Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Pastaretter Tilbehør

Kylling med pestopasta

I disse korona-tider, hvor mange må holde seg hjemme, er det viktig å finne gleder i hverdagen 🙂 Hva er da bedre enn et godt måltid? Som denne retten, som er både enkel og veldig smakfull; kylling med pestopasta!

Jeg har sagt det før, og sier det igjen; kylling er en fenomenal råvare

Du har mange muligheter med kylling. Den kan være asiatisk, indisk, kinesisk, hot, mild, være som den er……you name it! Her snakker vi virkelig om at kun fantasien setter grenser. Eller ditt ønske for dagen 😉

Denne gangen ble retten til som en slags restemiddag. Det var opprydding i frys-, kjøl- og kjøkkenskap. Jeg hadde kylling i fryser’n, noen grønnsaker som trengte å bli brukt, og litt forskjellig typer pasta. Jeg måtte blande litt for det var ikke nok av èn type. Så det ble litt vanlig spagetti og litt linguine. Den er litt tykkere enn vanlig spagetti. Så den fikk koke litt før den vanlige fikk delta.

I tillegg hadde jeg laget pesto et par dager tidligere, fordi jeg hadde tenkt å servere skrei med pesto. Men så ombestemte jeg med i siste liten, og laget Sandefjord-smør i steden 🙂 (Det innlegget kommer snart) Da hadde jeg jo plutselig pesto å bruke. Og det ble det; kylling med pestopasta 😉

Har du lyst til å bli med videre? Ok, da trenger du dette til 3 personer. Har du et annet antall å servere, tilpasser du i forhold til kylling og pasta. Du beregner ca 100 gr pasta per pers, og ca 200 gr kylling pr pers. Resten er ikke så farlig.

Kylling med pestopasta

  • 600 gr kylling lårfilèt
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • 1 løk
  • 1/2 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 vårløk
  • 1/4 (bittelite) brokkoli
  • 1/2 søtpaprika
  • 1 neve sukkererter

Det kan være lurt å starte med pestoen slik at smakene får «satt» seg litt.

Pesto

  • 1 potte basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pose ristede pinjekjerner
  • 50-60 gr revet parmesan
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl rapsolje

Skrell hvitløk, rist pinjekjerner om du ikke har ferdig ristede, og riv parmesan. Ha alt i en blender og kjør opp. Smak til med salt og pepper. (Husk at parmesan også er ganske salt, så vær litt forsiktig med saltet)

Da går vi videre med retten vår, og begynner å dele opp grønnsakene….

…..finhakker løk, hvitløk og chili

Del kyllingen i små terninger. Når du synes de er små, deler du litt til 😉 Tenk at de skal passe til en liten munnfull.

Krydre kyllingen med salt, pepper og litt hvitløkspulver, og stek i 3-4 minutter på litt sterk varme. Sett til side

Sett over vann til pasta

For nå skal løkblandingen freses mykt i en panne på middels varme

Nå kan grønnsaken få bli med i pannen sammen med løkblandingen….

Etter 3-4 minutter nærmer grønnsakene seg ferdige…..

…..da kan kyllingen få komme inn i varmen igjen 😉

Er pastaen klar? Da kan du røre inn ca 2 spiseskjeer pesto pr person, og servere 🙂

Da håper jeg det smaker og at du har fått et godt tips til kyllingmiddagen din 😉

Tips!

  • Hvis du ønsker step-by-step på pesto, finner du det her
  • Det er et poeng å bruke det vi har, så her er det bare å kjøre på med det du har av grønnsaker. Se på denne oppskriften som veiledende.
  • Jeg har her brukt (som så ofte) lårfilèt av kylling. Men du kan naturligvis bruke kyllingfilèt (bryst) om du heller ønsker det.
  • Og ønsker du å sjekke ut andre kyllingoppskrifter, finner du mitt utvalg her
  • Om du ikke har lyst til å lage pesto, finnes det en del varianter å få kjøpt. Personlig begynte ikke jeg å like pesto før jeg laget det selv, men vi mennesker er forskjellig 😉 Så om du ønsker å kjøpe ferdig, vet jeg at mange liker den fra Barilla som ser slik ut. Den får du kjøpt hos alle som har dette merke, blant annet hos Meny.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.