Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst Kjøtt Sauser/dressinger Tilbehør

Kebab med hjemmelaget pitabrød

Vi snakker om det hele tiden, vi har mange flere timer å slå ihjel om dagen. Men sånn er det akkurat nå. Og da tenker jeg det lureste vi kan gjøre, er å finne på noe hyggelig å bruke disse timene til. Blant annet gå turer (men husk å holde god avstand) lage gode middager….eller bake. Søt bakst, eller brødbakst. I dag ble det begge deler i denne heimen 😉 Det ble nemlig kebab med hjemmelaget pitabrød.

Men det ble ikke bare hjemmelaget pitabrød, det ble også kebab med hjemmelaget kebabkrydder! Og jeg har lyst til å dele den kunnskapen med akkurat deg 🙂

Mitt aller første forsøk på hjemmelaget pitabrød, og det var snadder 🙂

Jeg hadde aldri laget dette selv, så jeg surfet litt rundt for å finne en passende oppskrift. Det endte med at jeg mikset forskjellige oppskrifter, tok litt fra èn, litt fra en annen….til det ble en helt ny en….denne 😉

Til denne kebab-middagen, har jeg brukt kjøtt fra fryser’n….entrecôte (det var det jeg hadde) Men du kan fint bruke kjøttdeig, karbonadedeig, kylling, kyllingkjøttdeig, lam, lammekjøttdeig – så her har du mange muligheter!

Jeg lager altså kebab-krydder selv, men dermed også kebabdressingen. Og det vil jeg gjerne lære deg også. For det er ikke vanskelig, men du trenger, naturlig nok, en del krydder. Men følger du med meg på denne bloggreisen, vil du oppdage at jeg ofte bruker mange av disse krydderne i maten jeg lager. Så helt bortkastet er det isåfall ikke å gå til innkjøp av disse 😉

I dag ble dette en slags restemat hos oss…

Normal serverer jeg for eksempel salat, løk, tomat, agurk, mais og kebabdressing som tilbehør til kebab-middag. Men i dag hadde vi igjen en del grønnsaker og sauser etter en tacokveld for noen dager siden. Så vi hadde rester av blant annet salat, agurk, tomatsalat, guaccamole, chilimajones. Og det ønsket jeg å få brukt! Men du velger det tilbehøret du liker best og/eller har tilgjengelig 🙂

Her kan du se mesteparten av restene jeg brukte sammen med min kebab-middag. Jeg blir så utrolig glad når jeg ser at restene blir brukt, og at jeg kaster minst mulig 🙂 Hvordan er det med deg og matsvinn? Finner du måter å bruke opp rester på?

Vi er 2 pers til middag i dag. Så ta dette som et utgangspunkt og tilpass til hvor mange du skal servere. Halvere, doble, triple….

Kebab med hjemmelaget pitabrød

 • 400 gr kjøtt, kylling, lam, kjøttdeig
 • 1,5 – 2 ss kebabkrydder
 • 2 ss olje

Tilbehør

 • Salat
 • Tomat
 • Løk
 • Mais
 • Kebabdressing

Hjemmebakte pitabrød – 8 stk

 • 700 gr hvetemel
 • 1 ts salt
 • 1 pk tørrgjær
 • 4,5 dl lunkent vann
 • 1 ss olivenolje

Vi starter med å sette deigen til pitabrødene.

Ønsker du å lage eget kebabkrydder og dressing, finner du oppskriften HER – og du kan jo benytte hevetiden til akkurat det 😉

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i minimum 10 minutter, gjerne 15 min.

Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter. (Det er nå du kan lage krydder og dressing)

Del deigen, som kan være litt løs, i 8 emner…..

…..og trill til glatte, fine boller

Legg over et klede og la de heve på benken i ca 10 minutter

Det kan være lurt med en slik plast bakespatel siden deigen er, og skal være, litt løs. Den er et godt hjelpemiddel for å løsne fra benken uten å bruke for mye mel.

Nuvel, kjevle bollene til flate brød på ca 15 cm i diameter. Legges på stekebrett med bakepapir og hev under klede i ytterligere 30 minutter.

Mens pitabrødene hever….

……setter du ovnen på 250 grader over og undervarme

Du får plass til 4 stykker på ett brett, så det blir to omganger. Stek brødene midt i ovnen i 8-10 minutter. Sjekk brødene etter 8 minutter om de trenger litt til. Det er jo litt forskjell fra ovn til ovn. Mine stod i 8.

Pitabrødene blåste seg fint opp og var perfekt gjennomstekt.

Har du laget krydder? Da kan vi gå løs på resten av retten vår! Finn frem det kjøttet du skal bruke. Om du bruker kjøtt, kylling eller lammekjøtt – deler du kjøttet i tynne strimler.

Bruker du kjøttdeig av et eller annet slag, krydrer du direkte i pannen når du steker.

Men nå altså, kjøtt. Og vi ønsker at kjøttet skal ta til seg smak, så vi blander kjøttet med krydderet nå.

Bland godt, og la det stå å godgjøre seg mens du gjør klart grønnsakene du ønsker å bruke…..og kanskje dressingen 😉

Stek kjøttet på litt over middels varme i en panne med olje.

Kjøttet, som sagt entrcôte og strimlet, trenger ikke lange tiden i pannen, kun (ca) 3 minutter. Ta den av platen og la kjøttet benytte ettervarmen om du ønsker litt mer stekt. Det kommer selvsagt litt an på hva slags kjøtt du bruker.

Er kjøttet klart? Er dressing og grønnsaker klare? Da serverer vi!

Bon appetit! Ønsker deg et strålende måltid 🙂

Det er veldig nyttig og interessant for meg å vite hva du synes , så….

….legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om både pitabrød, krydder og dressing 😉

Tips!

 • Kebabkrydderet fant jeg i sin tid hos en blogger som er hjemmeværende med barna sine og blogger om mat; alibabasmat.no Jeg har funnet inspirasjon hos han flere ganger. Så er du glad i mat fra midt-østen, kan jeg virkelig anbefale denne 🙂
 • Krydderet holder seg i lange tider, så ikke tenkt på at det blir for mye. Det jeg brukte nå, var faktisk fra 2017 og fungerte helt fint. Smaken avtar bittelitt, men holder seg godt på en liten krukke med tett lokk.
 • Pitabrødene er best nystekte, men kan fint fryses. Tines da på benken og varmes et par minutter på 175 grader, helst varmluft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *