Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger Tilbehør

Hjemmelaget salmaburger

Hjemmelaget salmaburger med mangosalat og hvitløksdressing er en hit…synes jeg. Det er veldig enkelt å lage og smaker aldeles nydelig 🙂

Det er jo no’ gøy med å ha laget selv…

Og denne er jo så enkel, og du kan velge akkurat det tilbehøret du måtte ønske.

Leste du om den stekte kyllingen med mangosalat her om dagen? Da så du at mangosalat også var tilbehør der. Det er slik at jeg med jevne mellomrom lager akkurat det…..mangosalat. Og jeg får sjelden brukt opp alt. Så derfor kommer den som tilbehør med omtrent like jevne mellomrom 😉 Det er jo viktig å bruke opp ingrediensen vi har i kjøleskapet – ikke sant? Så noen ganger tilpasser jeg middagens hoved ingrediens til hva jeg har av tilbehør.

Alle vet at fisk er sunt…

Og da synes jeg det er så digg å kunne lage litt forskjellig, både sunne og ikke alltid like sunne, men smakfulle fiskeretter 😉 Og salmaburger er jo noe de aller fleste vil like (tror jeg da…)

Skal vi ta en titt på hjemmelaget salmaburger? Oppskriften gir 2 stk burgere, og her ser du hva jeg brukte:

Hjemmelaget salmaburger

 • 190 gr salmalaks (1/2 side)
 • 1 ts soyasaus
 • 1 ss hakket koriander, evt persille
 • Smak til med salt og pepper
 • 2 stk burgerbrød

Mangosalat

 • 1 mango
 • 1/2 avocado
 • 1 skvis siton
 • 8-10 små tomater
 • 1/4 rødløk
 • 1/2 ts sambal oelek
 • 1 nevne koriander
 • 1 ss ristet sesamfrø
 • Noen salatblader

Hvitløksdressingen finner du her. Det hender jeg varierer litt her også, så om ikke bildet samsvarer helt med oppskriften jeg har lenket deg til, er det bare å tilsette 1 ss persille og 1 ss gressløk….eller la det være 😉

Kanskje legger du merke til at mangosalaten har litt annen ingrediensfordeling enn for eksempel til den stekte kylling-oppskriften? Det er fordi jeg ofte tar det jeg har, og noen ganger har jeg lyst på en litt annen sammensetning. Denne gangen ønsket jeg blant annet en litt mer spicy variant, og tilsatte litt Sambal oelek (chilisalsa)

Da er vi klare til å gå løs på fisken vår! Jeg har skaffet meg slike burgerformer for lettere å kunne forme like burgere. (Ikke nødvendig altså 😉 )

Nå skal vi finhakke salmalaksen.

Mens laksen ligger og får seg litt romtemperatur, kan du lage salaten

og evt hvitløksdressingen.

For; salat, dressing og burgerbrød kan vente på fisken, ikke omvendt!

Er salat og dressing ferdig? Fint, da går du videre med lakseburgeren! Bland det finhakkede fiskekjøttet sammen med soyasaus, koriander og litt salt og pepper. Litt forsiktig med saltet, soyasausen har jo også en del salt.

Bland godt, og varm opp stekepannen. Form til to burgere, enten for hånd, eller ved hjelp av formen. Smør da litt olje inne på kantene i formen slik at burgeren slipper fint når du skal snu den. Stekes i 2-3 minutter på litt over middels varme….

…… lirk forsiktig burgerne ut, og stek på den andre siden

Tata 🙂 Frem med burgerbrød, litt salatblad, hvitløksdressing og mangosalat

Altså, nystekt salmaburger sammen med så mange gode smaker – ikke bli overrasket om du blir hektet 😉

Tips!

 • Det finnes også ferdig salmaburgere i butkken. Du må nok regne med at de består av avskjær. Jeg har prøvd dem, og de smaker godt…så lenge det ikke er for lenge siden de ble pakket. Da kan det fort bli litt transmak…. dessverre. Men for all del, har også hatt veldig gode opplevelser 🙂
 • Det er uansett litt artig å gjøre det selv, så lenge det ikke tar lenger tid enn det faktisk gjør. Har du ikke slike former som vist i innlegget, gjør du det også enkelt ved å fukte hendene i kaldt vann, og former burgere «manuelt» 🙂
 • Du får salmalaks i to forskjellige utgaver; lean back loin, som er ryggsiden, og belly loin som er på undersiden (mage) Den er noe fetere enn back loin, så jeg foretrekker back loin. Men det er kun en personlig smakssak. Her kan du se hva Salma selv sier om de forskjellige sidene.
 • I denne mangosalaten tilsatte jeg litt Sambal oelek, som du får kjøpt i de aller fleste vanlige matvarebutikker; Rema1000, Meny osv. Men du kan også bruke 1/2 rød chili om du foretrekker det.
 • En annen ting som også er veldig godt sammen med denne burgeren, er potetstrips. Og da blir det jo en enda mer mettende middag. Her får du tips om hvordan du enkelt lager det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *