Jeg er veldig glad i råvarer som er allsidige, enkle å smakssette 🙂 Kylling er en av disse. Den er så anvendelig, med sin evne til å tilpasse seg både panner, gryter og ovner. Så i dag ble det en kjempeenkel variant; stekt kylling med mangosalat!
Har man en dårlig dag, er i dårlig form, har dårlig tid…eller hva det måtte være, er det deilig å kunne ty til enkle middager. Som hverken tar lang tid, eller er kompliserte.
Da er stekt kylling med mangosalat tingen
Jeg har hatt noen dager hvor kroppen virkelig ikke har vært særlig samarbeidsvillig 🙁 Og da er det utrolig tilfredsstillende å kunne ta et dypdykk i fryser og kjøleskap og finne ingredienser til en rask og god middag der 🙂
Har du sånne dager innimellom?
Da anbefaler jeg deg en tur i kjøleskapet og fryser for en sjekk 😉
Og skulle du finne noe du kan bruke til salat, er jo dette en helt super anledning til å få brukt det opp! Jeg hadde blant annet litt mango og avocado igjen etter helgen, sammen med litt andre salatingredienser. Så her tar du det du har.
Jeg fant også et glass med hjemmelaget Teriyakisaus, som jeg tenkte kunne passe. Den laget jeg til en annen anledning, men jeg laget en stor porsjon – så den får bli med i dag 😉
Har du lyst til å prøve å lage din egen Teriyakisaus?
Da kan du klikke deg inn og lese mer om hvordan her.
Ja vel, da går vi vel videre da! Oppskriften er som (stort sett) vanlig, til 2 personer, men det er ikke noe i veien for å halvere eller doble 😉
Her ser du hva jeg har brukt av ingredienser.
Stekt kylling med mangosalat
- 350-400 gr kylling lårfilèt eller annet kyllingkjøtt
- Salt
- Pepper
- Paprikapulve
- Hvitløkspulver
- Olje til steking
Mangosalat
- 1/2 mango
- 1 avocado
- 1/4 agurk
- 1/2 rødløk
- 10-12 cherrytomater
- Noen blader crispysalat
- 1 nevne ristet pinjekjerner
Dette serveres sammen med ris og Teriyakisaus.
Sett ovnen på 175 grader.
Så krydrer vi kyllingen på begge sider og gnir det godt inn……
Stekes i panne med olje til den får en fin farge….
……over i en ildfast form og inn i ovnen mens du gjør klar salat.
Dersom du bruker lårfilèt, kan kyllingen bare stå på svak varme i ovnen til salat og ris er klart. Bruker du kylling filet, må du regne med at den trenger iallefall 15 minutter for å bli gjennomstekt. Men sjekk underveis om den kjennes fast når du trykker på den. Du vil ikke at den skal bli tørr, vil du vel 😉
Har du laget Teriyakisaus i dag? Ta den isåfall frem og server den nydelig kyllingretten din, sammen med ris og salat 🙂
Uansett om du har Teriyakisaus eller ei, så ønsker jeg deg et smakelig måltid 🙂
Tips!
- Teriyakisaus er et kjempegodt tilbehør til blant annet laks og ørret
- Det er også veldig godt med hvitløksdressing til, og her finner du min variant!
- Ønsker du ikke lage noen form for dressing, passer det fint med helt vanlig soyasaus.
- Du kan velge akkurat det kyllingkjøttet du liker best, eller har. Kyllingfilèt, lårfilèt, kyllinglår….Jeg bruker stort sett lårfilèt, fordi den smaker mer, og tåler bedre varme uten å bli tørr. Noen synes det er for mye fett og hinner på den, men fettet bidrar bare til smak og saftighet – og smelter inn og bort når den stekes. Hinner kan du bare skjære bort.
- Salaten er et resultat av hva jeg hadde, du velger selv om du ønsker å handle inn til tilsvarende, eller bruke det du allerede har. (Det er jo et veldig godt alternativ å bruke opp da 😉 )
- Har du lyst på flere kyllingalternativ? Da kan du ta en titt her, og se om det er noe annet som frister.
- Jeg vil gjerne anbefale en annen blogger også, som jeg følger – rett og slett fordi han lager så mye godt og har mange gode ideèr. Siden hans heter krisslovesfood.com Ta en titt, kanskje du finner enda mer inspirasjon 😉