Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Tilbehør

Entrecote med spinat- og fløtesaus

Nå er det mange av oss som sitter i karantene, enten fordi vi har vært utsatt eller frivillig. For min del, frivillig….for sikkerhets skyld. Da består dagene i enda større grad enn før, av å lage god mat 🙂 Selv om dette kanskje ikke er typisk hverdagsmiddag, synes jeg vi fortjener litt ekstra nå. Jeg hadde dessuten entrecote tilgjengelig, derfor ble det entrecote med spinat- og fløtesaus 😉 Så da så! ( Det kan vel hende det kommer mer av denne typen mat i nærmeste fremtid. )

Vi skulle egentlig ha vært på fjellet nå….

Men der fikk vi ikke lov å være. Da må jo all maten som var ment for fjellturen brukes hjemme i stedet 🙂

Vi får heldigvis lov til å gå i butikken, så om du mangler noen ingredienser, du er hjertelig velkommen til å følge med videre 😉 Hvordan tilbringer du dagene dine?

Da jeg laget denne middagen, var det veldig mye styr rund corona, så jeg var litt ufokusert når jeg skulle ta bilder….Det vil si at jeg fikk ikke tatt bilder av absolutt alle stegene slik jeg pleier. Men jeg satser på at vi kommer oss gjennom oppskriften allikevel 🙂

Skal vi bare sette i gang? Denne porsjonen er til 3, men er enkel å tilpasse det antallet du skal servere til.

Entrecote med spinat- og fløtesaus

  • ca 200 gr entrecote pr pers
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper

Spinat- og fløtesaus

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 200 gr babyspinat ( 1 pose )
  • 2,5 dl fløte
  • Salt
  • Pepper

Til dette serverte jeg sprø potetterninger, og de ble til slik

Sprø potetterninger

  • 600 gr poteter (ca 200 gr pr pers)
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Salt
  • Pepper
  • Olje

Vi kan starte med å sette ovnen på 225 grader, evt 200 grader varmluft.

Deretter tar vi ut entrecoten fra kjøleskapet, for romtemperering. Tørk av den om nødvendig, og krydre med salt og pepper.

Skjær potetene i små terninger og kok såvidt møre i lettsaltet vann, ca 10 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe fra seg. Legg potetene på stekebrett. Krydre, ringle over olje, og bland godt. Da er potetene klare for ovnen. De skal stå ca 25-30 minutter. Sjekk potetene underveis.

Finhakk løk, hvitløk og chili…

……og fres mykt i olje på middels varme. Tilsett posen med babyspinat…..

……la den falle sammen og bland godt. Når spinaten er myk, kan du la fløten få bli med. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La alt få småkoke i ca 10 minutter.

Mens sausen småkoker, kan du steke kjøttet ditt. Varm opp pannen med olje og ha i smør. Når det slutter å frese er pannen klar.

Vi liker rødt kjøtt her hjemme, så jeg steker kjøttet på ganske høy varme, men ikke så lenge. Ca 3-4 minutter på den ene siden, og så snur jeg….og steker i maks 2, før jeg tar den av platen og lar den kun få ettervarmen.

Er potetene ferdige?

Når mine var klare, hadde jeg dem over i en ildfast form, klare for bordet 🙂

Da serverer vi 🙂

Kos deg så godt du kan, det er viktig at vi tar godt vare på hverandre….og oss selv 🙂

Tips!

  • Her kan du selvfølgelig bruke det kjøttet du har eller ønsker. Det passer like godt sammen med annet biffkjøtt, svinekjøtt og kylling.
  • Har du lyst på en annen saus? Da kan du godt sjekke for eksempel hjemmelaget Bearnaise her. Smaker også fantastisk godt til entrecote.
  • Du finner også mange forskjellige former for tilbehør her. Bare scroll deg nedover til du finner noe du kunne tenke deg 😉
  • Jeg kjøper alltid ferdig vasket babyspinat når jeg skal ha spinat. Den er enkel å bruke, og er litt mer delikat enn den «vanlige» som ofte er litt grovere. Siste jeg kjøpte var fra Coop Extra, og her kan du lese deres tips om hvordan du oppbevarer spinat. Da unngår vi å måtte kaste 😉
  • Du kan fint tilsette andre grønnsaker også i spinat- og fløtesausen, som paprika, vårløk eller rødløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.