Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Pastaretter

Pasta Bolognese ala Christer Berens

Dette er en type Bolognese jeg aldri før har laget. Og jeg si at den var utrolig god, kremete og vel verd å prøve 🙂 Så i dag serverer vi altså Pasta Bolognese ala Christer Berens, som var gjestekokk i God morgen Norge i forrige uke.

Pasta er nok en (av veldig mange) favoritter

Og da særlig Italiensk…..(og asiatisk 😉 ) Men i dag kjører vi Italiensk!

Det spesielle med denne Bolognesen er at det ikke er tomat i den. Iallefall ikke slik vi er vant til. Det er dog tomatpurè, og da mer enn jeg pleier å bruke. Bare følg med videre! Men ikke bare mangler den tomater, den trenger også tid. Mer tid enn jeg normalt bruker å spandere på Bolognese 😉

Men i disse spesielle tider hvor vi er mer hjemme enn vanlig, har i kanskje bedre tid til slike retter 😉

Oppskriften passer til 3-4 personer, men trenger du mindre….eller mer, justerer du antallet.

Pasta Bolognese ala Christer Berens

  • 400 gr kjøttdeig
  • Salt
  • Pepper
  • 1 løk
  • 1 kinahvitløk, eller 2-3 fedd vanlig hvitløk
  • 1 gulrot
  • 1 stilk stangselleri
  • 4 ss tomatpurè
  • 1 ts sambal oelek
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl fløte

Tilbehør

  • 100 gr båndpasta pr pers (tagliatelle)
  • 1 ss smør
  • 1 neve hakket persille eller basilikum

Vi starter med å finhakke løk, dele stangselleri i bittesmå terninger og rive gulrot

Fres løk og hvitløk mykt i en gryte…..

…..og tilsett gulrot og stangselleri

La det surre et par minutter til også gulrot og stangselleri er mykt. Nå kan du la tomatpurè få bli med sammen med sambal oelek

La dette nå få surre på lav varme i 15-20 minutter.

Og så kan du la rødvin få delta, og la det småkoke til alkoholduften er borte og….

den har kokt inn

Sånn! La den stå og småputre videre mens du finner frem stekepannen. Nå skal vi steke kjøttdeig sammen med salt og pepper.

Når kjøttdeigen er ferdig, blander du den inn i gryta di.

Bland godt……

…..og tilsett fløten

La det småkoke så lenge som mulig….den blir bare bedre, og bedre. Gjerne en time eller to.

Den blir lysere enn du er vant til, men også deilig kremete 🙂 Smak om det er nok salt og pepper. Sjekk om pastaen er klar. Er den det, heller du av vannet, tilsetter smør, hakket kryddergrønt, den fantastiske Bolognesen din, parmesan…. og serverer 🙂

Vel bekomme 🙂

Tips!

  • Min opplevelse er at denne pastaretten trenger, i større grad enn den «vanlige» Bolognesen tid. Den blir så sinnsykt god bare den får tid nok. Den tåler fint 3 timer på ovnen. Men i rettferdighetens navn, så gjør tid den «vanlige» Bolognesen også veldig godt 😉
  • Dersom du får noe til overs, er den også veldig god som gryterett med ris for eksempel. Så ikke bekymre deg for om du får for mye. Den kan også fryses til senere.
  • Sambal oelek er en chilisalsa, og er å få kjøpt i de aller fleste matvarebutikker som Rema1000, Meny, Kiwi og den ser slik ut. Noen kaller den for chilipasta, men den er mer lik en salsa…som syltetøy liksom.
  • Har du lyst til å sjekke en vanlig spagetti Bolognese, kan du finne den her
  • Kanskje har du et ønske om å andre pastaretter? Ok, her finner du det 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.