Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Pastaretter Sauser/dressinger

Skrei med pasta, chili- og fløtesaus

Denne retten kom til, foruten at vi fortsatt er i skrei-sesong, ved at jeg hadde kokt altfor mye pasta til forrige dagens middag. Sånn går det når man ikke følger helt med på hva man driver med…. Det ble pasta til oss 2, det ble pasta til oss 2 en gang til….pluss en singelmiddag. Altså til 5 personer 🙂 🙂 Det er ganske flaut å innrømme det, men etter første pastamiddag, veide jeg opp hele 460 gr med kokt pasta. Derfor falt, naturlig nok, valget på pasta som tilbehør til denne middagen; skrei med pasta, chili- og fløtesaus. Og da selvfølgelig kokt pasta.

Det er ikke vanskelig å bruke kokt pasta

Ikke kast pastaen om du har laget for mye. Den kan brukes selvstendig i en saus, den kan for eksempel fungere som «fyll» i en gryte eller grateng. Bare pass på å avkjøl, pakk i plast og legg i kjøleskap. Den holder seg faktisk i mange dager.

Men har du ikke ferdigkokt pasta, og du ønsker å teste denne oppskriften, koker du naturligvis bare den pastaen du trenger. Mengden jeg har oppgitt her, er den riktige 😉

Skal vi kjøre på?

Oppskriften er til 2 personer, men som alltid er det enkelt å tilpasse det antallet du trenger.

Skrei med pasta, chili- og fløtesaus

  • (ca) 340 gr skreiloin (filèt)
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • Salt
  • Pepper

Chili- og fløtesaus

  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili uten frø
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 – 3/4 dl hvitvin (det er ikke så farlig med eksakt mengde)
  • 1 dl kokende vann
  • 3 dl fløte
  • Saften av 1/2 lime, eller sitronsaft
  • 1 gulrot
  • 1/2 brokkoli
  • 1 brokkolistilk
  • 100 gr ukokt pasta pr pers, gjerne litt mindre

Du starter med å hakke løk, hvitløk og chili

Fres dette mykt i en kjele. Bruk en kjele som det er plass til alle ingrediensene, bortsett fra fisken.

Når løkblandingen er myk og har fått litt gylden farge, tilsetter du hvitvin som skal få koke ut. Vi skal ikke ha alkoholen, kun smaken.

Når du ikke lenger kjenner alkoholduften, smuldrer du opp fiskebuljong terningen i kjelen.

Jeg har brukt en helt vanlig som du får overalt

Tilsett så kokende vann. Jeg pleier å bruke en vannkoker. La det koke opp og tilsett fløte, soyasaus. Del opp gulrot- og brokkolistilk i staver, og resten av brokkoli i små buketter. Jeg pleier å ta bilde av oppdelingen, men det har jeg tydeligvis ikke fått til denne gangen. Men det klarer du jo allikevel 😉

Ha grønnsakene i kjelen, og smak til med salt og pepper. La det småkoke/trekke mens vi ordner med fisken.

Det er alltid lurt å la fisken få seg litt romtemperatur før den stekes. Er den kjøleskapskald, vil pannen bli avkjølt, og du får en kokt fisk i steden. Krydre med salt og pepper, og gjerne en liten skvis lime eller sitron.

Varm opp en panne med olje, og ha i smøret. Når det slutter å frese, er pannen klar.

Stekes ca 4 minutter på hver side, litt avhengig av hvor tykk fileten er. Når du har stekt den ene siden og snudd den, passer du på å trykke lett på fisken etter et par minutter, for å se om den har lyst til å flake seg. Da er den ferdig.

På tide å ferdigstille….

Når du har puttet fisken i pannen, tilsetter du ferdigkokt pasta i kjelen med saus og grønnsaker. Jeg klipper opp pastaen…..

…..rett og slett fordi det er lettere å spise en slik rett….synes jeg. Men det er på ingen måte nødvendig.

Så mens fisken får sin siste side stekte, blir grønnsaker og pasta varm….og vi er straks klare for servering 🙂

Har du litt gressløk eller annet kryddergrønt, gjør det seg veldig! Vel bekomme 🙂

Tips!

  • Man regner ca 100 gr ukokt pasta per pers. Pasta tar til seg ca sin egen vekt i vann, slik at dette utgjør ca 200 gr ferdigkokt pasta. Til denne retten kan du fint gå ned litt i mengde, fordi fløte og grønnsaker gjør retten ganske mektig.
  • Ønsker du andre grønnsaker, er det bare å ta det du har. Passer veldig godt med paprika, vårløk….ja det du måtte ha og liker best.
  • Dersom du ikke har eller vil bruke hvitvin, kan du bruke eplemost. Men det er en fordel om den ikke er for søt. Vi er ute etter sødmen.
  • Skreien jeg har brukt, fant jeg denne gangen også på Kiwi. Så sjekk om din lokale Kiwi har mer 😉
  • Her finner du oppskrift på en annen skrei rett, om du ønsker an annen variant 🙂
  • Jeg har mange andre, spennende fiskeretter, så om du rett og slett bare lyst til å se hva som finnes, kan du ta en titt her.
  • Til info: Jeg har ingen avtale med de butikker og leverandører jeg informerer om, kun info om at jeg har funnet varen der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *