Denne retten, kinesisk inspirert kylling er en utrolig smakfull og veldig enkel middag. Den lages i en svusj, og krever ikke mange ingredienser. Den er virkelig vel verd å prøve – og du har et nytt alternativ i kylling-oppskrift samlingen din 😉
Kylling er en fantastisk råvare – med mange muligheter
Det er lett å lage enkle retter med kylling. Men også mer kompliserte om du ønsker det. Det vil komme en og annen slik om ikke så lenge. Men i dag; kinesisk inspirert kylling!
Har du lyst til å bli med meg videre? Let’s start 🙂
Oppskriften er til 2 personer, men det er en enkel sak å lage til bare èn, eller flere.
Kinesisk inspirert kylling med ris
- 250 gr kylling, jeg har brukt lårfilet
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2 stk vårløk
- ca 1-1,5 dl frisk basilikum
Saus til kyllingen
- 2 ss oystersauce (østerssaus)
- 1 ss soyasaus
- 1 ts sukker
- 1 ss vann
Jeg serverte retten med brokkoli og ris.
Du kan starte med å blande sammen ingrediensene til sausen, så den får «satt» seg.
Gjør klar risen og brokkoli. Jeg kokte risen og lot brokkoli få delta de siste 4 minuttene. Alt-i-ett løsning 🙂
Vårløken deles i biter, hvor du skiller det hvite(ste) fra det grønne. De trenger forskjellig litt tilberedningstid
Finhakk chili og hvitløk og fres mykt på middels varme i ca 1 minutt før…
kyllingen, som vi har kuttet i små terninger, får delta
Etter ytterligere 2 minutter tilsetter du sausen og den hviteste delen av vårløken og la koke i ca 2 minutter.
Skru av varmen og tilsett den grønneste delen av vårløken. Er risen ferdig?
Da er det bare å servere 🙂 Håper det smaker!
Tips!
- Du kan godt velge et annet stykke fra kyllingen. Men lårfilet er veldig saftig så den egner seg godt.
- Det er også et godt alternativ å blande inn både brokkoli, gulrot, sukkererter i risen. Evt andre grønnsaker du liker og/eller har.
- Har du lyst til å se flere kylling-alternativ, finner du det her.
- Oyster sauce pleier jeg å kjøpe på Rema1000, men de aller fleste matvarebutikker har den. Du kan se her hvordan den ser ut.
- Og gjett hva? Inspirasjonen kom også denne gangen fra krisslovesfood.com 😉