Hvordan har du det om dagen? Er du mye bekymret….eller blir det mest kjedsommelighet? Kanskje begge deler? Da vil jeg gjerne være med å inspirere deg til å lage gode middager. Noen er raske, og noen tar rett og slett litt lenger tid 🙂 Men retten i dag, scampi med ris og grønnsaker tilhører den første kategorien 😉
Nå er det viktig å forsøke å finne på hyggelige aktiviteter hjemme
Og da kan jo det å lage spennende (…. og ikke så spennende, men nye) retter være èn aktivitet. Mange føler at man mister litt initiativ og blir litt slappe når vi bare kan være hjemme. Når vi ikke får leve livet vårt slik vi pleier. Men dette er en dugnad, og det gjelder for oss alle, så hold ut 🙂
Skal vi vende tilbake til dagens middag…..
Scampi med ris og grønnsaker er både smakfull, og en flott måte å få brukt grønnsaker på. I disse tider går vi i butikken så sjelden vi kan, og da er det lurt å kjøpe råvarer som egner seg for fryser’n – som blant annet scampi.
Jeg vil anbefale deg å kjøpe rå scampi – de ferdig kokte blir fort tørre
Denne porsjonen er til 2 personer, men er enkel å halvere, doble…altså tilpasse til hvor mange du skal servere til. Her kan du se hva jeg har brukt
Grønnsaksmålene er kun en veiledning. Det er ikke så viktig hva og hvor mye du putter i din scampi-rett.
Scampi med ris og grønnsaker
- 400 gr rå scampi, frossen
- 1/4 gul løk
- 1 kinahvitløk, evt 2-3 fedd vanlig hvitløk
- 1/2 rød chili
- 1 stor ss revet frisk ingefær
- 3 små vårløk
- 1/2 søtpaprika
- 1/4 brokkoli
- Salt
- Pepper
Tilbehør
- Ris, følg anvisning på pakken for mengde
- Sweet chilisaus
- Soyasaus
- Koriander eller annet kryddergrønt
Det er lurt å ta scampi’ene ut av fryseren dagen før og la de tine i kjøleskap. Selv syndet jeg og tok de ut om morgenen og lot de tine på benken. Det funket selvfølgelig det også 😉 Men når de da var tint, og jeg var klar for å lage mat, skrellet jeg scampi’ene og la dem på tørkepapir for å tørke opp litt.
Det kan nå være lurt å sette på og gjøre klart til risen. Resten av prosessen tar nemlig ikke så lang tid 🙂 Men bruker du litt tid på skjæring og deling av grønnsaker, gjør du det først, så setter du over risen, og så starter du stekingen.
Så mens scampi’ene tørker, starter vi med å skjære opp grønnsakene. Løk, hvitløk, chili finhakkes, og ingefær rives. Paprika og vårløk i tynne skiver, brokkoli i bittesmå buketter. Det kan være lurt å skjære bukettene helt oppe ved hodet, da er det enklere å få små buketter. Men ikke kast stilkene. De kan skrelles og (bør) brukes….enten nå, eller senere 😉
Vi starter med å varme en stekepanne med olje på middels varme. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt
Så tilsetter vi brokkoli som tar lengst tid av de resterende grønnsakene, lar det surre ca 3 minutter før vi….
…….tilsetter paprika og vårløk og krydrer med salt og pepper
Dersom risen din er klar, kan du la scampi’ene få delta nå
Det tar ca 3-4 minutter før alt er ferdig. Når scampi’ene begynner å få en rosa farge, tar du pannen av platen. Det klarer seg da med restvarmen.
Sånn! Da begynner vi å bli klare for servering 🙂 Finn frem koriander eller annet kryddergrønt du har eller liker…..
….hakk opp litt og strø over pannen og……
……finn frem sweet chilisaus og/eller soyasaus, risen på bordet og server 🙂
Jeg håper det smaker og at du har fått et nytt, godt alternativ på middagsfronten 😉
Hva er din favorittmiddag på bloggen frem til nå?
Tips!
- Denne retten smaker også veldig godt sammen med nudler eller annen pasta
- Bruk de grønnsakene du liker best eller allerede har i kjøleskapet. Du kan fint rive for eksempel gulrøtter, bruke stangselleri og sukkererter
- Denne typen scampi kjøpte jeg hos Rema1000, og er fra Fiskeriet, og finnes i både kokt og rå. Anbefaler som sagt rå
- Har du kokt ris til overs fra en annen middag, kan du også lage en sjømat-rett. Tips til bruk av ferdigkokt ris, finner du her
- Det viktigste ved bruk av ferdigkokt ris, er å kjøle den raskt ned, og inn i kjøleskap. Fyll iskaldt vann i kjøkkenkummen og avkjøl risen der. Da er det ikke stor fare for at det blir bakterier – men viktig med rask avkjøling!