Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt

Moussaka

Dette er en Moussaka uten aubergine. Rett og slett fordi hun jeg skulle servere den til, ikke er så glad i det. Men jeg beskriver under Tips! hvordan du allikevel kan ha aubergine med om du ønsker det 😉

Det artige med denne middagen, som foregikk på jentetur, var at den skulle egentlig serveres meg 🙂 Jeg hadde med en venninne på tur, og vi skulle lage hver våre middager. Hun foreslo Moussaka, og det synes jeg var en veldig god idè. For det hadde jeg ikke spist på årevis faktisk. Men så sier hun; det er sånn på pose altså! Hvorpå jeg repliserer; whaat? Kan man ikke lage det fra bunnen??? Hvilken del av Moussaka er det som finnes på pose? Jo, det var blant annet den hvite sausen. Ok, da lager jeg den selv, sa jeg. Og slik ble det. Så dette er min variant av Moussaka.

Det beste av alt var at hun synes det var den beste Moussaka hun hadde spist 😉

Og med disse råvarene ble min Moussaka til:

Moussaka à la Hanne

  • 400 gr lammekjøttdeig
  • 1 gul løk
  • 4 fedd hviløk
  • 1 ts tacokrydder (skulle egentlig brukt spisskummen, men hadde ikke)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts rosmarin
  • 1 ts oregano
  • 1 boks tomater (400 gr)
  • 1 ss kjøttbuljong(pulver)
  • 1/2 dl rødvin
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • Salt
  • Pepper
  • 150-200 gr revet ost
  • 6 stk poteter

Hvit saus

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1/4 ts revet muskat
  • Salt
  • Pepper

Gresk inspirert salat

  • 1/2 crispysalat
  • 1/4 agurk
  • 1/2 rød paprika
  • 2 store klasetomater
  • 1 pk Apetina fetaost med oliven (ca 100 gr)

Vi starter med å skrelle og kutte poteter på mandolin, og kok potetene i ca 10 minutter. Hell av vannet og la potetene få hvile til de skal delta 🙂

Mens potetene koker, hakker du løk og hvitløk

Fres løkblandingen myk på litt over middels varme………

og tilsett lammekjøttdeigen

Mens dette får godgjøre seg…..

Fullt av stekedamp 🙂

måler du opp alt krydder og hakker opp bladpersille

Tilsett så krydder og vin, kok til det ikke dufter alkohol lenger. Ha i tomatboks og la dette få småkoke så lenge som mulig. Jo lenger, jo bedre. Min småkokte i ca 1 time. Smak til med salt og pepper.

Mens gryta koser seg, lager du den hvite sausen. Smelt smør, tilsett hvetemel og spe med melken, litt og litt. Kok gjerne mellom hver gang du sper. Nå sikrer vi at melsmaken blir borte. Så total koketid for den hvite sausen bør være minimum 10 min.

Og nå kan du sette ovnen på 200 grader 🙂

Nå kan vi starte med å sette sammen sauser og poteter til Moussaka. Jeg starter med kjøttsaus i bunnen, så potetene…..

kjøttsaus igjen….

så hvit saus…..

…..og avslutter med ost

Inn i stekovnen i ca 30 minutter

Og mens din Moussaka er i ovnen, kan du lage en god salat. Dette er jo en gresk rett – så da passer det vel å ha en greskinspirert salat også da? 😉

Er du klar? Da serverer vi 🙂

Håper det smaker 🙂

Tips!

  • Dersom du veldig gjerne ønsker å ha med aubergine, er det en enkel sak å tilsette denne oppskriften. Da anbefaler jeg deg at du skjærer auberginen i skiver på langs. Legger skivene på tørkepapir og salter begge sider litt godt. Dette for å få ut væske, slik at ikke Mousska’en blir vassen. La væsken trekke ut i en 20 minutters tid. Jeg ville da latt auberginen få komme inn etter det første laget med kjøttsaus, lagt på et nytt lag kjøttsaus over auberginen igjen, så potetene, hvit saus, ost (som beskrevet over)
  • Hvis du leser oppskriften og tenker; jeg har lyst på en eller annen form til middag – men kanskje ikke denne…. Da kan du ta en titt her, og se om noen av disse kan friste mer idag 😉
  • Jeg har kjøpt Apetina med oliven flere steder, men de har iallefall dette produktet hos Meny. Den passer godt i salaten til denne retten, og da bruker jeg hele boksen, med oljen og alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *