Jeg har forstått at denne retten kalles/heter Tonkatsu. Men jeg husker dessverre ikke hvor jeg fant den. Så er det noen som kjenner den igjen, skal vedkommende selvfølgelig krediteres 🙂 Jeg har ikke funnet på denne selv! Men altså, i dag serverer vi panerte nakkekoteletter med ris og kålsalat.
Det høres kanskje ikke så spennende ut som en helgemiddag, men tro meg, den er full av smak. Den serveres nemlig sammen med en saus som virkelig gjør susen. Så kanskje du blir overrasket 😉 Du kan jo ta en titt, og bedømme selv.
Så har du nakkekoteletter i fryser’n, er det bare å ta dem frem
Vi er i en litt spesiell situasjon for tiden, og mange av oss tilbringer mye (all) tid hjemme.
Da kan det jo være litt artig å eksperimentere litt med de gode, gamle tradisjonsrettene våre da 😉 For nå har vi tid til det!
Er du klar?
For det som gjør denne retten, foruten at den er panert, er som sagt, sausen. Bare følg med! Men først, hva du trenger. Denne er til 2 pers, men bare tilpass etter ditt antall spisende.
Panerte nakkekoteletter med ris og kålsalat
- 2 stk benfri nakkekotelett pr pers
- 1 dl hvetemel
- 1 egg
- 1 dl strøkavring
- Salt
- Pepper
Saus
- 1/2 dl ketchup
- 1,5 ss worchestershiresaus
- 1 ts oystersauce (østerssaus)
- 1 ts sukker
Kålsalat
- 200 gr kål
- 2-3 ss riseddik
- Salt
- Pepper
Tilbehør
- Vårløk
- 1-2 ss ristet sesamfrø (kan sløyfes)
- Ris
Vi starter med å blande ingrediensene til sausen, slik at smakene får satt seg.
Nå finner vi frem kål, finsnitter den og…..
…..blander den sammen med riseddik, salt og pepper. Sett kaldt.
Del vårløken i biter, den skal få bli topping sammen med sausen.
Nå er det på tide å sette over risen!
Og så er det frem med kotelettene! Dersom de ikke allerede er benfrie, bruker du en skarp litt myk kniv og skjærer ut benet. Så finner du frem noe å banke kjøttet med. Gjerne en kjøtthammer om du har. Hvis ikke, kan du legge kjøttet i en pose og bruke en kjevle å hamre løs 😉
Krydre kjøttet på begge sider. Visp egg i en skål og mål opp mel og strøkavring. Dypp kjøttet først i mel, så egg og så strøkavring til slutt.
Stekes på middels varme, 3-4 minutter på hver side – litt avhengig av hvor tykke (tynne) stykkene har blitt. Legg de ferdigstekte kotelettene på litt kjøkkenpapir for å bli sprøe og gode mens du……
……gjør klart resten. Legg opp ris og kålsalat på hver porsjon, skjær kotelettene i strimler og legg på risen. Strø over vårløk, litt ristet sesamfrø og….
på med den kjempegode sausen. Den løfter koteletten til….ja, du skjønner 😉 Altså, disse sprø kotelettene, kålsalaten og sausen, helt ny opplevelse for meg iallefall 🙂
Vel bekomme 🙂
Tips!
- Det er lurt å lage kålsalaten en liten stund i forveien for at kålen skal få tatt til seg krydderet (riseddik, salt og pepper)
- Det samme gjelder for sausen.
- Oystersauce eller østerssaus finner du i de aller fleste matvarebutikker, blant annet Rema1000, Kiwi, Meny. Og på bilde nr 2, ser du hvordan den ser ut.
- Jeg fant ut hvor jeg har ideen til oppskriften fra! Og det er et svenskt par som heter elinaomickesmat.se som jeg følger på Instagram 🙂 (Phu, det var fint jeg fant det ut)
- Skulle du ønske å sjekke andre oppskrifter på koteletter, finner du det her 🙂