Jepp, det er kjempegodt – og et supert alternativ til vanlig taco. Men også en kul måte å servere torsk på 😉 Så om du ikke har prøvd det før – anbefaler jeg deg på det varmeste; torsketaco! Nei, det er ikke sikkert det er fredag i dag, men denne kan du trygt servere uansett dag 😉
Èn ting er at dette er utrolig godt, en annen ting at det er fryktelig enkelt å lage. Så er du på farten en dag, eller har en dårlig dag – det er da du skal teste denne 🙂
Hjemmelaget tacokrydder
Har du laget ditt eget tacokrydder før? Da synes jeg du skal prøve det. Særlig om du er glad i retter hvor du bruker tacokrydder. Du trenger jo litt forskjellige ingredienser, men bruker du slikt krydder i ny og ne, er det ikke bortkastet. Dessuten holder krydderet seg veldig lenge. Jeg laget mitt for ca 2 år siden, og det funker fortsatt helt fint 🙂
Er du villig til å prøve? Se da bare her!
Hjemmelaget tacokrydder
- 3 ss chilipulver
- 2 ss spisskummen
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts oregano
- 1/2 ts koriander
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Er du ikke så glad i koriander, kan jeg forsikre deg om at du ikke kjenner smaken slik du gjør fra en krydderplante. Så du kan trygt bruke det i krydderblandingen din 😉
Bland alt krydder og ha det i et glass med lokk.
Og da går vi videre med torsketaco. Denne er laget til 2 personer, men som vanlig er det enkelt å doble, halvere….tja, det som måtte passe deg.
Sett ovnen på 200 grader.
Torsketaco
- 360 gr torskefilet
- 3 ts tacokrydder
- Olje til steking
- 4 tacolomper
- Salat
- Tomat
- Rødløk
- Mais
- Rømme
Tørk av fisken og la den få seg litt romtemperatur
Del den så i passe små terninger
Bland i krydderet……
…..og la det stå å trekke mens du gjør klart tilbehøret. Hva med litt guaccamole?
Guaccamole
- 1 avocado
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss sitron- eller limesaft
- Salt
- Pepper
Mos avocado og finhakk hvitløk. Bland sammen og smak til med sitron- eller limesaft, salt og pepper
Finn frem det du ønsker av tilbehør. Her har jeg brukt salat, tomat, rødløk, mais, rømme og guaccamole.
Legg lompene i folie og inn i ovnen i ca 10 minutter. Mens lompene er i ovnen, steker vi torsken. Den skal vi steke på ganske høy varme, kort tid. Kun 2-4 minutter – litt avhengig av hvor store terninger du har.
Sånn, da er det bare å servere 😉
Håper det smaker!
Tips!
- Det er bedre at du steker torsken litt lite, og lar den gjøre seg ferdig på ettervarmen. Så peil deg inn på 2-3 minutter. Men da bør alt annet være klart.
- Det går også veldig fint å bruke laks istedenfor, bare å prøve seg frem.
- Har du ikke lyst til å lage tacokrydder, kan du kjøpe ferdig. Jeg vet Kolonial.no har en økologisk variant som du kan sjekke ut.
- Andre retter hvor du også kan bruke tacokrydder, finner du eksempel på her; enchiladas 🙂 Her finner du også en litt annen vri på guaccamole.
- Jeg har brukt 360 gr torsk, og det er rett og slett fordi det var det som var i pakken. Det holdt for denne serveringen.
- Du har kanskje andre favorittgrønnsaker til taco? Da bruker du det!