Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger Tilbehør

Skrei med sandefjordsmør, potet- og grønnsaksform

Dette er vel ca siste innspurt når det kommer til skrei-retter; skrei med sandefjordsmør, potet- og grønnsaksform 😉 Men den er kjekk å ha med i katalogen for skrei. Ikke minst fordi jeg serverer den med sandefjordsmør, som er en helt nydelig saus. Og ja, det er en saus 🙂 Og ja, med smør! Men det kommer jeg tilbake til.

Potet- og grønnsaksform er en super måte å få brukt grønnsaker på

Det å bruke alt-i-ett former er supert for å bruke det som finnes av grønnsaker i kjøleskapet. Ikke minst fordi det ikke gjør noe om grønnsakene har begynt å bli litt slappe, fått flekker osv. Det er bare å fjerne det som ikke ser så fint ut – og putte i formen. Det smaker like godt uansett.

Så har du litt skrukkete grønnsaker, vet du nå hva du skal gjøre med dem 😉

Jeg skulle servere 3 personer denne dagen, men det er enkelt å tilpasse antallet du trenger. Jeg skal oppgi ca mengde pr pers.

Denne gangen fant jeg en hel side skrei med skinn. Men om du ikke har med skinn, kan du allikevel følge oppskriften.

Skrei med sandefjordsmør, potet- og grønnsaksform

  • ca 200 gr skrei pr pers
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss smør

Ta fisken ut av kjøleskapet for romtemperering.

Potet- og grønnsaksform

  • 6 poteter (ca 200 gr pr pers)
  • 3 gulrøtter (1 pr pers)
  • 1/2 brokkoli (ta så mye du ønsker)
  • Hvitløkspulver
  • Chilipulver
  • Salt
  • Pepper
  • Olje

Sandefjordsmør

  • 1,5 dl fløte
  • 150 gr smør
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss gressløk/persille
Vi starter med potet- og grønnsaksformen fordi det er den som tar lengst tid.

Del poteter og gulrøtter i små terninger, og kok i ca 10 minutter

Sett ovnen på 200 grader

I mellomtiden deler du opp brokkoli i små buketter, og stilken i små biter. Husk å bruke stilken, den har veldig god smak. Men skrell/skjær av det ytterste laget, det kan være litt trådete.

Hell vannet av potet og gulrøtter, og la det dampe fra seg litt. Ha alt over på et stekebrett, ringle over olje og krydder. Bland godt. Det er lettest å gjøre dette med hendene. Inn i ovnen i 25-30 minutter.

Nå skal vi gjøre klar fisken, ved å tørke av den om det er behov for det, og krydre den med salt og pepper. Legg den til side, mens vi starter på sandefjordsmør.

Del smør i terninger og sett kaldt. Kok så opp fløten, og la den koke inn til ca det halve.

Visp nå inn, litt og litt, kalde smørterninger helt til….

…..du får en blank og fin konsistens

Smak til med salt og pepper, og tilsett kryddergrønt.

Skru av platen, og varm den veldig forsiktig opp om det er nødvendig, når du skal servere.

Så var det skrei’en sin tur 🙂 Er den romtemperert og krydret? Da setter vi i gang!

Varm opp stekepannen med litt olje på litt over middels varme, og ha så i smør. Når smøret slutter å frese, er pannen klar for skrei!

Dersom du har skinn på fisken din, steker du denne siden først. Den skinnfrie siden, tar kortere tid,

Øs over olje- og smørblandingen mens du steker. Det er litt forskjellig hvor lang tid fisken trenger. Dette kommer an på hvor tykke fiskebitene dine er. Men om du trykker lett på fisken og den har lyst til å flake seg, er den ferdig. Det tar normalt mellom 3-5 minutter

Da nærmer vi oss servering da 😉

Vel bekomme!

Tips!

  • I sandefjordsmøret kan du ha gressløk eller persille. Det beste er friske urter, men det funker også helt fint med tørket….noe jeg brukte denne gangen.
  • Når du steker grønnsakene, kan det være lurt å sjekke en gang i mellom under stekingen. Ovnene våre er jo litt forskjellig, så bedre å være føre vàr.
  • Du kan bruke det du måtte ha eller ønske av grønnsaker. For eksempel paprika, vårløk, søtpotet, blomkål… bare husk å tilpasse størrelse på grønnsaksbitene med tanke på koke/steke tid. Og du bør forkoke feks søtpotet også om du bruker det.
  • Sandefjordsmør kan brukes til de fleste fiskeretter, men kunne du tenke deg en annen saus – finner du tips til fisk med saus og tilbehør her
  • Jeg har ikke helt oversikt over hvem som har igjen skrei, men denne siste kjøpte jeg iallefall på Kiwi.
  • Dersom du har lyst å spare denne retten til helgen, kan du i mellomtiden sjekke disse tipsene for hva slags vin som passert til skrei. Artikkelen er ikke helt ny, men vin tipsene gjelder fortsatt vil jeg tro 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *