Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk

Fiskekaker med asiatiske smaker

Dette er en måte å lage fiskekaker på som jeg aldri før har prøvd. Idèen har jeg, som flere ganger tidligere, fra krisslovesfood.com. Og jeg kan love at det ikke blir siste gangen 😉 Men i dag altså; fiskekaker med asiatiske smaker!

Blir så glad av nye, enkle og smakfulle alternativer….

Når det kommer til fiskekaker, har det liksom «alltid» vært èn måte å gjøre det på. Heldigvis har verden gått videre, og vi finner stadig flere måter å lage gode, gamle retter nye og spennende 🙂 Som fiskekaker med asiatiske smaker.

Det som er litt annerledes med fremgangsmåten her, er at vi steker fisken først. Jepp! Så bare følg med 😉

Her kan du se ingrediensene til dagens fiskekaker.

Jeg bruker en ørretside i bakk, uten skinn og ben. Enklere kan det ikke bli 😉

Oppskriften gir mellom 12-15 kaker, litt avhengig av hvor store du lager dem. Vi spiste vel henholdsvis 3 og 4 stykker hver, så egentlig hadde det holdt med halve mengden fisk for vår del. Resten gikk i fryser’n. Men, her har du min variant av oppskriften:

Fiskekaker med asiatiske smaker

  • 700 gr ørretside
  • Salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 2,5 dl strøkavring
  • 2 egg
  • 2 ss fiskesaus (fishsauce)
  • 1 potte koriander evt persille

Tilbehør

  • ca 100 gr eggnudler pr pers
  • 1/2 brokkoli
  • Sweet chilisaus
Sett ovnen på 200 grader

Dersom fisken din kommer i en bakk, kan du bruke denne. Hvis ikke, legg fisken i en ildfast form, strø over salt og ringle over litt olivenolje. Inn i ovnen i ca 12 minutter til den er såvidt gjennomstekt.

Hakk rødløk og chili, riv hvitløk og ingefær …..

…….og fres mykt i pannen mens fisken koser seg i ovnen.

Når fisken er ferdig, har du den over i en litt stor bolle…..

og bruker to gaffler for å dele den opp

Når du har fått det smått og fint, tilsetter du alle ingrediensene; løkblandingen, strøkavring, egg, fiskesaus

Bland til en fin farse og tilsett kryddergrønt

Jeg synes det enkleste er å forme kakene ferdig først. Fukt en skjærefjøl og legg kakene på. Da er det lettere når du skal steke etterpå 😉

Stek kakene på middels varme, ca 3-4 minutter på hver side

Legg de ferdige kakene i en ildfast form og sett dem gjerne i ovnen på 100-150 grader, evt legg over litt aluminiumsfolie for å holde varmen….

…..mens du koker nudler og brokkoli 🙂

Er du klar til å servere?

Da finner vi frem sweet chilisaus, og er klare til å servere fiskekaker med asiatiske smaker 🙂

Håper det smaker deg like godt som det smakte meg 😉

Tips!

  • Det går helt fint å halvere oppskriften om det passer bedre.
  • Fiskesaus, eller fishsauce som den også heter – er å finne i alle matvarebutikker. Den siste kjøpte jeg nok på Rema1000 og ser slik ut.
  • Ønsker du flere asiatiske alternativ, finner du mine andre oppskrifter og tips her.
  • Dersom du er glad i asiatiske smaker, er det en god idè å alltid ha for eksempel fishsauce, østerssaus, sesamolje, sweet chilisaus og soyasaus i huset. De holder seg lenge så det er ikke bortkastet.
  • Bruker du ikke sesamolje så ofte, er det lurt å oppbevare den i kjøleskapet for at den ikke skal harskne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.