Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Pastaretter Sauser/dressinger

Lasagne

Når jeg lager kjøttsaus til for eksempel pasta Bolognese, lager jeg som regel en ganske stor porsjon. Iallefall mer enn vi to i vår husstand trenger. Denne fryser jeg og bruker ofte senere i lasagne. Det er så kjekt å ha visse ting ferdig i fryser’n altå…det gjør valgene mye enklere. Men for all del, det hender også at disse Bolognese-restene havner i et ostesmørbrød eller to… 😉 Det er liksom ingen grenser for hva du kan bruke en slik rest til. Om du kun har litt igjen, ta vare på den. Det kunne jo hende du skulle spise alene en dag. Og da er det jo bare å koke opp litt pasta i form av makaroni, skruer eller hva du ønsker – og tilsett denne kjøttsausen!

Jeg hadde ferdig kjøttsaus i fryser’n denne gangen, men om du skal lage den fra start, trenger du dette:

 • 400 gr kjøttdeig
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 gulrot
 • 1 ss oregano
 • 1 ts sukker
 • 1 (liten) ts Sambal Oelek
 • 1 ss tomatpurè
 • 1-2 boks tomater

De gangene jeg lager kjøttsaus til lasagne, bruker jeg ofte 1,5 til 2 bokser tomater. Det er rett og slett fordi jeg liker at den er litt tynnere når jeg skal ha den i lasagne. (Noe denne kjøttsausen forøvrig ikke var 🙂 ) Når jeg sier 1,5 betyr det at jeg har èn vanlig boks pluss en slik i kartong som har noe mindre innhold.

Her finner du fremgangsmåtene for kjøttsaus

Men vi trenger jo ikke bare kjøttsaus, vi trenger også otesaus, lasagneplater og enda litt mer ost 🙂

Ostesaus

 • 30 gr smør (ca 2 ss)
 • 30 gr hvetemel
 • 5 dl melk
 • 1/4 ts revet muskat
 • 1/2 ts salt
 • Pepper
 • 100 gr revet ost
 • 10 lasagneplater (pluss/minus – avhengig av størrelsen på formen din)
 • 200 gr revet ost til topping
Sett ovnen på 200 grader

Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med litt og litt av melken, kok gjerne opp mellom hver gang. La sausen småkoke i minimum 10 minutter Vi ønsker å bli kvitt melsmaken vet du 😉

Rør inn osten, og så kan vi sette i gang med monteringen

Du kan godt begynne med å smøre formen med litt olje. Deretter starte med et lag kjøttsaus i bunnen, så litt ostesaus, lasagneplater, kjøttsaus, ostesaus, lasagneplater osv. Avslutt med revet ost på toppen.

Denne gangen hadde jeg en pose ferdig revet texmex blanding. Men hva slags ost du vil bruke, velger du selv. Så bærer det inn i ovnen i ca 30 minutter.

Jeg var litt usikker på hvilken størrelse på formen jeg skulle velge. For den ene var litt for liten, mens denne var egentlig hakket litt for stor. Det gjorde at lasagnen ikke ble så høy som jeg kunne tenkt meg. Men, det gjorde ingenting med smaken 😉

Det smaker veldig godt med en grønn salat til lasagne synes jeg….

Derfor lager jeg nesten alltid en enkel grønn salat mens lasagnen steker.

Grønn salat

 • 1/2 crispy salat
 • 1/4 agurk
 • 2 stk vårløk
 • 1 neve ristet pinjekjerner

Jeg synes også det smaker veldig godt med en hvitløksdressing til, og da bruker jeg den jeg stadig vekk kommer tilbake til….rett og slett fordi den er enkel og god! Du finner oppskrift på hvitløksdressing her om du også har lyst på den 🙂

Er lasagnen din klar? Da serverer vi!

Håper det smaker 🙂

Tips!

 • Hvis du som jeg, lurer på om formen er stor nok, er det bedre å bruke en som er for stor. Det er ikke så ok om lasagnen koker over når den står i ovnen.
 • Oppskriften på lasagnen er til ca 4 personer, salaten til 2 pers. Men, jeg elsker jo rester og denne lasagnen kan enten oppbevares noen dager i kjøleskap, eller fryses. Så bortkastet er det ikke uansett. Ønsker du allikevel å lage en mindre porsjon, halverer du bare oppskriften – det går fint.
 • Kunne du heller tenke deg et kjøttfritt alternativ, finner du oppskrift på vegetarlasagne her.
 • Andre kjøttfrie retter? Ja da kan du ta en titt her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *