Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Tilbehør

Benfrie nakkekoteletter med blomkålris

Det er artig å prøve litt nye ting. Og i dag hadde jeg lyst til å prøve blomkålris. Så da ble det benfrie nakkekoteletter med blomkålris 🙂 Det er veldig godt, og enkelt faktisk! Og en super måte å få i seg mer grønnsaker.

Jeg har laget det èn gang tidligere, men synes det ble så mye søl når jeg skulle rive blomkålen slik man vanligvis gjør. Derfor tenkte jeg at jeg ville teste en annen måte å gjøre det på 😉

Vi bruker blender….

Joda, jeg fant frem blenderen, og kjørte i gang. Og vettu, det ble jo ikke noe søl i det hele tatt 😉

Jeg skal vise deg, men før det, titter vi litt på oppskriften!

Benfrie nakkekoteletter med blomkålris

Denne oppskriften er til 2 personer, men enkel å doble…eller halvere.

  • 2 stk nakkekoteletter
  • 2 hele hvitløksfedd
  • Salt
  • Pepper
  • 2 sjampingjonger
  • Olje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • Litt salat og tomat

Blomkålris

  • 1 stk blomkål (ca 500 gr)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/4 rødløk
  • 1/2 rød chili
  • Salt
  • Pepper

Sett ovnen på 175 grader

Så starter vi med å gjøre kotelettene benfrie.

Bruk gjerne en litt tynn, myk og skarp kniv. La knivbladet følge langs benet og du sitter igjen med fine benfrie stykker.

Stek koteletter, sjampingjong i små terninger og hele hvitløksfedd i olje og smør til det får fin farge. Øs over olje- og smørblanding underveis. Legg over i ildfast form og inn i ovnen i ca 10-15 minutter.

Mens koteletter og sopp er i ovnen, lager vi blomkålris! Finn frem ingrediensene du skal bruke. Skyll og rens blomkålen.

Finhakk løk, hvitløk og chili

Del blomkål i mindre buketter……

……og kjør opp i blender i porsjoner

Varm en panne med olje, og stek blomkål, løk, hvitløk og chili. Smak til med salt og pepper.

Tja, dett var dett 😉 Det var vel enkelt det?

Da kan du finne frem litt salat og tomat – og servere 🙂

Vel bekomme! Håper du har fått et godt tips til middag i dag:-)

Tips!

  • Denne blomkålrisen er jo kjempeenkel å lage, og passer godt til det meste du vanligvis ville servert ris til. Og har du lyst til å servere en kjøttfri middag, kan du jo teste blomkålrisen sammen med disse bønneburgerne.
  • Tips til bønneburgere fant jeg hos en jeg følger på Instagram, som også har en blogg; krisslovesfood.com Han har masse gode ideèr, og er kjempeflink! Vel verd en titt 🙂
  • Har du andre grønnsaker i kjøleskapet du heller vil bruke, er det selvfølgelig mulig. Du kan for eksempel bruke vårløk, vanlig gul løk, paprika, revet gulrot, ingefær…. Det er bare å bruke fantasien 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.