Skrei altså….det er så godt 🙂 Er du klar for en kjempegod variant? Dersom du liker skrei, er du nok det 😉 Og skrei med ertepurè og eggesmør, er både ganske så enkelt å lage, og veldig smakfullt.
Skrei er jo sesongvare, og derfor må vi bruke tiden godt…og lage iallefall ett realt godt skreimåltid!
Og etter min mening, har du et eksempel her. Er du klar til en sjekk?
Jeg har valgt å servere dette sammen med ovnsstekte potetterninger for å få litt krunsj i retten. Og siden det er de som tar lengst tid, starter vi med akkurat det; potetene!
Oppskriften er beregnet til 2 personer, men er enkel å doble….og halvere 😉
Potetterninger
- 3-4 store poteter
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
- 3-4 ss olje
Sett ovnen på 225 grader
Så deler vi potetene i små terninger, og koker lett møre i saltet vann…5-10 minutter
Pannestekt skrei
- 400 gr skreiloin
- Salt
- Pepper
- 1 ss olje til steking
- 1-2 ss smør til steking
Finn frem fisken og la den få seg litt romtemperatur
Det er lettere å få til et godt resultat når råvaren ikke er kjøleskapskald. Og vi vil jo at dette måltidet; skrei med ertepurè og eggesmør fortjener å bli best mulig 😉
Mens fisken sørger for sitt, heller vi vannet av potetene og har dem over i en ildfast form. Jeg bruker gjerne en som er litt større enn jeg trenger, for å få spredd potetene godt utover.
Det er lettere å få sprø overflate på den måten.
Ringle over litt olje, enten en god olivenolje eller raps (jeg har brukt raps her) salt, pepper og hvitløkspulver. Inn i ovnen i ca 30 minutter. Har du varmluft, kan du sette på den de siste 10 minuttene.
Sånn, da var potetene i ovnen. Og vi går videre til ertepurè!
Ertepurè
- 350 gr frosne erter (en liten pose)
- 4 dl grønnsakskraft eller buljong
- 4 ss smør
- Salt
- Pepper
Kok ertene i kraft eller buljong i ca 10 minutter. Helle av væsken og stavmiks til så fin eller grov purè du ønsker. Ha i smøret og smak til med salt og pepper. Du kan godt spare litt av væsken for å spe med den om du ikke ønsker å bruke så mye smør.
Det var ganske enkelt, ikke sant? Skal vi gå videre da? Vi tar fatt på eggesmøret!
Eggesmør
- 2 stk hardkokte egg
- 100 gr smør
- 2 fedd hvitløk
- 1 neve frisk persille
Kok egget først, avkjøl litt og skrelle det. Jeg kokte mine i 9 minutter.
Smelt smør, og tilsett finhakket hvitløk. Mens hvitløk og smør koser seg, hakker du opp egg
TIlsett egget og hakket persille i smør- og hvitløkblandingen . La stå på lav varme for å holde seg varmt.
Og da min venn, er det fiskens tur 😉
Krydre fisken med salt og pepper.
Varm en panne med olje. Når dette er varmt, tilsetter du smøret og når det har sluttet å frese, er den klar for fisken! Stek på litt over middels varme.
Øs over olje- og smør underveis til fisken er nesten gjennomstekt. 3-4 minutter på hver side. Litt avhengig av tykkelse på loinen. Ta den så av platen – og lar den hvile på ettervarmen. Da rekker du å varme opp ertepurè, evt smøret , ta ut potetene
– og dekke på 😉 Og så er vi klare til å hogge inn på denne nydelig fiskeretten 🙂
Vel bekomme!
Tips!
- Har du lyst til å se på andre typer saus som passer til fisk? Du kan for eksempel bruke Beurre blanc, eller en hjemmelaget Hollandaise? Det er bare å velge 😉
- Det smaker også godt med kokte poteter til, men jeg synes det er godt med litt forskjellig tekstur i måltidet. Når det er fisk, en purè og saus blir det ikke mye krunsj. Derfor velger jeg stekte potetterninger.
- Jeg kjøpte denne skreiloinen hos Kiwi, og er et Lerøy produkt. Men du får den nå i de aller fleste matvarebutikker