Dette er en veldig enkel rett, men med mye smak. Det er ikke alltid det er så mye som skal til, om man kjenner til et lite triks her og ett der 😉 Denne retten: ørret med pasta og grønnsaker er et eksempel på det. Og «hemmeligheten» er rett og slett litt smaksforsterkere i form av soyasaus, chilisalsa og fiskebuljong. Og for ikke å glemme….en fløteskvett 😉
Det høres kanskje ikke så spesielt ut, men ingrediensene gjør underverker for retten
Denne gangen har jeg brukt fersk pasta….rett og slett fordi jeg hadde det. Men det går fint med vanlig, tørket pasta også.
Oppskriften er beregnet til 2 personer, men det er enkelt å tilpasse det antallet du trenger. Det viktigste er mengde fisk og pasta. Grønnsakene kan du fylle på eller trekke fra der du måtte ønske. Mengden her er ikke så farlig.
Ørret med pasta og grønnsaker
- 200 gr ørret pr pers
- 2 ss olje, gjerne raps eller solsikke olje
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
- 1 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 gulrot
- 1/4 brokkoli med stilk
- 1 neve sukkererter
- Saft fra 1/2 lime eller sitron. Det holder med en kjapp skvis
- 1 ts sambal oelek
- 1, 5 dl vann
- 1 fiskebuljongterning
- 1/2-1 dl fløte
- 1 ss soyasaus
- 100 gr pasta pr pers
Vi starter med litt olje i en ildfast form. Legg i ørret, krydre med salt, pepper og hvitløkspulver på begge sider. La den stå mens du gjør klart resten…den trenger litt romtemperatur.
Sett ovnen på 200 grader
Del gulrot og brokkolistilk i staver, brokkolitoppen i små buketter og sukkerterter i biter
Finhakk løk og hvitløk og ……
…..fres mykt.
Nå tilsetter vi gulrot…..
……og lar det surre sammen et par, tre minutter. Så kan vi la resten av grønnsakene få delta. Mens dette surrer, lager du buljongen og heller over.
La dette småkoke mens du tilsetter fløte, sambal oelek, soyasaus og smaker til med lime/ sitronskvis, salt og pepper
Sett på pasta. Hvis du bruker tørr pasta, setter du inn fisken samtidig som du putter pasta i vannet. Fisken trenger 7-8 minutter og kan hvile til pastaen er ferdig.
Da er vi klare for å gå til bords?
Vel bekomme, håper det smaker 🙂
Tips!
- Du kan selvfølgelig bruke laks i stede for ørret. Ta det du har eller liker best.
- Denne ørreten er kjøpt på Meny Lurer faktisk på om akkurat denne typen er utsolgt fra produsent. Men det finnes jo flere andre produsenter som fortsatt har ørret eller laks 🙂
- Dersom du bruker fersk pasta, kan du steke fisken først, og putte pasta i vannet når du tar ut fisken. Fersk pasta trenger kun ca 4 minutter. Så da kan fisken din hvile i mens.
- Om du er redd for at grønnsakene skal bli overkokt mens du gjør resten, tar du den av platen når alle ingredienser er kommet med. Så varmer du den bare opp når alt er klart.
- Du finner flere oppskrifter på fiskretter her om du har lyst til å ha noe å velge mellom…før du bestemmer deg 😉