Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Pastaretter

Linguinepasta med Salsicciapølse fra Toscana

Dette er en form for restemiddag alts 🙂 For en kort tid tilbake, laget jeg Italiensk pizza, og dermed også pizzasaus. Det ble igjen en del, og det er denne jeg ønsket å bruke opp nå 🙂 Og når formen er sånn passe…. gjør det seg med enkle middager, som er raske å lage….men gode 😉 Så i dag blir det Linguinepasta med Salsicciapølse fra Toscana! Fint skal det værra 😉

Neida, det er slett ikke nødvendig med hverken Linguinepasta eller Salsicciapølse fra Toscana.

Du kan fint bruke vanlig pasta, altså den pastaen du liker aller best. Linguinepasta er litt flat, men ikke så bred som tagliatelle. Og du kan bruke det du måtte ha eller ønske i stedenfor Salsicciapølse fra Toscana 🙂 Her kan du for eksempel velge kjøttdeig, lage/bruke kjøttboller, annen type pølse…ja du skjønner.

Men, jeg hadde nå engang både Linguinepasta og Salsicciapølse fra Toscana da 😉

Husker du at jeg har brukt Salsicciapølse tidligere? Men at den da kom i en slik «kveil»? Det er en annen type, og ikke fra Toscana da 🙂 Den største forskjellen som jeg kunne merke (foruten formen), var at denne er en god del sterkere krydret. Så vær oppmerksom på det!

Det viktigste her er å formidle til deg at vi kan fint gjøre det enkelt, men smakfullt.

Det er selvfølgelig også mulig å gå til innkjøp av disse ingrediensene og lage saus om du ønsker det. Men her er iallefall hva jeg hadde og brukte:

Denne porsjonen skulle være til 2 personer, men rekker fint til 3 pers.

  • 250 gr Linguinepasta (eller annen pasta)
  • 3 dl tomatsaus
  • 350 gr Salsicciapølse
  • 1/2 brokkoli
  • Parmesan
  • Litt frisk basilikum

Dersom du ikke har en ferdig tomatsausrest, kan du gå inn her og finne varianter av det. Jeg har som sagt brukt den fra pizzaen i dag….og det er den enkleste.

Det er lurt å starte med den dersom du skal lage den fra bunnen av nå. Men om du derimot har en tomatsausrest, kan du sette den til oppvarming 😉

Sett over saltet vann til pasta.

Mens vannet koker opp, steker du pølsene.

Når det er igjen ca 4 minutter av koketiden til pastaen, putter du brokkoli opp i og lar det koke sammen de siste minuttene. Fisk opp brokkoli, og hell vannet av pastaen.

Er sausen varm? Da er det tid for middag 🙂

Finn frem parmesan og gjerne litt frisk basilikum om du har, og servèr 🙂

Og vet du hva? Det ble faktisk rester av denne middagen også 😉 Så om du får rester av pølse eller pasta, ta vare på det! Jeg kommer tilbake til det om et par dager – så vær beredt 🙂

Tips!

  • Både Linguinepasta og Salsicciapølse fra Toscana er kjøpt hos Meny. Der får du «vanlig» Salsicciapølse også. Linguinepastaen jeg kjøpte var fra Jacobs utvalgte, men de har også en variant fra Eldorado som er rimeligere.
  • Linguinepasta anbefales ofte til sjømat og pestoretter, men fungerer helt fint til denne retten også. Men den er ganske mettende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *