Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Sauser/dressinger Tilbehør

Parmesanpanert kylling

Dette er en supergod kyllingrett, med en litt annerledes panering; parmesanpanert kylling! Den startet egentlig i sin tid med at jeg leste oppskriften feil – og brukte mye mer parmesan enn jeg skulle. Men det ble altså så godt, at oppskriften ble slik 🙂 Så her er det bare å handle inn parmesan og rive til krampen tar deg 😉

Parmesanpanert kylling….saftig og full av smak

Jeg har brukt store lårfilèter, men du kan naturligvis bruke bryst også. Da må du bare huske at de trenger litt mer steketid. Jeg beskriver det for deg litt lenger ned.

Oppskriften er til 2 personer, men det er enkelt å tilpasse det antallet du skal servere til. Det er til og med enkelt å lage kun til 1. Bare vent å se.

Parmesanpanert kylling

  • ca 150-200 gr kylling pr pers. Jeg har brukt lårfilet
  • 50 gr strøkavring
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts salt
  • Pepper etter smak
  • 50 gr revet parmesan
  • 2 stk egg

Til dette serverte jeg potetstrips, en grønn salat og hvitløksdressing.

Potetstrips
  • 4-5 store poteter
  • 2 ss olje
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Paprikapulver
Grønn salat
  • 1/2 crispy salat
  • 1/4 agurk
  • 2 vårløk
  • 1 neve ristede pinjekjerner

Vi begynner med poteter. Skjær poteter i staver og kok i lettsaltet vann i ca 10 minutter.

Hell av vannet og la potetene tørke opp litt. Spre dem utover et stekebrett eller i en ildfast form. Ringle over olje og krydre. Bland godt, og stek potetene på 200-225 grader i 20-30 minutter. Litt avhengig av hvor tykke stavene er. Det kan være lurt å vende på dem en gang i løpet av steketiden. Noen ganger bruker jeg varmluft, og da holder det med 200 grader.

Mens potetene steker, blander du alt det tørre – inkludert revet parmesan, og visp sammen egg i en bolle.

Tørk av romtemperert kylling. Vend kyllingen i egg, deretter i strøkvaringblandingen.

Stek på middels varme, ca 4 minutter på hver side. Dersom kyllingbitene er veldig tykke – som i kyllingfilèt – kan du legge dem i en ildfast form og inn i ovnen på 200 grader i 10 minutter sammen med potetene.

Parmesanpanert kylling serveres med nystekte potetstrips, en grønn salat og hvitløksdressing. Dette er en rask og smakfull middag, som jeg absolutt vil anbefale deg å teste 🙂

Håper det smaker 🙂

  • For variere dressingen litt, kan du tilsette 1 ss tørket eller frisk gressløk, litt persille og prøv gjerne lime i stede for sitron.
  • Bruker du kyllingfilèt, må du huske at den trenger litt lenger steketid. Sett den derfor gjerne inn i ovnen, etter runden i stekepannen, sammen med potetene de siste 10 minuttene.
  • Har du, eller ønsker du en annen type salat – bruk det 😉
  • Har du mer lyst på potetterninger, finner du oppskrift på det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.