Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Lammekjøtt Tilbehør

Lammepølse med blomkål- og persillerotpurè

Jepp, skikkelig godt! Iallefall om du liker lammepølse 😉 Og gjør du ikke, sitter du vel heller ikke her og leser 🙂 Men ikke for det, kanskje du liker blomkål- og persillerotpurè. Den kan du jo servere til hva som helst annet også. Men i dag serverer altså jeg lammepølse med blomkål- og persillerotpurè 😉

Lammepølse med blomkål- og persillerotpurè er faktisk en ganske enkel rett å lage, tar ikke mye tid – og smaker utrolig godt.

Lambertseter – ja, det er navnet på denne pølsen 🙂

Og gjett hvor den er kjøpt? Joda, på Meny på Lambertseter. De var nok veldig fornøyde med akkurat det navnevalget vil jeg tro 🙂

For de som ikke er lokalkjent i Oslo, er altså Lambertseter en bydel i Oslo.

OK, skal vi gå tilbake til middagen? Jeg visste at jeg hadde lammepølse, blomkål og persillerot. Men jeg var usikker på hva jeg skulle servere til. Måtte da en runde i kjøleskapet for å se hva som fantes.

Der fant jeg jommen ingredienser jeg kunne bruke som tilbehør, bare vent å se 😉

Lammepølse med blomkål- og persillerotpurè

  • 300 gr lammepølse
  • 1 blomkål (ca 500 gr
  • 200 gr persillerot
  • 1 ss mørk kjøttbuljong, evt terning
  • Vann
  • 1/4 ts revet muskat
  • 2 ss smør
  • ca 1 dl fløte

Når jeg tok dette bildet, hadde jeg ikke klart for meg hva tilbehøret skulle bli 🙂

Du starter med å dele opp blomkål i små buketter og persillerot i små terninger. Kok møre i vann som dekker grønnsakene og tilsett buljongpulver/terning.

Sett ovnen på 150 grader.

Mens dette koker, tar vi for oss tilbehøret – og dette var hva jeg hadde!

Stekte grønnsaker

  • 1/4 kinakål
  • 1/2 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 squash
  • 2 vårløk
  • 2 sjampingjoner
  • Noen kvister timian

Du deler squashen i halve ringer som legges utover på kjøkkenpapir med salt på for å få ut litt fuktighet. Rødløk i halve, tynne ringer, hvitløken grøvhakkes, vårløk i biter og kinakål snittes.

Du steker dette sammen og starter med rødløk og hvitløk til det er mykt…..

……så tilsetter du squash for at den skal få litt farge…..og opp i med timian 🙂

Nå kan du la resten av grønnsaken få delta, bortsett fra sjampinjongen…. den skal få steke i biter sammen med lammepølse

Når alt har fått seg noen få minutter, smaker du til med salt og pepper, og har det over i en ildfast form og inn i ovnen. Der skal den bare holde seg varm.

Nå er vel blomkål og persillerot mørt? Da kan du helle av vannet/buljongen i en bolle. Du kan bruke dette til kraft ved en senere anledning.

Stavmiks eller mos blomkål og persillerot. Tilsett smør, fløte, muskat – og smak til med salt og pepper.

Så er det sjampinjong og lammepølse sin tur.

Del sjampinjong i biter og stek sammen med pølsen og en kvist med timian, mens blomkål- og persillerotpurè og grønnsaker holdes varmt.

Stek på middels varme til pølsen er gjennomstekt og soppen har fått en fin og gylden farge.

Da kan vi legge opp 🙂

Fordel purè, grønnsaker og sopp på tallerkner – og skulle du ha litt syltet rødløk, putt på 🙂

Vel bekomme!

Tips!

  • Hvis du ikke har syltet rødløk….og har lyst på det, finner du oppskriften min her.
  • Grønnsakene jeg har brukt, var helt tilfeldig. Hvis du tar utgangspunkt i lammepølse med blomkål- og persillerotpurè – kan du bruke hva enn du måtte ha i kjøleskapet ditt som tilbehør.
  • Ta vare på kokevannet til blomkål og persillerot, avkjøl det og sett i kjøleskapet.
  • Og har du lyst på slik lammepølse, kan du kontakte Meny for å høre om de har tilsvarende i andre avdelinger. Du finner lenke lenger opp i innlegget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *