sausen gjorde seg kald også ???

For alle ingrediensene var jo kalde og kjøttet ble ganske avkjølt innen vi spiste. Dermed ble også bearnaisen, om ikke iskaldt, så i hvertfall lunken. Og det funket veldig godt, merkelig nok 🙂

Denne retten, biffsalat med Bearnaise, ble til som en slags restemiddag. Vi hadde biffkjøtt i kjøleskapet etter påske. Den gikk faktisk ut på dato 4. april! Men, den luktet fortsatt helt fint, og smakte nydelig. Det var en mørbradbiff og hadde holdt seg utrolig godt. Den var til og med fra ferskdisken, så den var heller ikke vakumpakket. Jeg blir så glad jeg, når ting kan brukes og slipper søppelkassen! Så derfor folkens; lukt på varene, ikke se på dato!

Videre hadde jeg noen slappe sukkererter, salat og asparges. Jeg renset og puttet grønnsakene i en stor bolle med iskaldt vann og noen isbiter….og alt ble sprettent og fint igjen 🙂

Ok, vil du se hva som gikk med til denne salaten? Javel, her har du det!

Jeg hadde som sagt noen slappe grønnsaker, men jeg hadde også en avocado, og litt god oliven. Så sammen med litt rødløk og tomater, ble det en utrolig god salat.

Jeg serverte 2 pers, men det er ikke så nøye hvor mye du har av de forskjellige tingene. Det flotte med en slik salat, er at du kan bruke det du har…..og liker. Vi hadde litt mye kjøtt, men det var for å få brukt opp…og det klarte vi 😉

Biffsalat med Bearnaise

  • 400 gr Mørbrad (holder med 300 gr til 2)
  • 1/2 isbergsalat
  • 4-5 asparges
  • 10-15 sukkererter
  • 1/2 avocado
  • 1/4 rødløk
  • Noen gode oliven uten sten

Dersom du også har lyst til å prøve denne salaten sammen med Bearnaise, kan du finne oppskrift på sausen her.

Men det er slett ikke nødvendig. Du kan for eksempel lage en blåmuggostdressing. Det er også fort gjort. Jeg har ikke laget den etter at jeg startet bloggen. Derfor har jeg ikke bilder, men du kan gjøre slik:

Blåmuggostdressing

  • 2 dl rømme eller creme fraiche
  • ca 100 gr blåmuggost
  • Sitronsaft
  • Pepper
  • (Salt)

Bruker du en mykt variant blåmuggost, rører du den ut sammen med rømme eller creme fraiche. Bruker du en fastere variant, moser du den først, og så blander inn rømme eller creme fraiche. Smak til med sitronsaft og pepper. Litt forsiktig med salt, osten er ofte salt nok.

Ja, da har vi det på det rene! Skal vi sette i gang med salaten da kanskje!

Da foreslår jeg at du lager saus eller dressing først. Så steker du kjøttet til du får det slik du liker. Mens kjøttet hviler, deler du opp grønnsakene.

Avokado i skiver med en skvis lime- eller sitronsaft for fargens skyld. Løk i tynne skiver og sukkerertene deles i to. Riv salat og legg alt lagvis på tallerkenen. Fordel asparges og evt oliven (var visst bare jeg som skulle ha det 😉 )

Skjær kjøttet i relativt tynne skiver og fordel utover.

Og så på med saus eller dressing, og et rikelig dryss kværnet pepper.

Håper det smaker og at du har fått et nyttig tips 🙂

Tips!

  • Du kan bruke det kjøttet du ønsker, også kyllingkjøtt (som forøvrig smaker aldeles nydelig sammen med for ekspempel blåmuggostdressing)
  • Når jeg skal lage blåmuggostdressing eller saus, bruker jeg ofte Saint Agur – og den finnes både som fast og smørevariant. Det er ikke alle som har den, men både Kolonial.no og Meny har den. Men du kan naturligvis bruke det du ønsker, har eller kjenner.
  • Har du andre grønnsaker du ønsker å bruke, gjør du det. Og har du også noen slappe bruker du isvanntrikset 😉 Det fungerer på veldig mange grønnsaker.
  • Jeg har enda en biffsalat på lager, og den finner du her.
  • Det er også supert med godt brød til. Her finner du både foccacia og franske baguetter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.