Dette er en måte å lage fiskekaker på som jeg aldri før har prøvd. Idèen har jeg, som flere ganger tidligere, fra krisslovesfood.com. Og jeg kan love at det ikke blir siste gangen 😉 Men i dag altså; fiskekaker med asiatiske smaker!
Blir så glad av nye, enkle og smakfulle alternativer….
Når det kommer til fiskekaker, har det liksom «alltid» vært èn måte å gjøre det på. Heldigvis har verden gått videre, og vi finner stadig flere måter å lage gode, gamle retter nye og spennende 🙂 Som fiskekaker med asiatiske smaker.
Det som er litt annerledes med fremgangsmåten her, er at vi steker fisken først. Jepp! Så bare følg med 😉
Her kan du se ingrediensene til dagens fiskekaker.
Jeg bruker en ørretside i bakk, uten skinn og ben. Enklere kan det ikke bli 😉
Oppskriften gir mellom 12-15 kaker, litt avhengig av hvor store du lager dem. Vi spiste vel henholdsvis 3 og 4 stykker hver, så egentlig hadde det holdt med halve mengden fisk for vår del. Resten gikk i fryser’n. Men, her har du min variant av oppskriften:
Fiskekaker med asiatiske smaker
- 700 gr ørretside
- Salt
- 1 ss olivenolje
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær
- 1/2 rød chili
- 2,5 dl strøkavring
- 2 egg
- 2 ss fiskesaus (fishsauce)
- 1 potte koriander evt persille
Tilbehør
- ca 100 gr eggnudler pr pers
- 1/2 brokkoli
- Sweet chilisaus
Sett ovnen på 200 grader
Dersom fisken din kommer i en bakk, kan du bruke denne. Hvis ikke, legg fisken i en ildfast form, strø over salt og ringle over litt olivenolje. Inn i ovnen i ca 12 minutter til den er såvidt gjennomstekt.
Hakk rødløk og chili, riv hvitløk og ingefær …..
…….og fres mykt i pannen mens fisken koser seg i ovnen.
Når fisken er ferdig, har du den over i en litt stor bolle…..
og bruker to gaffler for å dele den opp
Når du har fått det smått og fint, tilsetter du alle ingrediensene; løkblandingen, strøkavring, egg, fiskesaus
Bland til en fin farse og tilsett kryddergrønt
Jeg synes det enkleste er å forme kakene ferdig først. Fukt en skjærefjøl og legg kakene på. Da er det lettere når du skal steke etterpå 😉
Stek kakene på middels varme, ca 3-4 minutter på hver side
Legg de ferdige kakene i en ildfast form og sett dem gjerne i ovnen på 100-150 grader, evt legg over litt aluminiumsfolie for å holde varmen….
…..mens du koker nudler og brokkoli 🙂
Er du klar til å servere?
Da finner vi frem sweet chilisaus, og er klare til å servere fiskekaker med asiatiske smaker 🙂
Håper det smaker deg like godt som det smakte meg 😉
Tips!
- Det går helt fint å halvere oppskriften om det passer bedre.
- Fiskesaus, eller fishsauce som den også heter – er å finne i alle matvarebutikker. Den siste kjøpte jeg nok på Rema1000 og ser slik ut.
- Ønsker du flere asiatiske alternativ, finner du mine andre oppskrifter og tips her.
- Dersom du er glad i asiatiske smaker, er det en god idè å alltid ha for eksempel fishsauce, østerssaus, sesamolje, sweet chilisaus og soyasaus i huset. De holder seg lenge så det er ikke bortkastet.
- Bruker du ikke sesamolje så ofte, er det lurt å oppbevare den i kjøleskapet for at den ikke skal harskne.