Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger

Torsketaco

Jepp, det er kjempegodt – og et supert alternativ til vanlig taco. Men også en kul måte å servere torsk på 😉 Så om du ikke har prøvd det før – anbefaler jeg deg på det varmeste; torsketaco! Nei, det er ikke sikkert det er fredag i dag, men denne kan du trygt servere uansett dag 😉

Èn ting er at dette er utrolig godt, en annen ting at det er fryktelig enkelt å lage. Så er du på farten en dag, eller har en dårlig dag – det er da du skal teste denne 🙂

Hjemmelaget tacokrydder

Har du laget ditt eget tacokrydder før? Da synes jeg du skal prøve det. Særlig om du er glad i retter hvor du bruker tacokrydder. Du trenger jo litt forskjellige ingredienser, men bruker du slikt krydder i ny og ne, er det ikke bortkastet. Dessuten holder krydderet seg veldig lenge. Jeg laget mitt for ca 2 år siden, og det funker fortsatt helt fint 🙂

Er du villig til å prøve? Se da bare her!

Hjemmelaget tacokrydder

  • 3 ss chilipulver
  • 2 ss spisskummen
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts koriander
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Er du ikke så glad i koriander, kan jeg forsikre deg om at du ikke kjenner smaken slik du gjør fra en krydderplante. Så du kan trygt bruke det i krydderblandingen din 😉

Bland alt krydder og ha det i et glass med lokk.

Og da går vi videre med torsketaco. Denne er laget til 2 personer, men som vanlig er det enkelt å doble, halvere….tja, det som måtte passe deg.

Sett ovnen på 200 grader.

Torsketaco

  • 360 gr torskefilet
  • 3 ts tacokrydder
  • Olje til steking
  • 4 tacolomper
  • Salat
  • Tomat
  • Rødløk
  • Mais
  • Rømme

Tørk av fisken og la den få seg litt romtemperatur

Del den så i passe små terninger

Bland i krydderet……

…..og la det stå å trekke mens du gjør klart tilbehøret. Hva med litt guaccamole?

Guaccamole

  • 1 avocado
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitron- eller limesaft
  • Salt
  • Pepper

Mos avocado og finhakk hvitløk. Bland sammen og smak til med sitron- eller limesaft, salt og pepper

Finn frem det du ønsker av tilbehør. Her har jeg brukt salat, tomat, rødløk, mais, rømme og guaccamole.

Legg lompene i folie og inn i ovnen i ca 10 minutter. Mens lompene er i ovnen, steker vi torsken. Den skal vi steke på ganske høy varme, kort tid. Kun 2-4 minutter – litt avhengig av hvor store terninger du har.

Sånn, da er det bare å servere 😉

Håper det smaker!

Tips!

  • Det er bedre at du steker torsken litt lite, og lar den gjøre seg ferdig på ettervarmen. Så peil deg inn på 2-3 minutter. Men da bør alt annet være klart.
  • Det går også veldig fint å bruke laks istedenfor, bare å prøve seg frem.
  • Har du ikke lyst til å lage tacokrydder, kan du kjøpe ferdig. Jeg vet Kolonial.no har en økologisk variant som du kan sjekke ut.
  • Andre retter hvor du også kan bruke tacokrydder, finner du eksempel på her; enchiladas 🙂 Her finner du også en litt annen vri på guaccamole.
  • Jeg har brukt 360 gr torsk, og det er rett og slett fordi det var det som var i pakken. Det holdt for denne serveringen.
  • Du har kanskje andre favorittgrønnsaker til taco? Da bruker du det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.