Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Ørret og råkostsalat med tyrkisk yoghurt

Denne retten er veldig enkel å lage, tar kort tid og inneholder masse grønnsaker. Så i dag kjører vi ørret og råkostsalat med tyrkisk yoghurt 🙂

Fisk i bakk er en rask og enkel måte å lage fiskeretter på!

Jeg bruker stadig vekk disse fiskebakkene, fordi de er praktiske og er kjappe å lage. De (aller fleste) smaker også godt. Men, det kan være lurt å se på dato. Ikke fordi den er dårlig, men fordi den smaker ikke like godt når den nærmer seg utløpsdato. I allefall ikke laks. Min erfaring er at den ganske raskt får litt transmak. Så finn en bakk med god holdbarhet. Selv foretrekker jeg ørreten, det er mye mer sjelden jeg opplever transmak her – uten at jeg helt vet hvorfor??

Dagens oppskrift er til 2 personer, men den holder mest sannsynlig til iallefall 3 pers. Du kan jo justere litt på mengden med grønnsaker og poteter for eksempel 😉

Så dette er hva du trenger til denne middagen, som serveres med kokte poteter.

Ørret og råkostsalat med tyrkisk yoghurt

  • 400 gr ørret
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • 1 ss olje

Råkostsalat med tyrkisk yoghurt

  • 1/4 kål
  • 1 gulrot
  • 1/2 søtpaprika
  • 2 ss finhakket sur agurk
  • 3 ss lake fra sur agurk
  • 1 dl tyrkisk yoghurt

Du starter med å sette på potetene, det tar lengst tid. Deretter begynner vi med salaten, fordi den gjør seg enda bedre om den får stå å trekke litt.

Vi setter ovnen på 200 grader

Så, finsnitt kål, riv gulrot, skjær paprika i tynne strimler som igjen deles i to. Sur agurk finhakkes

Ha over laken og bland godt, før vi lar yoghurten få delta. Sett kaldt mens resten blir klart.

Så var det bakken med ørret da!

Her kan du se forskjellen mellom fangstdato og holdbarhetsdato

Om det er kort tid til utløpsdato, tar jeg den ut av bakken, tørker den…..

…… og legger den i en ildfast form.

Ha en spiseskje olje i bunnen og krydre fisken. Snu den rundt slik at den får litt olje på begge sider. Stekes i ca 7-9 minutter, litt avhengig av hvor tykke filetene er.

Er poteten klare? Da er det vel bare å ønske velkommen til bords 🙂

Det var vel rask 😉

Tips!

  • Dersom du ikke har tyrkisk yoghurt, bruker du det du har. Det er også fullt mulig å hoppe helt over yoghurt.
  • Det smaker veldig godt med litt kryddergrønt over når retten serveres. Og da tar du det du har. Jeg hadde ikke noe, så jeg brukte tørket gressløk.
  • Denne fisken har jeg kjøpt hos Rema1000. Kiwi har også fisk i bakk, og her kan du lese litt mer om deres forhold til fisken de selger
  • Ønsker du å sjekke ut andre fiskeretter, kan du ta en titt her på hva mer jeg har å tilby 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *